Ви сте овде:Fantast> Proleće 2021> Sarajevo i Konjic, 1 noćenje

Sarajevo i Konjic, 1 noćenje

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:4 dana, Autobusom
 • Datum polaska:30.april, 20.maj, 17.jun, 15.jul, 12.avg.
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Hotel 3***
 • Obilasci:Sarajevo, Vrelo Bosne, Konjic, Titovi bunkeri
 • Cena:Od 59 € Specijalna cena za rane prijave!

Медије

a2a520e3be86eae9697108af8c2431bc_L Sarajevo i Konjic, 1 noćenje
Преузмите прилоге:

4 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENJE

30. APRIL – 3. MAJ 2021.   /   20. – 23. MAJ 2021.   /     17. – 20. JUN 2021.   /   15. – 18. JUL 2021.   /   12. – 15. AVGUST 2021.

SARAJEVO – VRELO BOSNE – KONJIC

Pre više od 500 godina na obali jedne plahovite reke Isa beg odluči da podigne svoju zaviju – zadužbinu. Tako kraj karavan saraja nastade varoš prepuna đul bašči, kamenitih sokaka, ćuprija i čudesnih divana... U srcu saraja nastade čaršija kao iz bajke... Mali dućani, sebilji, zanatlije... Ispred dućana na ćepencima dućandžije dnevne teferike vode uz kahvu i rahatluk. Čibuče i udišu mirise lipa koji prosto mame prolaznike da zastanu, oslušnu kucanje kujundžija i zveketanje zvekira... Pređašnji neki snovi i danas ovuda krstare... Donose neizbrisiva sećanja i vraćaju svakoga u neka davna, prošla vremena... Dok budni sanjamo na Baščaršiji sećanja kaldrme stare dopiru do nas... Baš ta sećanja odvode nas, zapliću nam poglede koji odabiraju ponešto što će da ponesu sa stare čaršije nešto za čitav život... Tu je i setni Konjic sa svojim „starim“ mostom i čaršijom koja isto tako ispisuje svoja sećanja na kaldrimi nadanja… Vodimo Vas putevima sećanja i uspomena...

Program putovanja:

1. DAN (PETAK 30. APRIL / ČETVRTAK 20. MAJ / 17. JUN / 15. JUL / 12. AVGUST)   Polazak iz Novog Sada oko 22h (Žel.stanica/lokomotiva) i iz Beograda oko 23.30h (BAS – Glavna Austobuska stanica). Noćna vožnja preko Čačka i Užica. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN (SUBOTA 1. MAJ / PETAK 21. MAJ / 18. JUN / 16. JUL / 13. AVGUST) SARAJEVO Dolazak u SARAJEVO u prepodnevnim časovima. Pre samog ulaska u grad, u kanjonu Miljacke, ćemo videti divni stari most Koziju ćupriju, izgrađenu u doba Osmanlija. Potom po ulasku u grad, prolazimo pored čuvene Bentbaše gde ćemo se podsetiti na divnu sevdalinku... Obalom Miljacke dolazimo do Gradske kuće, sa neobičnom fasadom u mavarskom stilu, prekoputa na Miljacki se nalazi Inat kuća sa svojom čudesnom pričom... Nastavljamo panoramsko razgledanje prolaskom kraj najstarijeg dela Sarajeva, Baščaršije u koju ćemo se kasnije vratiti kako bi uživali u njenim čarima. Proćićemo Staru pravoslavnu crkvu iz 14. veka, rimokatoličku katedralu Srce Isusovo, pijacu Markale, Marjin dvor, Avazov „uvrnuti“ toranj, zgradu Predsedništva BiH, Zemaljski muzej, poznate dvorane Skenderija i Zetra („Huan Antonio Samaran“)... Na obalama Miljacke videćemo divnu secesionu palatu Akademije lepih umetnosti, čuvenu Latinsku ćupriju (Sarajevski atentat), Carevu džamiju (zadužbina Sulejnama Veličanstvenog)... Vreme je i za izlazak konačni iz autobusa, i laganu šetnju centrom Sarajeva. Prvo ćemo posetiti znamenitu Baščaršiju koja ima svoje sasvim posebne priče. Videćemo čuvenu česmu Sebilj, čućemo ukoliko se potrudimo kujundžije koje i dalje kuju divne tepsije, fildžane, đezve... Zastaćemo kod Morića Hana, jednog od najstarijih Saraja u gradu koji danas predstavlja specifičan objekat tipične orijentalne arhitekture sa divnom gostionicom u svom dvorištu koja je poznata po izvanrednim tufahijama. Nedaleko je i Gazi Husrev-begova džamija, remek-delo osmanske arhitekture sa divnim minaretima. Bezistani, medresa, Sahat kula... Sve to čini Baščaršiju... dalje nas put vodi do Ferhadije, glavne pešačke zone grada sa građevinama nastalim u vreme Austrougarske vladavine. Posetićemo divnu Sabornu crkvu, sedište Dabrobosanske eparhije. Slobodno vreme za tufahije, suvenire, i naravno čuvene ćevape... Smeštaj u hotel oko 15 časova. Odmor, ili fakultativni odlazak na Vrelo Bosne. Ovaj specijalni park prirode koji predstavlja izvorište reke Bosne po kojoj i cela zemlja nosi vekovima to ime, nalazi se na Ilidži, podno planine Igman. Sastoji se od više malih ostrvaca povezanih mostovima preko brojnih manjih potoka. U parku koji se nalazi kod izvora postoje brojne zanimljivosti, poput fijakera, mesta za izlet i restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN (NEDELJA 2. MAJ / SUBOTA 22. MAJ / 19. JUN / 17. JUL / 14. AVGUST) SARAJEVO – KONJIC - ...  Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do divnog Konjica. Ovaj grad je okružen spektakularnim prirodnim predelima. Nalazi se na reci Neretvi, a njegov istorijki centar je sačuvao svoj orijentalni duh. Jedna od najvećih turističkih atrakcija grada je Stari most izgrađen krajem 17. veka u vreme vladavine sultana Mehmeda IV. Sledi slobodno vreme, ili fakultativna poseta najvećoj turističkoj atrakciji Konjica, Titovim bunkerima. Duboko u utrobi planine Prenj, na površini od preko 3000 m², prostiru se podzemne odaje koje su bile namenjene drugu Titi u slučaju vanrednih okolnosti. Fantastična priča Vas očekuje, i nezaboravno iskustvo. Povratak u Sarajevo. Polazak u večernjim časovima ka Srbiji. Putovanje kroz Bosnu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

