You are here:Fantast> Proleće> Italija> Rim

Rim, Večni grad

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:6 dana, Autobusom
 • Datum polaska:28. April
 • Noćenja i smeštaj:3 noćenja, Hotel 3 ***
 • Obilasci:Rim Imperija, Barokni Rim, Tivoli, Vatikan
 • Cena:Od 189 € Rasprodato!

Media

Rim, Večni grad
Download attachments:

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA
28. APRIL – 3. MAJ 2019.
GARANTOVANI POLASCI IZ : UŽICA, ČAČKA, KRAGUJEVCA, BEOGRADA, NOVOG SADA

Svi oni koji putuju radi potpunog užitka, radi sakupljanja uspomena, osećaja, trenutaka... Svi oni osećaju isto dok prilaze ovom gradu... Večnom gradu o kojem su se ispredale, i još uvek se ispredaju beskonačne storije... Osećaju uzbuđenje i nadanja da će im ovaj grad ispuniti očekivanja... Hodimo ka gradu sa 900 crkava, nekada prestonici najmoćnije imperije sveta. Gradu u kojem je često moć i bogatstvo bila patronat umetnosti. Rim ne počinje od svojih prvih dana, kada je vučica dojila Romula i Rema. Kažu da je to bilo 735. godine p.n.e. Bilo kako bilo, Romula i Rema, dve bronzane bebe koje silovito sišu dojke jedne vučice, susreću se na svakom koraku, na svakom autobusu, to je simbol i grb «večnog grada». Njegove bezbrojne priče mogu se birati. I svaka je početak novog događaja, svaka je prvi susret sa gradom o kojem se mogu davati razni sudovi. Ali utisak je uvek isti: šetati Rimom znači roniti kroz istoriju i slušati bat koraka rimskih legionara, slušati huk prošlosti. Posle, umoran od šetanja, putnik skida cipele i pruža noge po hladnom mermeru jedne od brojnih rimskih fontana koje su, među ukrasima i lepotama, najlepši detalj grada. Teško je izdvajati. Još teže odlučiti se za opisivanje Kampidolja pre Koloseuma, trga Sv. Petra, pre Rimskog Foruma… Opisivati, uopšte, nije zahvalno. Stati pred Trajanov stub i tamo pokucati na vrata zbivanja! Istorija nas plaši svojim obiljem i hiljadu pera nije dovoljno, da opišu te kratke skrivene deliće večnosti u svakom delu Rima i u svakoj kocki drevne kaldrme…
Program putovanja:

1. DAN (Nedelja 28. April) Polazak iz Užica (Gradski stadion) u 14h, Polazak iz Čačka u 15.30h (Roda centar), Polazak iz Novog Sada (kod lokomotive oko 20h) i Beograda (oko 18.30h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinkih formalnosti.
2. DAN (Ponedeljak 29. April)   RIM     Dolazak u RIM u podnevnim satima. Po dolasku sledi panoramski obilazak grada iz vozila „ROMA CITY TOUR“: Koloseum, Cirkus Maksimus, trg Venecije, Lungotevere, Anđeoski zamak, Vatikan… Nakon razgledanja, sledi predah i odlazak u hotel. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
3. DAN (Utorak 30. April)   RIM     Doručak. Polazak ka centru grada. Razgledanje grada pešice: trg Venecije sa monumentom „Il Vittoriano“, Korzo – glavna trgovačka zona grada, Panteon – hram svih Bogova, fontana Di Trevi – jedna od najlepših baroknih fontana na svetu, Španski trg sa čuvenim stepenicama. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.
4. DAN (Sreda 1. Maj)   RIM – TIVOLI      Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili poludnevni fakultativni izlet do TIVOLIJA, čuvenog rimskog odmarališta za aristokratiju. Po dolasku sledi organizovani obilazak Vile d'Este koja je pripadala istoimenoj rimskoj patricijskoj porodici i koja je čuvena po svojim vrtovima i alejom „100 fontana“. Povratak u Rim. Slobodno vreme u centru grada, ili polazak na fakultativni izlet metroom „crkve Rima“. Obilazak crkve Sv. Petra u okovima u kojoj se nalazi Mikelanđelov Mojsije, potom obilazak crkve Santa Maria Maggiore i obilazak bazilike Sv. Jovana Lateranskog sa svetim stepenicama. Povratak u hotel do 22h. Noćenje.
5. DAN (Četvrtak 2. Maj)   RIM - VATIKAN    Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do centra grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta VATIKANU, najmanjoj državi na svetu i crkvi sv. Petra gde se nalazi Mikelanđeova skulptura Pieta. Poseta Vatikanu uključuje i organizovani obilazak čuvenih Vatikanskih muzeja čija zbirka spada u red najvećih i najznačajnijih na svetu. Tokom organizovane ture obići će se najinteresantniji delovi muzeja, poput dvorišta „šišarka“, dvorišta „Oktagon“, Rafaelovih soba, Sikstinske kapele,…. Slobodno vreme do polaska ka Srbiji u večernjim satima. Noćna vožnja…
6. DAN (Petak 3. Maj) Povratak u Novi Sad/Beograd u ranim popodnevnim satima, odnosno u Čačak i Užice u kasnim popodnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

Polazak iz:

Novog Sada i Beograda, 
Subotice* i duž autoputa Subotica - Novi Sad*

189 €

umesto 85 €

samo 75 €

Polazak iz:

Užica, Čačka, Kragujevca* i duž autoputa Batočina-Beograd*

209 €

Navedena cena uključuje:

 • Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase iz Novog Sada i Beograda (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak/klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 3*** u regiji grada Rima
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2+1 sobe su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Panoramski obilazak Rima i pešački obilazak Rima prema programu
 • organizacione troškove putovanja

Ova cena uključuje sledeće izlete:

 • Poludnevni izlet za Tivoli sa ulaznicom za Vilu d'Este
 • Program Crkve Rima prema programu, bez karti za metro
 • Posetu Vatikanu i Vatikanskim muzejima sa uključenom ulaznicom za muzeje, slušalicama u muzejima i uslugama lokalnog vodiča

*Minimum za organizaciju prevoza iz Čačka, Užica, Kragujevca… je 4 osobe!

Navedena cena ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 7 € u din. protivvrednosti)
 • Gradsku taksu (Rim, hoteli sa 4* – cca 6 € po osobi i noćenju, odnosno ukupno 18 € za sva tri noćenja) – TAKSE SE UPLAĆUJU U AGENCIJI!
 • Doplata za jednokrevetnu sobu je: 70€

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Program „Crkve Rima“ bez uključenih karti za metro – 20 €
 • Izlet za Tivoli sa uključenom ulaznicom za Vilu d'Este – 35 €
 • Posetu Vatikanu i Vatikanskim muzejima sa uključenom ulaznicom za muzeje, slušalicama u muzejima i uslugama lokalnog vodiča – 30 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2019.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2019.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2019. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS HOTELA:

HOTEL „ARDEATINA PARK HOTEL“ 4****, Roma  https://www.ardeatinaparkhotel.it/en/

Hotel se nalazi u zelenom i mirnom okruženju u centralnoj zoni Rima i 6 km od aerodroma. Hotel raspolaže shuttle bus uslugom, kojom se vrlo brzo stiže do istorijskog centra grada. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, salu za sastanke teretanu, otvoreni bazen, WiFi… Sobe su standard kategorije, sve su moderno opremljene i poseduju kupatilo, satelitsku TV, mini bar, telefon, TV Cabl. 

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA sledećem linku (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010 . Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300059948 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Upit za rezervaciju

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input