Velika Portugalska Tura

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:Avionom, 7 dana
 • Datum polaska:30. April
 • Noćenja i smeštaj:6 noćenja, Hoteli 3***
 • Obilasci:Lisabon, Kaškaiš, Sintra, Eštoril, Porto
 • Cena:Od 545 €

Media

Velika Portugalska Tura
Download attachments:

7 DANA AVIONOM / 6 NOĆENJA      

30. APRIL – 6. MAJ 2019.

LISABON – BATALJA – KOIMBRA – PORTO

Portugal – nekada jedna od najuticajnijih država Evrope – danas je zemlja harmoničnih kontrasta. Portugalska tura je prilika da na jednom putovanju uživate u prelepim pejzažima planina na čijim obroncima uspeva kvalitetna vinova loza, spektakularnim dolinama u centralnom delu zemlje i naravno u vodećim gradovima ove zemlje: Porto, Koimbra i Lisabon. Luka iz koje je Vasko da Gama otkrio pomorski put za Indiju, kula Belem, moderni trg Komersio – jedan od najelegantnijih trgova u Evropi, četvrt Alfama, vožnja tramvajem… samo su deo harmonije savremenog i starog, ali veoma dobro očuvanog lisabonskog nasleđa.

Program putovanja:

1. DAN (Utorak 30. April)   BEOGRAD – FRANKFURT - LISABON     Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera za informacije u 11:45 časova, dva sata pre poletanja. Let za Lisabon presedanjem u Frankfurtu, u 13:50 časova kompanijom Lufthansa. Poletanje iz Frankfurta u 20:00 časova. Sletanje u Lisabon po redu letenja u 22:00 časa po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smštaj. Noćenje.

2. DAN (Sreda 1. Maj)             LISABON             Doručak. U 09:00 časova planiran je odlazak na poludnevno razgledanje grada u pratnji vodiča: Avenida Liberdane, park Eduardo VII, Trga obnovitelja, Trg Komersio i Trg Markes de Pombal, Belem četvrt na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, spomenik geografskim otkrićima, samostan Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO, dvorac Svetog Đorđa, crkva Svetog Antuna odakle se pruža veličanstven pogled na grad. Zatim se spuštamo po slikovitim ulicama Alfama i dolazimo do centra grada. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN (Četvrtak 2. Maj)         SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ/EŠTORIL (panorama)               Doručak. Za zainteresovane putnike moguće je organizovati celodnevni fakultativni izlet u Sintru sa polaskom u 08:30h. Sintra je gradić udaljen od Lisabona nekih 45 km. Zbog svoje specifične mikroklime, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do 20.veka. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku, dok je palata u Sintri izgrađena na temeljima stare iz 15.veka. Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, Cabo de Roca, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Nastavak puta ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a danas turističkom mestu. Popodne je predviđen povratak za Lisabon. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. DAN (Petak 3. Maj)    LISABON     Doručak. Mogućnost odlaska u novi deo Lisabona, čuveni Park nacija – Vasko de Gama ili prelazak preko reke Tejo i odlazak do spomenika Hrista Kralja. Popodne redlažemo individualnu vožnju čuvenom „28“ kako bi što bolje upoznali grad iz nekog drugog ugla. Individualni slobodni program. Uveče predlažemo odlazak na čuveno Fado veče u boemskom kraju Lisabona. Noćenje.

