Belocrkvanska jezera, Izlet Истакнут

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:Jednodnevni izlet
 • Datum polaska:14. Avgust i 28. Avgust
 • Obilasci:Deliblatska peščara, Bela Crkva
 • Cena:Od 2900 din Specijalna cena za rane prijave!

Медије

eba459d72566b60511a4c5b498d4e6d5_L Belocrkvanska jezera, Izlet
Преузмите прилоге:

ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ / КУПАЊЕ НА ЈЕЗЕРИМА

ПЕТАК 14. АВГУСТ  /  ПЕТАК 28. АВГУСТ

ДЕЛИБЛАТСКА ПЕШЧАРА – БЕЛА ЦРКВА

Делиблатска пешчара је прави феномен природе! Готово јединствена пустиња Европе коју називају и „мала Сахара“. На овом просотру ветрови крстаре вековима, милионима година уназад, и доносе песак који неким чудом баш на овом месту одлучише да спусте... А онда игра природе, и истих тих ветрова, који прошараше пешчано пространство, и направише праве пустињске пределе са динама. Но, ипак нисмо баш у Сахари, те има и растиња, а богатство биљног и животињског света је невероватно... Језерца, дивне усамљене староставне банатске куће, шумарци, пашњаци, замрзнуте дине, односно фосилне, како то геоморфолози кажу... Један пејзаж који ће свима остати у незаборавном сећању. у другом делу дана, провешћемо време у Белој Цркви, односно на Белоцркванским језерима, у купању (наравно, током летњих полазака), или само шетњи и уживању у специфичној атмосфери и лепој варошици. Добродошли у Банат!

Програм излета:

Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 8.30 часова (Сајам). Путовање преко Панчева...

Одлазак у Делиблатску пешчару, односно у Европску Сахару, која по свом настанку представља јединствен феномен у Европи. Настала је током леденог доба од моћних наслага еолског песка који је у појединим моментима под ударом Кошаве претио да затрпа и сам Беч. Због својих специфичности, ово подручје представља Специјални резерват природе.

Одлазак до најпознатијег туристичког локалитета у пешчари, Девојачки бунар. Након испредања дивних прича о пешчари и легендама, следи слободно време.

Одлазак у Белу Цркву, и слободно време за уживање у лепој малој банатској варошици и њеним чувеним језерима. То су вештачка, кристално чиста језера, укупне површина 150 хектара, настала експлоатацијом шљунка у индустријске сврхе са дна Панонског басена. Сачињавају их 7 већих језера и више мањих. Прво је настало Главно или Градско језеро, на чијим обалама постоје викенд и камп-насеља, ресторани и скакаонице, као и уређена плажа за купање.

Повратак у Београд до 21 час, и у Нови Сад до 22.30 часова. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА

2.900,00 динара

Цена излета обухвата:

 • Превоз удобним, аклиматизованим туристичким комбијем, или мини-бусом, или редовним туристичким аутобусом, у зависности од пријављеног броја путника
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена излета не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 6 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.