Putinlend - Petrovgrad & Moskva

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:6 dana, avion
 • Datum polaska:28. April
 • Noćenja i smeštaj:3 noćenja, Hoteli 4* i 3*
 • Obilasci:Sankt Peterburg, Moskva
 • Cena:Od 389 €

Media

Putinlend - Petrovgrad & Moskva
Download attachments:

6 DANA AVIONOM I VOZOM
28. APRIL – 3. MAJ 2018. – Prvomajsko putovanje

Sankt Peterburg, ili jednostavnije Petrovgrad, predstavlja raskošnu carsku prestonicu Rusije. Izgrađen po volji cara Petra Velikog čiji se spomenici nižu po celom gradu, kao znak zahvalnosti za grad koji svojom lepotom dolazi u red najlepših gradova na svetu! Carske palate okružuju grad koji vrvi od raskošnih aristokratskih rezidencija razasutih po obalama nevskih kanala… Teško je i nezahvalno opisivati ovaj grad! Prošetati se Nevskim Prospektom stopama Puškina, Dostojevskog, Tolstoja; zagledati se visoko u kupolu Isakijevskog Sabora; udahnuti mirise Baltičkog mora; osetiti vetar u kosi tokom krstarenja Nevom… Puno je doživljaja koje ovaj grad nudi! I svaki od njih ostaje dugo, dugo u sećanjima!

Moskva – prestonica Rusije, jedan od najvećih gradova na svetu! Sve je u ovom gradu veliko! Neko bi rekao i predimenzionirano! I kule, i oblakoderi, i bulevari, ali i porcije mesa, slatkiša, redova ispred muzeja… Moskva je fascinantan grad! Ne možete a da se ne zaljubite u nju! Elegantna dama sa osmehom, suzdržanim, ali ipak osmehom, sa raskošnom bundom i krznenom šubarom; smerna i odmerena! Takva je Moskva! Arbat sa šarenim izlozima i drvenim lutkicama koje mi nazivamo „babuške“; Crveni trg sa velelepnim palatama i dugim zidinama Kremlja; kupole Vasilija Blaženog; monumentalni hram Hrista Spasitelja… I još mnoga mnoga čudesa Vas čekaju u Moskvi! Pridružite nam se na ovom sjajnom putovanju! Zaista će te uživati!   

Program putovanja:

