Ви сте овде:Fantast> Proleće 2021> Rajačke Pimnice, Negotin

Rajačke Pimnice, Negotin

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Kombi tura
 • Datum polaska:29. maj i 3. jul
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Pimnice
 • Obilasci:Negotin, Rajačke pimnice, Vratna, Vrelo Mlave
 • Cena:Od 6.900 din Specijalna cena za rane prijave!

Медијеa540b2ab34d393970e781d799320d67c_L Rajačke Pimnice, Negotin
Преузмите прилоге:

ДВОДНЕВНО ПУТОВАЊЕ, 1 НОЋЕЊЕ / КОМБИ ТУРА

29. – 30. МАЈ   /   3. – 4. ЈУЛ 2021.

ЂЕРДАПСКА КЛИСУРА – НЕГОТИНСКА КРАЈИНА – НЕГОТИН - РАЈАЧКЕ ПИМНИЦЕ - ВРАТНА – БОРСКО ЈЕЗЕРО - ВРЕЛО МЛАВЕ

Путовање у Неготинску крајину је заиста прави доживљај. На једном месту се силовито сусреће природа са историјом... Ово путешествије ћемо започети од дивне Ђердапске клисуре. Сигурни смо да сте већ били на Ђердапу, али његова лепота заслужује поновно враћање... Само ћемо проћи кроз њу у покушају да што више очима упијемо ту лепоту... Потом ћемо се упутити ка магичној планини Мироч где царује вила Равијојла. Након тога ћемо се упутити ка манастиру Вратна и сјајним прерастима, природном феномену по којем је овај део Србије познат. Пут нас даље води до дивног Вељковог града Неготина у чијем амбијенту ћемо уживати. Заноћићемо у дивном Рајцу уз староставне приче о вину... Изјутра ћемо обићи пимнице, дегустираћемо чувено Неготинско вино, и потом ћемо се упутити ка магичном Хомољу и дивном врелу реке Млаве. Право путовање за љубитеље историје и природе, али и доброг вина!

Програм путовања:

1. дан путовања (субота)   Полазак из Новог Сада у 4 часа ујутро (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 5.30 часова (Сава центар). Путовање преко Пожаревца и даље преко Голупца уз панорамски осврт на дивни Голубачки град. Улазак на подручје Националног парка Ђердап. Вожња кроз клисуру уз уживање у околним лепотама. Одлазак до града ружа Доњег Милановца у којем ћемо мало предахнути. Из Милановца пут нас води преко магичне планине Мироч која чува приче о Марку Краљевићу и вили Равијојли. Са Мироча се спуштамо у Брзу Паланку и настављамо наш пут до манастира Вратна. Смештен је на обали истоимене реке, познате по својим природним каменим мостовима - прерастима. Према народном предању, подигао га је архиепископ Никодим почетком 14. века за краља Милутина Немањића. Од манастира Вратна води мала планинарска стаза до природног феномена познатог као прераст, односно до „Велике капије“, како је прераст у овом крају позната. Наш пут се наставља даље до Неготина у који стижемо у поподневним сатима. Прво ћемо посетити Музеј Крајине са изузетно лепом поставком, а потом и Мокрањчеву кућу нашег чувеног композитора Стевана Мокрањца. Након тога ћемо се прошетати мало Неготином уз приче о хајдук Вељку и чувеној Чучук Стани. Слободно време индивидуалне активности и за вечеру у неком од локалних ресторана. Одлазак до села Рајац, смештај у сеоским домаћинствима. Ноћење.

2. дан путовања (недеља)   Одјава из смештаја до 8.30 часова. Одлазак до Рајачких пимница. Доручак у дивном амбијенту пимнице „C’est la vie“. Шетња уз упознавање са виноградарском традицијом ових крајева и разгледањем камених пимница у којима се некада давно чувало вино. Наравски, морамо мало и дегустирати та чувена вина. Расположени, настављамо наш пут даље ка магичном Хомољу уз неизбежне приче о Влашкој магији. Мало ћемо предахнути код прелепог Борског језера. Пролазићемо кроз дивне крајолике омеђене Хомољским планинама. Одлазимо до Жагубице, малог насеља познатог по изворишту реке Млаве. Посетићемо локалитет врела Млаве и уживаћемо у заиста фантастичном призору крашког врела једне од наших најлепших река. Настављамо наш пут даље преко Ждрела и Петровца на Млави до Моравских конака код Велике Плане. Ту ћемо мало предахнути. Повратак нашим кућама у вечерњим сатима. Крај путешествија.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

6.900,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз удобним, аклиматизованим туристичким комбијем
 • 1 ноћење у приватном смештају у Рајачким пимницама
 • Доручак у пимницама
 • Смештај у двокреветне или двокреветне собе са помоћним трећим лежајем (собе са дељеним купатилом – 2-3 собе на једно купатило)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Доплата за смештај у једнокреветној соби износи 2.000 динара
 • Улазнице за планиране посете – плаћају се на лицу места (Музеј Крајине, Мокрањчева кућа) – око 250 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

ОПИС СМЕШТАЈА:

Приватни смештај „C’EST LA VIE“, Рајац https://pimnicacestlavie.com/

Смештај је у традиционалној сеоској кући. Чисто, скромно и пријатно. Купатило је заједничко.

НАПОМЕНЕ У ВЕЗИ ПЕШАЧЕЊА:

Вратна – прераст – пешачење незгодном стазом у дужини од око 700 метара!

Napomene u vezi programa

PLAĆANJE EVROPSKIH PUTOVANJA (feb-jun 2021.) (odluka broj 07/2021):
 • 40% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
 • Ostatak u ratama do 20. oktobra 2021. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE

NAPOMENE:

·   Redosled sedenja u autobusu se isključivo pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7 € po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedišta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
·   U pojedinim državama, poput Italije, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kreće od 1-2 € po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
·   Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
·   Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
·   Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu
·   Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
·   Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,...... ne rade.
·   Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
·   Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
·   Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
·   Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
·   Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
·   Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
·   Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
·   Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
·   Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
·   Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
·   U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.fantast.rs. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa
·   Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
·   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
·   Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
·   Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
·   Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dovkrevetne sobe sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni, manjih je dimenzija i može bitnije ugroziti komfor trećeg putnika (pomoćni ležaj je obično žičani sa tankim dušekom, ili je fotelja ili kauč na razvlačenje)
·   Treća osoba ostvaruje popust isključivo u pratnji dve punoplatežne osobe
·   Zbog turističkog profila aranžmana, nije preporučljivo da na isti idu deca mlađa od 12 godina zbog izdržljivosti i sadržajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
·   Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može da se individualno za svako sedište podešava, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
·   Prostor za prtljag u busu je ograničen te je predviđena količina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga dimenzija ne većih od 50*30*40 cm
·   Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.