You are here:Fantast> Proleće> Italija> Rim

Rim, večni grad

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:6 dana, autobus
 • Datum polaska:27. April
 • Noćenja i smeštaj:3 noćenja, hotel 3 ***
 • Obilasci:Rim Imperija, Barokni Rim, Crkve Rima, Vatikan
 • Cena:Od 199 €

Media

Rim, večni grad
Download attachments:

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA      
27. APRIL - 2. MAJ 2018. – Prvomajsko putovanje

Svi oni koji putuju radi potpunog užitka, radi sakupljanja uspomena, osećaja, trenutaka... Svi oni osećaju isto dok prilaze ovom gradu... Večnom gradu o kojem su se ispredale, i još uvek se ispredaju beskonačne storije... Osećaju uzbuđenje i nadanja da će im ovaj grad ispuniti očekivanja... Hodimo ka gradu sa 900 crkava, nekada prestonici najmoćnije imperije sveta. Gradu u kojem je često moć i bogatstvo bila patronat umetnosti. Rim ne počinje od svojih prvih dana, kada je vučica dojila Romula i Rema. Kažu da je to bilo 735. godine p.n.e. Bilo kako bilo, Romula i Rema, dve bronzane bebe koje silovito sišu dojke jedne vučice, susreću se na svakom koraku, na svakom autobusu, to je simbol i grb «večnog grada». Njegove bezbrojne priče mogu se birati. I svaka je početak novog događaja, svaka je prvi susret sa gradom o kojem se mogu davati razni sudovi. Ali utisak je uvek isti: šetati Rimom znači roniti kroz istoriju i slušati bat koraka rimskih legionara, slušati huk prošlosti. Posle, umoran od šetanja, putnik skida cipele i pruža noge po hladnom mermeru jedne od brojnih rimskih fontana koje su, među ukrasima i lepotama, najlepši detalj grada. Teško je izdvajati. Još teže odlučiti se za opisivanje Kampidolja pre Koloseuma, trga Sv. Petra, pre Rimskog Foruma… Opisivati, uopšte, nije zahvalno. Stati pred Trajanov stub i tamo pokucati na vrata zbivanja! Istorija nas plaši svojim obiljem i hiljadu pera nije dovoljno, da opišu te kratke deliće večnosti koji su skriveni u svakom delu Rima i u svakoj kocki drevne kaldrme…

Program putovanja:

