Divna jezera Italije, Specijal Featured

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Autobusom
 • Datum polaska:29. April
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel 3*
 • Obilasci:Peskjera, Sirmione, Salo, Izeo, Monte Izola, Vićenca
 • Cena:Od 135 eur Specijalna cena za rane prijave!

Media

Divna jezera Italije, Specijal
Download attachments:

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA / N O V O !

29. APRIL – 3. MAJ 2020

JEZERO GARDA – PESKJERA – SIRMIONE - JEZERO IZEO – SULCANO – MONTE IZOLA – IZEO – SALO - VIĆENCA

Jezerska Italija je položena na severu u podalpskom delu Italije, podno moćnih alpskih masiva sa kojih su se pre više miliona godina spuštali ogromni lednici krčeći sebi put i stvarajući karakterističan pejzaž… Nakon ledenog doba, prilikom otopljavanja, lednici se otopiše, a na njihovo mestu nastadoše kristalna lednička jezera Italije… Vekovima su se na obalama ovih jezera osnivala mala ribarska naselja koja se pojavom turizma pretvaraju redom u mondenske turističke centre… Obale italijanskih jezera od kraja 19. veka zauzeše bogati engleski i ruski plemići, a nakon Drugog svetskog rata, na ove obale dođoše i predstavnici svetskog džet-seta i mnogobrojne poznate ličnosti iz sveta mode, filma, muzike… Ali ono što najviše opčinjava na ovim jezerima jeste sklad prirode i urbanih mesta. Zaleđe Alpa, scenografski pogledi, lepota gastronomije, svetlucanje kristalne površine pod zracima sunca… Mešanje vazdušnih masa sa mora koje donose mirise, i vazdušnih masa sa Alpa koje donose svežinu… Zaista neponovljivi doživljaji. Sjajno putovanje za sećanje!

Program putovanja:

1. dan (Sreda 29. april)   Polazak iz Beograda i Novog Sada u popodnevnim satima (oko 17h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti...

2. dan (Četvrtak 30. april)   JEZERO GARDA     Jutarnja vožnja preko pokrajina Frulji-Đulija i Veneto ka prelepom jezeru Garda. Prepodnevni dolazak u gradić PESKJERA DEL GARDA i po dolasku lagana šetnja živopisnim istorijskim centrom koji je okarakterisan brojnim srednjovekovnim palatama iz 14., 15. i 16. veka. Slobodno vreme 2 sata. Odlazak u SIRMIONE, po mnogima najlepše mesto na Gardi. Po dolasku sledi kraći organizovani obilazak ovog izuzetno živopisnog mesta na poluostrvu sa kojeg se pružaju nestvarni pogledi na Alpe u daljini i prelepo jezero Garda. Slobodno vreme 2 sata za individualne aktivnosti. Odlazak u hotel u regiji jezera. Smeštaj. Odmor i noćenje.

3. dan (Petak 1. maj)     JEZERO IZEO – SULCANO – MONTE IZOLA – IZEO - SALO   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet do JEZERA IZEO. Odlazak do mestašca SULCANO na obali prelepog jezera Izeo. Po dolasku sledi kraće slobodno vreme. Potom sledi odlazak do ostrva MONTE IZOLA. Odlazak feribotom i poseta ribarskom mestašcu PESKJERA MARALJO kojim dominira crkva posvećena Sv. Mihajlu. Slobodno vreme 1 sat i povratak u Sulcano. Odlazak u glavni regionalni centar na jezeru, maleni gradić IZEO. Po dolasku, sledi kraći obilazak istorijskog centra grada i slobodno vreme za individualne aktivnosti (boravak 3 sata). Odlazak dozapadne obale jezera Garda i poseta živopisnom gradiću SALO. Slobodno vreme 2 sata. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

4. dan (Subota 2. maj)   JEZERO GARDA - VIĆENCA   Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Kraća vožnja do VIĆENCE. Po dolasku sledi kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: Teatro Olimpico, Via Paladiana, bazilika Paladiana,... Slobodno vreme 2,5 sata za individualne aktivnosti. Polazak ka Srbiji. Vožnja preko Padove, Venecije, Trsta... Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

5. dan (Nedelja 3. maj)   Povratak u u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

REDOVNA CENA

*SPECIJALNA CENA

+ IZLET ZA JEZERO IZEO

za uplate u agenciji

155 €

135 €

umesto 40 €

samo 30 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE AKCIJSKIH MESTA

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni – klasičan način posluživanja) u hotelu sa 3* u regiji jezera Garda
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Sirmionea, Peskjera del Garda i Vićence prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Ova cena uključuje:

 • Izlet do jezera Izeo sa obilaskom ostrva Montizola sa uključenim feribotskim kartama i obilaskom gradića Izeo i obilaskom gradića Salo na Gardi

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 60 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 90 €
 • GRADSKU TURISTIČKU TAKSU koja za oba noćenja iznosi 4 € po osobi –PLAĆA SE NA RECEPCIJI HOTELA PRILIKOM PREUZIMANJA KLJUČEVA

U slučaju da izlet nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cena fakultativnog izleta za uplatu na licu mesta je:

 • Jezero Izeo sa obilascima prema programu – 40€

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2020.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.10.2020.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10. ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2020.!

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS HOTELA :

HOTEL „PARK“ 3***, Castelnuovo del Garda https://www.parchotelpeschiera.it/en/ ili sličan

Ovaj simpatični hotel se nalazi se u oblasti jezera Garda, nedaleko od Peskjere. Hotel poseduje „Wellness Paradiso centre“, golf teren, otvoren bazen, recepciju otvorenu 24 sata, 2 restorana za posluženje obroka, 3 aperitiv bara, info desk, WiFi, besplatan „shuttle“ kombi do Peskjere (u ponudi hotela i objavljeno na sajtu, međutim ovo uzimamo sa rezervom, znajući kako to u praksi izgleda... ima, ali nema)... Smeštaj je u „smart“ i „economy“ sobama, srednjeg komfora. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, klima uređaj, satelitsku TV, telefon, mini bar.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925, Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 ( osigurana suma u visini od 400.000€)   MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.