Sicilija, Velika Tura! Novo!

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:8 dana, Autobusom i Feribotom
 • Datum polaska:4. April
 • Noćenja i smeštaj:4+2 noćenja, Hotel 4****
 • Obilasci:Mesina, Palermo, Modika, Sirakuza, Katanija, Savoka, Raguza, Taormina
 • Cena:Od 249 € Specijalna cena do popune mesta!

Media

Sicilija, Velika Tura! Novo!
Download attachments:

8 DANA AUTOBUSOM I BRODOM / 4 + 2 NOĆENJA
4. APRIL – 11. APRIL 2019.
BARI – ĐARDINI – TAORMINA – SIRAKUZA – KATANIJA – ETNA - ĆEFALU - PALERMO – MESINA – SAVOKA – RAGUZA - MODIKA
GARANTOVANI POLASCI IZ: NOVOG SADA, BEOGRADA, KRAGUJEVCA, ČAČKA, UŽICA, PREIJEPOLJA

Priču o Siciliji prate mandoline sa Taormine, dok vetar pokušava da sve one proživljene slike, mirise, mora i ukuse pretoči u reči. Legenda kaže, da je šestog dana, završavajući stvaranje zemlje, Bog toliko bio zadivljen lepotom koju je stvorio, da je uzeo svet u ruke i poljubio ga. To mesto na koje je spustio svoje usne, bila je Sicilija. Sve je na Siciliji u simbolima. Jedinstvena je i tajanstvena, kao žena! Trouglasta, topla, plodna i misterijom obojena. Kao sveto trojstvo, na tri ćoška, pomešana pre svega grčkom, rimskom i arapskom kulturom, a i mnogih drugih koji je osvajaše vekovima. Tri su i kratera stalno aktivna na Etni ali i tri noge ili kolena pohotne žene-meduze Trinakrie, na zastavi i grbu Sicilije. Sicilija je nekada davno bila je spojena sa Afrikom. Prilikom prirodnih promena tla zemlje, odvojila se i ostala usred tri mora, Tirenskom, Jonskom i Sredozemnom. Samo je stotinak kilometara deli od majke Afrike. Nikada nećete od jednog Sicilijanca čuti da je italijan! Zaboga, reći će vam svaki Sicilijanac, vi ste na Siciliji! Čak im se i jezik razlikuje od italijanskog! Hrana je puna mirisa, ukusa i boja. Uostalom, cela Sicilija je takva – mirisna i obojena! Ovo je spcijalno skrojeno putovanje za sve one koji žele da otkriju Siciliju! Pridružite nam se!

Program putovanja:

