Velika Sicilijanska tura

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:9 dana, autobus+feribot
 • Datum polaska:1. April, 27. April
 • Noćenja i smeštaj:6 noćenja, Hoteli 3***
 • Obilasci:Ćefalu, Korleone, Trapani, Marsala, Dolina Hramova, Modika...
 • Cena:Od 369 €

Media

Velika Sicilijanska tura
Download attachments:

9 DANA AUTOBUSOM I BRODOM / 6 + 2 NOĆENJA
1. – 9. APRIL 2018. – Uskršnje putovanje
27. APRIL – 5. MAJ 2018. – Prvomajsko putovanje
BARI – MESINA – ĆEFALU – BAGERIA – KORLEONE – PALERMO – MONTELEPRE – TRAPANI – MARSALA – AGRIĐENTO – DOLINA HRAMOVA – PJACA ARMERINA – RAGUZA – MODIKA – NOTO – ĐARDINI NAKSOS - TAORMINA

Priču o Siciliji prate mandoline sa Taormine, dok vetar pokušava da sve one proživljene slike, mirise, mora i ukuse pretoči u reči. Legenda kaže, da je šestog dana, završavajući stvaranje zemlje, Bog toliko bio zadivljen lepotom koju je stvorio, da je uzeo svet u ruke i poljubio ga. To mesto na koje je spustio svoje usne, bila je Sicilija! Verujemo da ni sam Bog nije ovo očekivao! Jer ova zemlja je jedinstvena po svemu i u svemu! Najveća znamenja ove zemlje su njeni ljudi. Oni su dvadesetih godina odlazili u svet za boljim životom napustajući svoje kuće, svoje porodice, drage osobe. Zbog burne istorije ropstva pod tuđom čizmom, sve sicilijanske pesme su tužne, jer pevaju o odlasku, o rastancima, putovanju u nepoznato, siromaštvu. A kada se uz pesme uskomešaju i čudesne priče, Sicilija postaje više od legende! Ovo putovanje je osmišljeno da oživi stare priče… Da pokaže šta to još ova zemlja ima. Izostavili smo neka opšte poznata mesta koja ste možda već imali priliku da vidite na Siciliji, i pokušali smo da programom obuhvatimo što više one druge Sicilije… Prave Sicilije… Pridružite nam se na ovom zaista sjajnom putovanju.