5. DAN (Subota 4. Maj)    LISABON – BATALJA – KOIMBRA – PORTO   Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Porto u 08:00 časova. Putovanje živopisnim predelima centralne Portugalije do manastira Batalja. Predviđen je fakultataivni ulazak. Ovde ćete posetiti remek dela portugalske gotike, čije su građevine stavljene na UNESCO-vu listu svetske baštine. Tu se nalazi i manastir Svete Marije od Pobede, izgrađena u perodu 14.–16.veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom. nastavak putovanja do univerzitetskog grada Koimbre. Iako je neko vreme bila i glavni grad zemlje, poznata je po svom Univerzitetu koji je jedan od najstarijih u Evropi. Zbog toga je poznata i kao „Grad studenata“. Koimbra je u Portugalu poznata i po fadu – uz Lisabon najbolji i najpoznatiji fado peva se u Koimbri. Sledi kraće upoznavanje sa gradom u pratnji vodiča: Prasa Comesio, Katedrala Se iz 13.veka, tu je i jedan od najlepših Univerziteta na svetu, Nova katedrala… Dolazak u Porto planiran je u kasnim popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6. DAN (Nedelja 5. Maj)    PORTO   Doručak. Sledi razgledanje grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a kao svetska baština. Tu se nalazi niz trgova, uskih ulica sa brojnim crkvama, palatama i starim zdanjima. Od pojedinačnih građevina se izdvaja: Gradska katedrala koja je izgrađena u 17.veku, Crkva Klerižos, stara berza sa Arapskim salonom, gvozdeni most Luiša I, kuća muzike i najlepša biblioteka na svetu Lelo, koja liči na mesto iz bajke. Spoljašnjost krije magičan enterijer ukrašen vitražima, providnim podovima i crvenim stepeništem. Priča se da je upravo ta radnja inspirisala određenu scenografiju za Harija Potera. Potom je planirana fakultataivna degustacija vina u čuvenoj vinskoj regiji Vila Nova de Gaia. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

7. DAN (Ponedeljak 6. Maj)   PORTO – FRANKFURT – BEOGRAD           Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Portu do transfera na aerodrom. Planirani transfer je iz hotela u 13:30 časova. Let za Beograd je preko Frankfurta u 16:25 časova, kompanijom Lufthansa. Sletanje u Beograd je u 23:50 po redu letenja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Navedena cena ne uključuje:

 • Aerodromske takse koje u trenutku objavljivanja programa ukupno iznose 144 € (podložno promeni) – takse se plaćaju u agenciji pre putovanja!
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 7 € u din. protivvrednosti)
 • Gradska taksa: 6 € po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji).
 • Fakultativni izleti (Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je potrebno takođe obaviti u agenciji pre putovanja. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene)

-      Sintra, Cabo da Roca, Kaškaiš – 40 € ; Poseta Pena Palata doplata 20 € za ulaznicu i lokalnog vodiča prilikom razgledanja.

-      Batalja manastir – 15 € ulaznica i obilazak manastirskog kompleksa – minimum 15 putnika!

-      Univerzitet Koimbra ( ulaznica sa obilaskom) – 20 € po osobi.

-      Degustacija vina u Portu – 10 € (ulaznica obuhvata prevoz, degustaciju 2 vrste porto vina i razgledanje podruma. Program razgledanje i degustacija traju oko 30-45 min. )

-      Fado veče Lisabon u restoranu sa muzikom – 55 €. Ulaznica obuhvata prevoz, fado veče sa folklorom večera (predjelo, glavno jelo i desert).

545 €

Navedena cena uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Frankfurt-Lisabon i Porto-Frankfurt-Beograd sa kompanijom „Lufthansa“
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel - aerodrom
 • Smeštaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama, na bazi 4 noćenja sa doručkom u Lisabonu i 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Portu
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • Transfer Lisabon-Porto sa obilaskom Batalje i Koimbre;
 • Turistički obilazak Porta i Lisabona u pratnji vodiča;
 • Usluge lokalnog vodičkog servisa na engleskom jeziku;
 • Usluge pratioca grupe iz agencije;
 • Troškovi organizacije putovanja

DOPLATA ZA TRANSFER IZ NOVOG SADA DO AERODROMA IZNOSI 20 € (minimum 4 osobe)

Doplata za jednokrevetnu sobu je 169 €

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije + aerodromska taksa pre putovanja, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2019.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije + aerodromske takse pre putovanja, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2019.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana + aerodromske takse pre putovanja, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2019. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto sastanka na aerodromu „Nikola Tesla u Beogradu! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 25 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010.

Cenovnik broj 1 od 31.12.2018.

Upit za rezervaciju

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input