Vojvođanska Amazonija

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Kombi tura
 • Datum polaska:31. Jul
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Privatni smeštaj
 • Obilasci:Bački Monoštor, Gornje Podunavlje, Sombor, Bezdan, Kulpin, Bački Petrovac
 • Cena:Od 6.900 din
 • Doplata za jednokrevetnu sobu EUR:12

Медије

Program: Vojvođanska Amazonija-6319

Odaberite opciju i cenu:

Odaberite datum polaska:

Odaberite broj putnika:

"Doplata za jednokrevetnu sobu: "

Informacije o putnicima:

Putnik 1:Informacije o kupcu:

cc311d517e571c6327307ecf1e53254e_L Priče iz Amazonije
Преузмите прилоге:

ДВОДНЕВНО ПУТОВАЊЕ, 1 НОЋЕЊЕ

31. ЈУЛ – 1. АВГУСТ 2021.

БАЧКИ ПЕТРОВАЦ – КУЛПИН – СОМБОР – БАЧКИ МОНОШТОР - БЕЗДАН

Постоје неке песме које просто, када их чујете, разгале целу душу... Пробуде сећања... Таква је песма „Сомборске руже“. Овај дивни град на северу Бачке има своје бројне песме које певају о фијакерима, и казују како у овом граду свега има, па чак и жене у њему пију вина. На овом путешествију заплешћемо погледу у крошњама сомборских бођоша, разнежиће нас и растужити многе чудновате приче, казиваће се стихови песама, препустићемо се потпуном уживању у једном сасвим једноличном пејзажу равнице у којој ћемо покушати да одгонетнемо тајну каква је њена веза са бескрајном романтиком која се по њој пружа до у недоглед. Од Бачког Петровца, варошице познате по свом кулену, али и по вредним и добрим Словацима, па до Раванграда – зеленог Сомбора, и на крају до дивног бачког сеоца Моноштора – Европског Амазона... Једно сасвим лепо путовање кроз сећање...

Програм путовања:

1. дан путовања (СУБОТА)   Полазак из Београда око 7.30 часова (Сајам) и Новог Сада (Жел.станица/локомотива) око 9 часова. Одлазак до Бачког Петровца. Ова варошица је позната по својим сликарима наивцима, али и по одличном кулену и лепим старим очуваним кућама. Посетићемо сјајан етно-центар „Ахој“ који репрезентује културу Словака на овим просторима са малом етно поставком, наравно са сувенирима из овог краја од којих је највољенији сувенир мала метлица, јер је регија Петровца позната по производњи метли. Одлазак до оближњег Кулпина у којем ћемо посетити знаменити дворац породице Дунђерски у којем се данас налази специфичан Музеј пољопривреде. Из Кулпина идемо правац до Раванграда. Одлазак до Сомбора. Следи обилазак најзеленије вароши у нашој земљи. Прво ћемо погледати прелепу барокну палату Жупаније која је током 19. века одредила значај Сомбору. Потом ћемо се прошетати Корзом, видећемо интересантну Кармелићанску цркву са два звоника, нову лепу фонтану, Српску читаоницу – једну од најзначајнијих културних установа војвођанских Срба. Предахнућемо крај палате Паланачки крај које ћемо чути причу о Јулијани, Јулчи Паланачки, и њеном супругу, сасвим невероватном Лази Костићу. Да, ту испред те палате, налази се и споменик Лази, интересантан, у форми клупе на којој Лаза седи са отвореном књигом на којој пише „Santa Maria della Salute. Обићићемо дивну Светођурђевску цркву, и прошетаћемо се до трга Светог тројства, познатог под називом „Ћелави трг“. На том тргу се налази и један заиста необичан сунчани сат на фасади Плебаније, на којем на мађарском и српском пише „Један ти је од ових последњих“. Истина! Следи слободно време за индивидуалне активности уз предлог да посетите галерију Милана Коњовића, познатог сомборског и српског сликара. Такође, један од предлога је и вожња фијакером око Сомборског Венца. Касније, одлазак до оближњег Бачког Моноштора и смештај у сеоска домаћинства. Увече, можемо сви на једну добру вечерицу у локалну чарду. Ноћење.

2. дан путовања (НЕДЕЉА)   Доручак. Одјава из смештаја. У 9.30 часова почетак Моношторске приче у којој ћемо се упознати са овим дивним селом, његовом културом и традицијом коју његови становници грчевито покушавају да сачувају. Прво ћемо посетити Пчеларско домаћинство где ћемо се упознати са традицијом производње меда на овим просторима уз интересантну причу нашег домаћина. Наравно, овде ћемо дегустирати одличну медовачу, медене ликере и медењаке. Могућност и куповине сјајних производа од меда. Одлазак до мале сеоске цркве Светог Петра и Павла чији делови имају одлике споменика културе. Саслушаћемо причу свештеника о историјату цркве и црквене жупе. Потом ћемо посетити једног од занимљивих сеоских занатлија (или кломпар, или чамџија, или штукатор, или...). Посетићемо дивну, староставну етно кућу Мали Бодрог. Ово је типична Моношторска кућа од набоја, прекривена трском, са изгледом баш онако како су готово све куће у овом селу пре сто и више година изгледале. Следи ручак у локалној типичној чарди са рибљим менијем, наравски. Након предаха, одлазак на крстарење бродицом по Великом бачком каналу који представља део Унесковог Резервата биосфере Бачко Подунавље. Капетан ће нам презентовати интересантну причу о настанку канала, а ми ћемо уживати у дивним крајолицима. Након крстарења напустићемо Моноштор пуни утисака... Отићићемо у оближљи Бездан да се мало окрепимо у фантастичном амбијенту кафе-посластичарнице „Ана“ која је смештена у грађанској палати из 19. века. Ту ћемо „коштати“ невероватну добош торту! Е сад је већ време да кренемо полако и својим кућама... Повратак у вечерњим сатима. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

6.900,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз удобним, аклиматизованим туристичким комбијем на наведеној релацији
 • 1 ноћење са доручком (континентални-класичан начин услуживања ) у сеоским домаћинствима у Бачком Моноштору
 • смештај у двокреветне собе у сеоским домаћинствима (углавном су собе са засебним лежајевима стандардне величине, и нешто соба са француским лежајем; постоји могућност и додатног – трећег – помоћног лежаја који је мањих димензија од редовна два)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Доплату за смештај у једнокреветној соби – 1.500 динара
 • Додатне, факултативне услуге, уколико нису резервисане и уплаћене у агенцији у виду понуђеног пакета (ПАКЕТ СВИХ факултативних садржаја износи ) – пријава и плаћање искључиво у агенцији прилико пријаве за путовање

-   Пакет потребних улазница (етно-центар „Ахој“ у Бачком Петровцу + етно-кућа „Мали Бодрог“ у Моноштору + пчеларско домаћинство у Моноштору)

-   Ручак на чарди у Моноштору

-   Крстарење Великим бачким каналом у Моноштору

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Чековима грађана - на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује чековима у максимално три месечне рате.

ОПИС СМЕШТАЈА:

СЕОСКА ДОМАЋИНСТВА, Моноштор   https://skituljko.webs.com/privatnismestaj.htm

Смештај гостију је у сеоска домаћинства, наравно по концепту који се подразумева за овакву врсту смештаја. Осећаћете се као код куће! Старинске куће са по неким комадом антикварног намештаја, љубазни домаћини, леп сеоски доручак од искључиво домаћих производа, заједничко купатило које користите са топлом водом. Сасвим пристојан смештај, без било каквог луксуза.