Program putovanja:
1. dan  (Nedelja 1. April / Petak 27. April)     NOVI SAD – BEOGRAD - DRAČ            Polazak iz Novog Sada oko 1h posle ponoći i iz Beograda oko 2.30h ujutro! Putovanje Ibarskom magistralom (Lazarevac-Čačak-Užice-Prijepolje). Nastavak putovanja preko Crne Gore. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u DRAČ u popodnevnim satima. Po dolasku, sledi kraća panoramska tura sa razgledanjem (Rimski amfiteatar, Vizantijski market, ostaci vizantijskih zidina…). Slobodno vreme do 19.30h. Odlazak do luke grada i po obavljanju formalnosti prijave putnika, ukrcavanje na feribot. Za one koji su odabrali tu opciju, smeštaj u kabine. Noćna plovidba Jadranskim morem.
2. dan (Ponedeljak 2. April / Subota 28. April)    BARI – MESINA - ĆEFALU  Uplovljavanje u luku BARI u prepodnevnim satima (oko 8h). Sledi iskrcavanje sa feribota i nastavak putovanja ka Siciliji. Dolazak u kalabrijsku luku Vila San Đovani i prelazak trajektom Mesinskog moreuza. Dolazak u MESINU u popodnevnim satima. Po dolasku kraći odmor u centru Mesine kod katedrale i nastavak putovanja do regije ĆEFALU. Smeštaj u hotel u večernjim satima. Noćenje.
3. dan (Utorak 3. April / Nedelja 29. April)  ĆEFALU – BAGERIA - KORLEONE     Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet sa polaskom u 9h i povratkom u hotel do 22h. Odlazak do istorijskog centra grada ĆEFALU koji pripada redu najlepših na Siciliji. Razgledanje Duoma, veličanstvene katedrale iz 12. veka koja je poznata po izuzetnim vizantijskim mozaicima među kojima se posebno izdvaja mozaik Hrista Pantokratora. Slobodno vreme za uživanje u sjajnom srednjovekovnom ambijentu grada. U 13h polazak na fakultativni izlet ka unutrašnjosti Sicilije ka dva neobična, skrivena seoca koja kriju priče o ponosu, vendeti, stradanju, mafiji… Poseta seocu BAGERIA i znamenitoj Vili Pelagonia koja predstavlja jednu od najlepših i najraskošnijih rezidencija na Siciliji. Ova vila se našla i u čuvenom filmu „Sicilijanac“. Nakon posete vili Pelagonija, nastavak putovanja ka brdovitoj unutrašnjosti Sicilije i ka planinskom seocu KORLEONE. Ovo mesto je poslužilo piscu Mariju Puzi da u njega smesti delom radnju svog čuvenog romana „Kum/Il Padrino“ po kojem je kasnije i snimljen kultni film. Od svih crkvi, a ima ih mnogo, najlepša je crkva dell'Addolorata, pravi reprezent razvijenog sicilijanskog baroknog stila. Preporuka je da u ovom mestu posetite Muzej Anti-Mafije, odnosno „Il Laboratorio della Legalità“ koji je smešten u konfiskovanoj palati mafijaša Bernarda Provencana. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.
4. dan (Sreda 4. April / Ponedeljak 30. April)     ĆEFALU – PALERMO – MONTELEPRE - TRAPANI - MARSALA     Doručak. Odjava iz hotela i napuštanje Ćefalua u 8.30h. Putovanje do PALERMA, prestonice Sicilije. Po dolasku (oko 9.30), sledi obilazak grada u trajanju od oko 1 sat uz razgledanje: fontana Pretoria, Quatro Canti, monumentalna normanska Katedrala... Slobodno vreme do 13h. Nastavak putovanja do malog planinskog seoca MONTELEPRE poznatog kao poslednje počivalište Salvatorea Đulijanija, jednog od najpoznatijih „heroja“ Sicilije. Đulijano je za zakon bio mafijaš, a za Sicilijance heroj i dobrotvor! Čudesnu priču o Đulijaniju je ispričao Mario Puzo, a to je kasnije pretočeno u film „Sicilijanac“ u kojem Đulijanija igra čuveni Kritofer Lamber. Nastavak putovanja do TRAPANIJA. Dolazak oko 16.30h. Trapani je jedno od najpoznatijih letovališta Sicilije sa nazubljenom obalom i klifovima između kojih je pre više desetina vekova osnovano prvobitno naselje. U Trapaniju ćemo se prošetati istorijskim centrom grada i pogledati prelepu crkvu Čistilišta u kojoj se nalazi 20 drvenih figura u prirodnoj veličini koje pojašnjavaju Hristov put bola. Takođe, pogledaćemo i monumentalnu katedralu San Lorenco, kao i skladnu i elegantnu palatu Senatora. Slobodno vreme za uživanje u prelepim pogledima i šetnji pešačkom zonom Korza Vitorija Emanuela. Nastavak putovanja do MARSALE. Dolazak u večernjim satima. Smeštaj u hotel u regiji grada i noćenje.
5. dan (Četvrtak 5. April / Utorak 1. Maj)     MARSALA – AGRIĐENTO – PJACA ARMERINA     Doručak. Napuštanje soba i pakovanje stvari u autobus od 08.15h. Odlazak do centra Marsale i kraće razgledanje: trg Republike sa skladnom crkvom Majke i lepom fasadom palate Senatora. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 12h. Polazak ka Agriđentu. Po dolasku u AGRIĐENTO smeštaj u hotel oko 14h. Slobodno vreme, ili fakultativni izlet do PJACA ARMERINE, grada koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. U ovom gradu ćemo posetiti upravo najveću atrakciju, Vila Romana del Casale u kojoj se nalaze neverovatni rimski mozaici. Nakon poseti vili, poseta i istorijskom središtu Pjaca Armerine sa izuzetno živopisnim srednjovekovnim ulicama i veličanstvenom Katedralom. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.
6. dan (Petak 6. April / Sreda 2. Maj)   DOLINA HRAMOVA     Doručak. Polazak u 9h u obilazak istorijskog centra grada i razgledanje Duoma, katedrale i prelepe crkve Santa Maria dei Greci koja je izgrađena na temeljima grčkog hrama boginje Atene. Slobodno vreme ili fakultativna poseta arheološkom lokalitetu DOLINA HRAMOVA koji se nalazi nedaleko od grada. Obilazak lokaliteta koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, sa brojnim grčkim hramovima građenim u periodu od 5. do 2. veka pre nove ere. Nakon posete Dolini Hramova, povratak u Agriđento. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
7. dan (Subota 7. April / Četvrtak 3. Maj)    AGRIĐENTO – RAGUZA – MODIKA – NOTO – ĐARDINI NAKSOS     Doručak. Odjava iz soba i pakovanje stvari u bus od 08.15h. Odlazak iz Agriđenta i vožnja ka prelepoj RAGUZI čiji se barokni istorijski centar nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku sledi kraći obilazak grada uz razgledanje starog dela pod nazivom Ibla kojim dominira raskošna Katedrala. Slobodno vreme na trgu Republike, jednom od najživopisnijih delova grada. Nastavak putovanja u 13h. Odlazak u obližnji gradić MODIKA, poznat pre svega po odličnoj čokoladi. Po dolasku u Modiku odmah teče slobodno vreme za samostalno istraživanje grada i degustaciju čuvene čokolade. Nastavak putovanja u 16h i odlazak do obližnjeg gradića NOTO. Ovaj prelepi barokni grad sa svojim elegantnim aristokratskim palatama predstavlja pravi simbol raskošnog sicilijanskog baroka. Nije ni čudo što je i ovo mesto pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme za šetnju elegantnim Korzom Vitorija Emanuela. Polazak iz Nota u 20h. Putovanje do čuvenog letovališta ĐARDINI NAKSOS. Dolazak oko 22h. Smeštaj u hotel. Noćenje.
8. dan (Nedelja 8. April / Petak 4. Maj)    ĐARDINI NAKSOS – TAORMINA - BARI     Doručak. Odjava iz soba i pakovanje stvari u bus od 08.15h. Slobodno vreme u Đardiniju ili individualni odlazak lokalnim prevozom do obližnjeg grada TAORMINA, koji po mnogima predstavlja najlepši grad Sicilije sa čijih terasa se pruža nestvaran pogled na Zaliv Naksosa i vulkan Etnu. U 12h polazak iz Đardiniji ka Bariju uz prelazak Mesinskog moreuza i putovanje preko pokrajina Kalabrija i Bazilikata ka Apuliji. Po dolasku u BARI, odlazak do luke i nakon obavljanja neophodne procedure i pasoške kontrole, ukrcaj na brod i isplovljavanje ka Draču. Za one koji su odabrali tu opciju, sledi smeštaj u kabine na brodu. Noćna plovidba Jadranskim morem.
9. dan (Ponedeljak 9. April / Subota 5. Maj)    DRAČ – BEOGRAD/NOVI SAD    Pristajanje u luku Drač oko 8h ujutro. Nakon iskrcaja, sledi vožnja preko Crne Gore ka Beogradu i Novom Sadu. Povratak u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji

Cena za prijave do 1. Marta                369 €

Redovna cena                                       399 €

umesto 100 € 

samo 80 €

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • povratni prevoz feribotom na liniji Drač-Bari-Drač
 • 6 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelima sa 3*** (2 noćenja u regiji Ćefalu + 1 noćenje u regiji Marsale + 2 noćenja u regiji Agriđenta + 1 noćenje u Đardini Naksosu)
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • obilaske Drača, Barija, Mesine, Palerma, Monteleprea, Trapanija, Marsale, Agriđenta, Raguze, Modike i Nota prema programu i uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča

Ova cena uključuje sledeće izlete:

 • Izlet za Bageriju i Korleone sa uključenom ulaznicom za Vilu Pelagonia
 • Izlet do Pjace Armerine sa ulaznicom za Vilu Romanu del Casale
 • Izlet do Doline Hramova sa ulaznicom za arheološki lokalitet

Navedena cena ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 8 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 120 €
 • Smeštaj u kabinu na feribotu Drač-Bari-Drač – (četvorokrevetna kabina sa WC) – 100 € za oba pravca (cena po kabini) – moguće je uzeti kabinu i samo za jedan pravac i u tom slučaju je cena 60 € po kabini!
 • Gradske takse u u hotelima na Siciliji – oko 2 € po noćenju –plaćaju se isključivo na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva!

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

 • Bagerija i Korleone – 40 €
 • Pjaca Armerina  – 30 €
 • Dolina Hramova – 30 €

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2018.!
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2018.!
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2018.! Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.  Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska treba da dostavite broj pasoša!

OPIS HOTELA:

Tačna imena hotela i njihova lokacija biće poznati 10 dana pre polaska na putovanje i biće objavljeni na sajtu www.fantast.rs

HOTELI 3*
Svi hoteli su periferno locirani, sem hotela u Đardini Naksosu koji je centralno lociran. Svi predviđeni hoteli su skromni po nivou usluge i sadržajima i svi poseduju recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar i salon za posluženje doručka (slab i jednoličan doručak!). Sobe su srednje komforne sa kupatilom (tuš-WC; sa odvodom, bez kabine), TV, centralni grejni sistem.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010 .Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 1 od 25.10.2017.

Upit za rezervaciju

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input