1. dan (Subota 28. April)     BEOGRAD – SANKT PETERBURG         Sastanak u Beogradu na aerodromu „Nikola Tesla“ u 15h. Prijava za let kompanije „AirSerbia“ JU674. Let za Sankt Peterburg u 17h. Sletanje na aerodrom „Pulkovo“ u Sankt Peterburgu u 20.45h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje. 
2. dan (Nedelja 29. April)    SANKT PETERBURG – CARSKO SELO –ERMITAŽ    Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. odlazak do Carskog selaPuškin i poseta veličanstvenoj palati Ekaterine Velike. Palata je građena po ugledu na Versaj, kao i vrtovi koji je okružuju. Predstavlja jednu od najraskošnijih carskih rezidencija na svetu. Poseta palati uz razgledanje sjajne postavke koja pokriva period istorije dug 300 godina. Slobodno vreme za šetnju vrtovima. Polazak ka Petrovgradu i po dolasku sledi poseta Muzeju Ermitaž, jednom od najvećih muzeja na svetu sa sjajnom kolekcijom umetničkih dela iz gotovo svih umetničkih epoha, kao i sa istorijskom postavkom i ličnim predmetima ruske carske porodice. Individualni povratak u hotel metroom. Noćenje.
3. dan (Ponedeljak 30. April)    SANKT PETERBURG – ...  Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Polazak u pešački obilazak grada. Šetnja glavnim gradskim bulevarom, Nevski Prospekt, koji predstavlja trgovačko središte grada sa brojnim raskošnim palatama iz 18. i 19. veka. Prelazak preko divnog Aničkovog mosta uz osvrt na dvorac Aničkov u kojem je živeo čuveni Potemkin, ljubimac carice Jekaterine Velike. Potom sledi šetnja dalje kraj velelepnog zdanja Teatra Aleksandriski do Kazanjskog Sabora, jedne od najlepših gradskih crkvi. Preko divnog ozelenjenog trga Mihajlovski, odlazak do veličanstvenog hrama „Spas na Krovi“. Fakultativna poseta crkvi koja je podignuta 1883. na mestu ubistva cara Aleksandra II. Crkva je oslikana u potpunosti sa veličanstvenim biblijskim scenama i slikama svetaca Ruske pravoslavne crkve. Odlazak do Dvorskog trga na kojem se nalazi veličanstveno zdanje dvorca Ermitaž, zimske rezidencije ruskih careva iz dinastije Romanov. Naše razgledanje ćemo završiti kod monumentalne crkve Sv. IsakaIsakijevski Sabor. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno krstarenje rekom Nevom i njenim kanalima uz neponovljivi doživljaj i uživanje u lepoti raskošnih plemićkih rezidencija. U dogovoreno vreme sastanak sa vodičem i odlazak metroom do Železničke stanice „Moskovskaja“. Ukrcavanje na noćni voz za Moskvu. Noćna vožnja u trajanju od oko 9 sati do Moskve.
4. dan (Utorak 1. Maj)          MOSKVA     Dolazak u Moskvu u jutarnjim satima. Po dolasku, sledi organizovano razgledanje grada metroom i pešice. Odlazak metroom do Crvenog trga i eksterijerno razgledanje crkve Svetog Vasilija Blaženog, Lenjinovog mauzoleja, robne kuće „GUM“, Istorijskog muzeja… Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz predlog šetnje kroz Aleksandrovski vrt kod Kremlja gde se nalazi Večna vatra i niz interesantnih monumenata. Takođe je predlog da u zoni Ohotni Rjad potražite neki lep restoran za ručak, ili da se prošetate prelepim uličicama Kitaj Goroda. Odlazak do veličanstvenog Hrama Hrista Spasitelja, najveće pravoslavne crkve na svetu. Poseta hramu. Potom sledi odlazak metroom do glavne pešačke zone Moskve, ulice Arbat koja je prepuna trgovina i suvenirnica. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel posle 16h. Odmor. Uveče, fakultativni izlazak na večeru uz krstarenje rekom Moskvom. Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan (Sreda 2. Maj)     MOSKVA     Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni program koji uključuje posetu kompleksu KREMLJA.  Ulazak u kompleks kroz kapiju Troitskaja i prolazak kraj dve monumentalne palate, palate Arsenala i palate Kongresa. Odlazak do centralnog dela kompleksa gde se nalazi znameniti Car top i Car zvono – ogromne strukture koje reflektuju veličinu i snagu carske Rusije. Obilazak Saborskog trga na kojem se nalazi Patrijaršija – sedište Ruske pravoslavne crkve, Zvonik Ivana Velikog, Blagoveštenjska Saborna crkva, Uspenska Saborna crkva, Arhangelska Saborna crkva… Poseta crkvama u kojima se nalaze sjajne freske. U Arhangelskom Saboru se nalaze grobnice vladara Moskve i Rusije od 14. veka pa sve do trenutka kada je car Petar Veliki izmestio prestonicu iz Moskve u Petrovgrad. Nakon obilaska Saborskog trga, odlazak do Oružane palate. Poseta muzeju u palati koji sadrži veliki broj umetničkih dela, kao i carski nakit i Faberžeova jaja urađena u tehnici najpreciznijeg filigrana, od zlata i srebra sa dragim kamenjem. Nakon posete Kremlju sledi slobodno vreme. Mogućnost organizacije fakultativnog programa obilaska Moskovskog metroa, odnosno najlepših stanica metroa sa posetom elegantnoj ulici Tverska. U dogovoreno vreme, negde iza ponoći, sastanak sa vodičem i transfer do aerodroma „Šeremetjevo“.
6. dan (Četvrtak 3. Maj)     MOSKVA -  BEOGRAD      Prijava na let avio kompanije „AirSerbia“ JU657 i let za Beograd u 04.10h. Sletanje u Beograd u 06.00h po našem vremenu. Kraj putovanja.