1. dan (Četvrtak 4. April)     … – DRAČ – PLOVIDBA JADRANOM     Polazak iz Novog Sada oko ponoći, iz Beograda oko 01.30h, iz Čačka oko 4h i Užica oko 5h. Putovanje preko Prijepolja i dalje preko Podgorice do Drača. Po dolasku sledi slobodno vreme za odmor. Oko 20h odlazak do luke ukrcaja. Prolazak kroz graničnu-carinsku proceduru pograničnih organa u luci i ukrcaj na feribot. Ko je odabrao tu opciju, smeštaj u kabine. Noćna plovidba Jadranskim morem.
2. dan (Petak 5. April)         BARI – MESINA – ĐARDINI NAKSOS Uplovljavanje u luku BARI oko 8h. Po iskrcaju i obavljanju carinske procedure nastavak putovanja ka Siciliji. Putovanje preko Bazilikate i Kalabrije do luke Vila San Đovani. Prelazak Mesinskog moreuza sa feribotom (vožnja 20-tak minuta) i odlazak u MESINU. Kraći obilazak glavnog trga sa veličanstvenom katedralom. Kraće slobodno vreme za predah i nastavak putovanja do letovališta ĐARDINI NAKSOS. Smeštaj u hotel u kasnim popodnevnim-ranim večernjim satima. Noćenje.
3. dan (Subota 6. April)      RAGUZA – MODIKA - SIRAKUZA   Doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (8-21.30h). Putovanje do RAGUZE. Po dolasku sledi kraći organizovani obilazak grada uz razgledanje istorijskog centra koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Posetićemo tzv. gornji grad, odnosno Ragusa Ibla, istorijsko središte sa raskošnom baroknom arhitekturom i prelepom Katedralom Svetog Đorđa. Slobodno vreme (2 sata). Nastavak putovanja do obližnjeg simpatičnog gradića MODIKA koji je poznat po proizvodnji specifične čokolade, ali i po lepom istorijskom centru. Po dolasku sledi kraće upoznavanje sa gradom i slobodno vreme za uživanje na živopisnom Korzu Umberto. Nakon dvočasovne pauze, nastavak putovanja do SIRAKUZE, Arhimedovog grada. Po dolasku sledi kraći obilazak grada sa razgledanjem poluostrva Ortiđija sa ostatacima Apolonovog hrama, potom izvora Aretusa, Katedrale… Slobodno vreme (2 sata). Povratak u Đardini u hotel oko 21.30h. Noćenje.
4. dan (Nedelja 7. April)    ĆEFALU - PALERMO   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet (9-23h). Odlazak do prelepog gradića ĆEFALU koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a i koji je poznat po jednoj od najlepših katedrala na tlu Italije. Katedralu su podigli Normani u 12. veku i ukrasili je sa blistavim vizantijskim mozaicima. Slobodno vreme (2 sata). Nastavak putovanja uz obalu Tirenskog mora do sicilijanske prestonice PALERMA. Dolazak u Palermo oko 16h. Po dolasku sledi pešački obilazak grada u trajanju od oko 1,5 sat (pešačenje cca 3 km). Razgledanje: Via Roma – glavna trgovačka ulica grada, fontana Pretoria, Teatar Masimo, Normanska palata, Katedrala,… Slobodno vreme do 20h (cca 2,5 sata). Povratak u Đardini u hotel oko 23h. Noćenje.
5. dan (Ponedeljak 8. April)     SAVOKA – TAORMINA       Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak u 9h na izlet do čuvenog sicilijanskog seoca SAVOKE. Po dolasku u Savoku sledi upoznavanje sa mestom u kojem su snimane pojedine scene kultnog filma Frensisa Forda Kopole „Kum“. Kraća šetnja seocem sa odmorom u čuvenom baru „Vitelli“ i posetom interesantnom gradskom muzeju. Ukupno zadržavanje u Savoki je oko 3,5 sata. Povratak u Đardini. Odmor. U 18h polazak na fakultativni izlet do TAORMINE, možda i najlepšeg grada Sicilije. Odlazak lokalnim gradskim autobusom, kraća šetnja uz upoznavanje sa mestom i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
6. Dan (Utorak 9. April)    ĐARDINI NAKSOS - KATANIA       Doručak. Napuštanje soba i pakovanje stvari u autobus od 11h. Slobodno vreme u Đardiniju, ili polazak na celodnevni izlet do KATANIJE, drugog po veličini grada Sicilije. Po dolasku sledi kraći obilazak grada uz razgledanje trga Duomo sa prelepom Katedralom i čuvenim slončetom. Slobodno vreme za šoping u elegantnoj Via Etnea, šetnju, degustaciju sicilijanskih specijaliteta... Tokom našeg boravka u Kataniji, moguće je organizovati i odlazak na vulkan Etnu gde će se obići stari krateri vulkana koji se nalaze na visini od oko 1700 metara. Nezaboravan doživljaj! Polazak iz Katanije oko 23h. Noćna vožnja preko Mesine uz prelazak preko Mesinskog moreuza feribotom. Nastavak putovanja preko Kalabrije ka Bariju.
7. dan (Sreda 10. April)   BARI     Dolazak u BARI u prepodnevnim satima (oko 9h). Po dolasku sledi odlazak u jedan od šoping centara i slobodno vreme za šoping (3 sata). Odlazak do istorijskog centra grada do bazilike Sv. Nikole. Poseta bazilici u kojoj se nalazi kripta sa moštima Sv. Nikole, jednog od najpoštovanijih svetitelja hrišćanstva. Nakon obilaska bazilike, sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska ka luci ukrcaja oko 19h. Nakon obavljanja carinskih formalnosti, ukrcaj na feribot, smeštaj u kabine za one koji su odabrali tu opciju. Noćna plovidba Jadranom ka Draču.
8. Dan (Četvrtak 11. April)     DRAČ – SRBIJA Uplovljavanje u luku DRAČ u prepodnevnim satima. Po iskrcaju, sledi nastavak putovanja ka Srbiji. Putovanje preko Crne Gore. Povratak u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