4. DAN (PONEDELJAK 3. MAJ / 20. JUN / 18. JUL / 15. AVGUST) Povratak u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

REDOVNA CENA

SPECIJALNA CENA*

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

69 €

59 €

umesto 35 € platite samo 30 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 1 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u Sarajevu u hotelu sa 3***
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča tokom celog putovanja

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

 • Izlet za Konjic prema programu putovanja
 • Izlet do vrela reke Bosne sa uključenom taksom za park prirode
 • Posetu Titovim bunkerima u Konjicu

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 4 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 35 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 60 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Izlet za Konjic– 15 €
 • Izlet na vrelo Bosne sa taksom – 5 €
 • Poseta Titovim bunkerima u Konjicu – 15 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima. Obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel ITALIA 3*** http://www.hotelitalia.ba/ ili sličan

Hotel se nalazi u Pofalićima, delu Sarajeva koji je udaljen oko 4 km od strogog centra grada. Nedaleko od hotela nalazi se stanica tramvaja kojim se direktno stiže do Baščaršije. Ono što je prednost kod ovog objekta jeste njegov otvoreni bazen i mali Spa centar koji je otvoren tokom letnjih meseci. Hotel je zaista pristojan, poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka („švedski sto“), info pult. Sobe su komforne, „standard“ kategorije, sve sa kupatilom, klima uređajem, TV, telefon.

Napomene u vezi programa

PLAĆANJE EVROPSKIH PUTOVANJA (feb-jun 2021.) (odluka broj 07/2021):
 • 40% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
 • Ostatak u ratama do 20. oktobra 2021. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE

NAPOMENE:

·   Redosled sedenja u autobusu se isključivo pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7 € po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedišta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
·   U pojedinim državama, poput Italije, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kreće od 1-2 € po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
·   Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
·   Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
·   Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu
·   Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
·   Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,...... ne rade.
·   Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
·   Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
·   Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
·   Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
·   Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
·   Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
·   Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
·   Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
·   Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
·   Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
·   U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.fantast.rs. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa
·   Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
·   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
·   Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
·   Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
·   Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dovkrevetne sobe sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni, manjih je dimenzija i može bitnije ugroziti komfor trećeg putnika (pomoćni ležaj je obično žičani sa tankim dušekom, ili je fotelja ili kauč na razvlačenje)
·   Treća osoba ostvaruje popust isključivo u pratnji dve punoplatežne osobe
·   Zbog turističkog profila aranžmana, nije preporučljivo da na isti idu deca mlađa od 12 godina zbog izdržljivosti i sadržajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
·   Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može da se individualno za svako sedište podešava, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
·   Prostor za prtljag u busu je ograničen te je predviđena količina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga dimenzija ne većih od 50*30*40 cm
·   Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.