CENA ARANŽMANA

+ PAKET IZLETA I ULAZNICA

za uplate u agenciji

Cena za uplate do 1. Marta       389 €

Redovna cena                             439 €

umesto 125 € 

samo 105 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Avio kartu na relaciji Beograd – Sankt Peterburg
 • Avio kartu na relaciji Moskva – Beograd
 • Voznu kartu sa sedištem na relaciji Sankt Peterburg – Moskva (3. razred)
 • Sve potrebne transfere sa aklimatizovanim vozilom (aerodrom Petrovgrad – Hotel Petrovgrad; Hotel Petrovgrad – Železnička stanica „Moskovkaja“ – transferisan će biti samo prtljag iz hotela; Železnička stanica „Leningradskaja“ u Moskvi – Hotel u Moskvi – transferisan će biti samo prtljag do hotela; Centar Moskve – aerodrom Šeremetjevo)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 4**** u St. Peterburgu
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni „buffet“ – samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Moskvi
 • smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom (trokrevetne sobe nisu moguće!)
 • obilaske prema programu bez uključenih karata za metro
 • organizacione troškove

Navedena cena uključuje i sve  predviđene izlete:

 • Poseta kompleksu Kremlja sa uključenim ulaznicama za Saborski kompleks i Oružanu palatu
 • Obilazak najlepših metro stanica Moskve sa obilaskom ulice Tverska (bez karti za metro)
 • Poludnevni izlet za Carsko selo sa uključenom ulaznicom za palatu Eketarine Velike i uslugama lokalnog vodiča na engleskom jeziku

Cena aranžmana ne uključuje:

 • AERODROMSKE TAKSE koje na dan pravljenja programa iznose skupa 165 € - plaćaju se u agenciji u gotovini, 15 dana pre putovanja!
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Individualne troškove
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din.protivvrednosti) – osiguranje se plaća isključivo u dinarima, isključivo pre putovanja i nije ga moguće plaćati na rate!
 • Karte za metro tokom obilaska Moskve – plaćaju se isključivo na licu mesta (cca 2 €)
 • FAKULTATIVNO krstarenje rekom Moskvom sa večerom na brodu – 40 € (nije uključeno u ponuđeni paket izleta; prijava isključivo u agenciji; plaćanje isključivo na licu mesta!)
 • FAKULTATIVNO krstarenje Nevom u Sankt Peterburgu – 15 € (prijava OBAVEZNA u agenciji; plaćanje isključivo na lisu mesta)

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Poseta kompleksu Kremlja sa uključenim ulaznicama za Saborski kompleks i Oružanu palatu – 45 € (rezervacija OBAVEZNA u agenciji kao i uplata navedenog iznosa ukoliko se samo opredeljujete za ovaj fakultativni program)
 • Obilazak najlepših metro stanica Moskve sa obilaskom ulice Tverska (bez karti za metro) – 15 €
 • Poludnevni izlet za Carsko selo sa uključenom ulaznicom za palatu Eketarine Velike i uslugama lokalnog vodiča na engleskom jeziku – 65 €

USLOVI PLAĆANJA

PLAĆANJE SE  VRŠI  U DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, aerodromske takse se isplaćuju 15 dana pre polaska, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2018.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2018.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, aerodromske takse se uplaćuju u gotovini 15 dana pre polaska, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.  Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL HOLIDAY INN MOSKVOVSKIE VOROTA 4****, SANKT PETERBURG (http://www.hi-spb.com/eng/) ili sličan

Hotel se nalazi u neposrednoj blizini Moskvoskih vrata, odnosno trijumfalne kapije, i na samo 250 m od istoimene metro stanice. Standardni sadržaji  za hotel iz čuvene grupacije „Holiday Inn“. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, supermarket, suvenirnica, teretana, sale za seminare, WiFi konekcija… Sobe su komforne, standard kategorije, i sve sadrže kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, TV Cable, klima uređaj, centralni grejni sistem, el.lonče za kafu/čaj, sef…

HOTEL IBIS PAVELETSKAYA 3***, MOSKVA (http://www.ibis.com/russia/index.ru.shtml#) ili sličan na liniji metroa

Hotel pripada jednoj od najvećih svetskih hotelskih grupacija „Ibis Hotels“, odnosno „Accor Group“. Prema tome poseduje standardizovanu uslugu. Nalazi se oko 850 m od linije metroa, u lepom rezidencijalnom delu Moskve. Poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju sa info pultom, aperitiv bar, salon za posluženje doručka, WiFi konekciju… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, klima uređaj, TV Cab, telefon, centralni grejni sistem…

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 25 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300050913 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 1 od 17.01.2018.

Upit za rezervaciju

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input