1. dan  (Petak 27. April)   Polazak iz Beograda i Novog Sada u popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan (Subota 28. April)     RIM IMPERIA   Dolazak u RIM u podnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada iz vozila: Trastevere – romantičarska četvrt Rima, Tibar – mitska reka, Tiberijsko ostrvo sa prelomljenim mostom, brdašce Aventin, crkva „Santa Maria in Cosmedin“ sa čuvenim „La Bocca della Verita“ („Usta istine“), Cirkus Maksimus – velelepni stadion za trke dvokolicama iz perioda antičkog Rima, Palatin – najstarije rimsko brdašce, Konstantinov slavoluk, Rimski Forumi – nekadašnje sedište uprave imperijalnog Rima sa ostacima velelepnih hramova i javnih zgrada, trg Venecije sa monumentalnim spomenikom Il Vitoriano… Izlazak iz autobusa i odlazak pešice do Kapitola, brdašca koje je u vreme imperijalnog Rima predstavljalo sedište uprave nad gradom. Razgledanje: kordonate i balustrade – delo Mikelanđela Buonarotija, trg Kampidoljo, Gradska kuća, Kapitolski muzeji, spomenik Marku Aureliju, crkva Nebeskog oltara… Slobodno vreme (1,5 sat) za predah. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.
3. dan (Nedelja 29. April)           BAROKNI RIM               Doručak. Polazak na pešačku turu po Rimu uz obilazak slavnih rimskih pjaca i ulica… Razgledanje: trg Navona – čudesni trg sa fontanom „4 reke“, remek delo Berninija; Panteon – najstariji antički spomenik Rima sa čudesnom kupolom (pauza kod Panteona od 1,5 sat za odmor, kaficu, kupovinu suvenira); Fontana di Trevi – jedan od najvoljenijih simbola večnog grada; Korzo – glavna trgovačka ulica Rima, Španski trg sa čuvenim stepenicama,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
4. dan (Ponedeljak 30. April)            CRKVE RIMA – TIVOLI    Doručak. Slobodno vreme ili fakultatvni program: Crkve Rima. Crkva Sv. Petra u lancima u kojoj se nalazi Mikelanđelovo remek-delo „Mojsije“ (grobnica pape Julija II); crkva Sv. Jovana Lateranskog – gradska katedrala sa monumentalnom unutrašnjošću i grobnicama papa (pored ove crkve nalaze se čudesne Scala Santa – Svete stepenice za koje se veruje da su donete iz Jerusalima i da su predstavljale stepenice kojima je Isus hodio tokom procesije stradanja); crkva Sv. Marije Velike sa prelepom baroknom unutrašnjošću. Program uključuje prevoz metroom do crkve Sv. Jovana Lateranskog, potom pešačenje (cca 2 km) do crkve Sv. Petra u lancima i na kraju pešačenje do crkve Sv. Marije (cca 1,5 km) kod koje se program završava i odakle teče slobodno vreme. Program traje oko 4 sata. Popodne, slobodno vreme za posetu Koloseumu i Rimskim forumima. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
5. dan (Utorak 1. Maj)     RIM – VATIKAN – …     Doručak. Odjava iz hotela i polazak ka VATIKANU u 9.30h. Dolazak u Vatikan i eksterijerno razgledanje: trg Sv. Petra – jedan od najlepših trgova Evrope sa čuvenim Berninijevim kolonadama; bazilika Sv. Petra – najveća Hrišćanska bogomolja na svetu u kojoj se čuvaju mošti apostola Petra; Papska palata – sedište poglavara Rimokatoličke crkve. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativnu posetu Vatikanskim muzejima i bazilici Sv. Petra. Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.
6. dan    (Sreda 2. Maj)     Povratak u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

199 €

umesto 65 € 

platite samo 50 €

Navedena cena uključuje:

 • Prevoz turističkim autobusom (turistička klasa, visokopodni ili dubledecker u zavisnosti od broja putnika; kompletna oprema, a/v, a/c)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 3*** u širem centru Rima, na liniji gradskog prevoza
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • usluge našeg predstavnika na srpskom jeziku
 • Panoramski obilazak Rima „Imperia“ prema programu, Program „Barokni Rim“ i obilazak Vatikana bez ulaza u Vatikanske muzeje i baziliku Sv. Petra
 • organizacione troškove

Ova cena uključuje i sledeće izlete i programe:

 • Program „crkve Rima“ sa navedenim obilascima bez karti za metro
 • Ulaznica za Vatikanske muzeje sa uključenim lokalnim vodičem i slušalicama

DOPLATA ZA ORGANIZOVANI PREVOZ IZ UŽICA, POŽEGE, ČAČKA, KRAGUJEVCA: 20 € (minimum 4 osobe; ograničen broj!)

Navedena cena ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din. protivvrednosti)
 • Gradska taksa u Rimu: hotel 3* – 4 € po noći po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji).
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 70 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu 100 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu - 40 € (sa uključenom ulaznicom za Vatikanske muzeje, autorizovanim vodičem na srpskom jeziku i slušalicama)
 • Fakultativni program „Crkve Rima“ – 25 € sa navedenim programom obilaska

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2018.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.  Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS HOTELA:

HOTEL  3***, širi centar grada Rima, na liniji gradskog prevoza  

Hoteli namanjeni za smeštaj naših grupa se nalaze u široj zoni centra Rima, ali na liniji gradskog prevoza kojim se za 20-tak minuta može stići u istorijski centar grada. Hoteli su standardne kategorije sa standardnim sadržajima: lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, salon za posluženje doručka, sef na recepciji (uz doplatu), info desk… Sobe su komforne, sve sa kupatilom (tuš-WC), TV, centralni grejni sistem.

Neki od hotela u koje smeštamo naše grupe: Hotel Idea Nomentana 3*** (http://www.ideahotel.it/nomentana.html), Hotel „Cinecitta“ 3*** (http://www.hotelcinecitta.it/)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 50 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318  „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 3 od 01.03.2018.

Upit za rezervaciju

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input