Molitva vladike Nikolaja Истакнут

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Kombi tura
 • Datum polaska:24. Oktobar
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Privatni smeštaj
 • Obilasci:Kumova vodenica, Lelić, Valjevo, Gradac, Krupanj, Soko Grad
 • Cena:Od 5.900 din Specijalna cena za rane prijave!

Медије

f2851e884400cd8e353fa0a2234a2e66_L Molitva, 1 noćenje
Преузмите прилоге:

2 ДАНА, 1 НОЋЕЊЕ У БАЊИ КОВИЊАЧИ – МАЛА ГРУПА!!!

24. – 25. ОКТОБАР 2020.

МАРКОВА ЦРКВА - ВАЉЕВО – ЛЕЛИЋ – БАЊА КОВИЉАЧА – СОКО ГРАД

Једно сасвим посебно путовање, које је готово у целости посвећено једном великом човеку! Прошли су нам векови, а као што видимо мали број људи се у нашој историји уткао у звезде. Тако и треба да буде, јер ипак смо ми један мали народ. Свакако, један од њих, који ће нам вечно обасјавати путеве, је Николај Велимировић. Човек из народа са срцем овог народа, и нарави овог народа, јер како другачије и може бити. Сплет околности га поставља у ред ученијех србаља, а сам Бог му даде ту невероватну моћ говора коју је показивао током својих чувених проповеди. Какав је био његов живот, куда га је Божја рука водила, какви су ти путеви Господњи по којима је Николај ходио... Невероватан живот! Невероватан човек! Сви већ по нешто унају о њему, а откако се вратио међ' нас, његова дела су обзнањена, и имамо прилику да из њих велике ствари научимо, пре свега како да будемо људи! Ово је путовање које ће нам казивати о бладики Николају. Посетићемо Ваљево у којем је Никола учио, и где је живео код извесне Сенке о којој је спевана једна позната песма, потом ћемо посетити његов лепи, родни Лелић где је на очевом имању подигао своју задужвину у којој данас почива. Видећемо и један од најчудноватијих манастира у нашој земљи, Соко Град код Љубовије, манастир посвећен владики Николају. Очекујемо Вас!

Програм путовања:

1. дан путовања (субота 24. октобар) Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел.станица/локомотива) и из Београда у 8.30 часова (Сајам). Путовање ка Ваљеву. Одлазак у малено и идилично сеоце Маркова црква које се налази на реци Топлици, односно на ушћу ове реке у реку Колубару. У сеоцу се налази манастир Светог Димитрија којег је подигао извесни војвода Марко, по којем ће и читаво место добити име Маркова црква. По предању, али и веровању, црква је подигнута пре самог Косовског боја. Изузетној идиличности овог насеља доприноси малено етно село које је у изградњи, и комплекс који ћемо посетити, Кумова воденица. Стара воденица поточара, верује се из 18. века, купљена је од стране двојице кумова, те обновљена и пуштена у рад. Представља сведочанство светости кумовске везе у нашем народу. Имаћемо прилике да се упознамо са њеним радом, али и да купимо врхунско брашно самлевено на њеном каменом жрвњу. Наставак путовања до Ваљева. Прво ћемо отићи у оближње ваљевско село Лелић, родно место владике Николаја Велимировића. Ту, у Велимировића крају, свети владика је подигао своју прелепу задужбину, манастир Лелић. У древној тишини, међ'дивним брдашцима, усадила се владикина молитва која као да и данас одзвања овим крајевима. Крај иконостаса цркве налази се ћивот са светим моштима владике Николаја. Његове мошти су пренете из Америке, и коначно се владика вратио своме народу. Проглашен је за светитеља Српске православне цркве. Крај манастира налази се једна кућа која је претворена у Музеј владике Николаја. У музеју се налазе рукописи владике, сведочанства живота владике Николаја, успомене на овог невероватног човека. Чућете заиста дивну причу о његовом животу и делу. Потом следи одлазак у Ваљево, дивну варош која је позната и као град песника. Прошетаћемо се најстаријим делом Ваљева, Тешњаром, који ће нас евоцирати и вратити у прошлост... Посетићемо заиста фантастичан Народни музеј који ће нам репрезентовати сво историјско богатство овог краја. И наравно, предахнућемо крај реке Градац која баш у Ваљеву има свој најлепши део тока са малим кањоном. Ту, у неком од бројних угоститељских објеката ћемо и ручати. Настављамо наш пут ка Бањи Ковиљачи. Долазак у касним поподневним сатима. Смештај у приватни смештај. Слободно време за индивидуалне активности. Ноћење.

2. дан путовања (недеља 25. октобар) Одјава из смештаја до 8.30 часова. Посета етно-комплексу Сунчана река, краћи одмор и слободно време за доручак, потом одлазимо до Соко Града. Соко Град је тврђава у западној Србији у близини Љубовије, која никада није освојена борбом већ је увек мењала господаре мировним уговорима. Подно тврђаве и Соколских планина, налази се дивни манастир Светог Николе, посвећен владики Николају. Задужбина је владике Лаврентија. У комплексу се налази и дивни споменик владики Николају, а на Соколским планинама, на локалитету Соко града, налази се огромни позлаћени крст висок 12 метара. До њега, пешачком стазом, води „пут вере“. Одмор и предах у фантастичном манастирском комплексу. Одлазак до Крупња. Мало ћемо се прошетати варошицом да би смо погледали дивну цркву, спомен-костурницу Св. Вазнесења Господњег, задужбину краља Петра Првог Карађорђевића из 1933. године. Потом ћемо видети Стару апотеку која уз задужбину чувеног Николе Спасића чини дивну амбијенталну целину старог Крупња. Посетићемо и црквени парк у Добром Потоку који представља један фантастичан етно комплекс са лепом црквом брвнаром, музејом лова, две капеле у пећини, софрашице... Слободно време за индивидуалне активности. Повратак у Београд и Нови Сад у вечерњим сатима. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

5.900,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема )
 • 1 ноћење у приватном смештају у Бањи Ковиљачи
 • смештај у двокреветне или трокреветне собе са купатилом (собе су једноставно опремљене, углавном са зесебним лежајевима стандардне величине, и нешто соба са француским лежајем)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Доплату за смештај у једнокреветној соби – 1.500 динара
 • Потребне улазнице (Музеј владике Николаја, Народни Музеј у Ваљеву, Добри поток у Крупњу) – ОБАВЕЗНА ПРИЈАВА И ПЛАЋАЊЕ У АГЕНЦИЈИ – 700 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

ОПИС СМЕШТАЈА:

ПРИВАТНИ СМЕШТАЈ, Бања Ковиљача

Смештај је организован у категорисаним студијима/апартманима или собама. Све смештајне јединице поседују купатило са тоалетом, један француски лежај за смештај 1-2 особе, или 3-4 лежаја. Све смештајне јединице поседују и ТВ са кабловским програмом.

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 6 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.