REDOVNA CENA

SPECIJALNA CENA*

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji

279 €

249 €

umesto 125 €

samo 100 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • povratni prevoz feribotom na liniji Drač-Bari-Drač
 • Povratni transfer trajektom na liniji Vila San Đovani-Mesina-Vila San Đovani
 • 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 4**** u Đardini Naksosu
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2+1 sobe su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Obilazak Barija i Mesine prema programu i uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča

Ova cena uključuje sledeće izlete:

 • Izlet za Raguzu, Modiku i Sirakuzu prema programu putovanja
 • Izlet za Ćefalu i Palermo prema programu putovanja
 • Izlet za Savoku prema programu putovanja (sa uključenom ulaznicom za Gradski muzej)
 • Izlet za Taorminu prema programu putovanja (bez uključenih karti za gradski prevoz – kupuju se na licu mesta; cca 1,5 € po osobi i pravcu)
 • Izlet za Kataniju prema programu putovanja

Navedena cena ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 7 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Brodske, lučke takse u iznosu od 54,6 € - PLAĆANJE U AGENCIJI PRE PUTOVANJA! Takse su podložne promeni, što isključivo zavisi od lučkih vlasti Drača i Barija!
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 90 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 120 €
 • Poludnevni izlet iz Katanije na vulkan Etnu – 50 € (obavezna prijava u agenciji, a plaćanje isključivo na licu mesta) – ovaj izlet nije uključen u cenu paketa izleta!
 • Smeštaj u kabinu na feribotu Drač-Bari-Drač – (četvorokrevetna kabina sa tuš-WC) – 120 € za oba pravca (cena po kabini; dakle cena po osobi za oba pravca iznosi 30 € ukoliko kabinu dele 4 osobe; prilikom prijavljivanja u agenciji ODMAH se odlučujete za ovu opciju, a agencija može pomoći oko spajanja putnika u kabini; spajanje parova nije moguće!). Naravno da celu kabinu mogu da uzmu samo dve osobe ili 3 osobe ili samo jedna osoba – cena kabine je 120 €.
 • Gradska taksa u Đardiniju– oko 3 € po noćenju – ukupan iznos od 12 € se PLAĆA U AGENCIJI PRILIKOM PRIJAVE ZA PUTOVANJE!

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

 • Izlet za Raguzu, Modiku i Sirakuzu – 35 € // Izlet za Ćefalu i Palermo – 40 € // Izlet za Savoku sa ulaznicom za Gradski muzej– 20 € // Taormina – 10 € (bez uključenih karti za gradski prevoz) // Katanija – 20 €

USLOVI PLAĆANJA:PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije + iznos doplati za kabine i brodske takse, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2019.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2019.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana + iznos doplati za kabine i brodske takse, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2019.! Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE:

 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
 • TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA I BIĆE OBJAVLJENI NA WEB STRANICI ORGANIZATORA
 • ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

OPIS HOTELA:

HOTEL „SABBIE D'ORO“ 4****, Đardini Naksos (http://www.hotelsabbiedoro.it/index.php)

Hotel se nalazi na početku Rive, glavnog šetališta Đardinija. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), salon za posluženje doručka sa lepom panoramom na zaliv Naksosa, WiFi u javnim prostorijama,… Sobe su „klasik“ kategorije, i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, telefon, klima uređaj, mini bar. Doručak se poslužuje tipa „buffet“ – samoposluženje, i kako što je to i uobičajeno u Italiji, dosta je slab i jednoličan.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010 . Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300059948 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Upit za rezervaciju

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input