Koštana, Vranje

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Autobusom
 • Datum polaska:11. Maj
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, privatni smeštaj
 • Obilasci:Adrovac, Sv. Roman, Vranje
 • Cena:5.500 dinara

Media

Koštana, Vranje
Download attachments:

2 ДАНА АУТОБУСОМ / 1 НОЋЕЊЕ У ВРАЊУ
11. – 12. МАЈ 2019.
АДРОВАЦ – ЂУНИС – ВРАЊЕ

Крећемо на југ, где је туга саткана у стиховима, и сва патња, љубавна страдања, приче староставне. Југ је престоница мелоса и чудног дијалекта… Место на којем се враћате неколико векова уназад… Ко је била Борина Копштана? Како је инспирисала овог великана српске књижевности да јој посвети цело једно своје дело? Шта је то толико величанствено у сваком тону старих врањанских песама, и зашто нам терају сузе на очи, а ритмом нас терају да поскочимо и заиграмо живо? Пуно тога што већ знамо, а нисмо тога ни свесни… Путовање започињемо посетом малом сеоцу Адровац у којем се налази једна чудновата црква, позната у народу као Шарена црква. За ову цркву и суседни манастир Ђунис је чврсто везано име пуковника Рајевског чији лик је Лав Никлајевич Толстој оживео у лику грофа Вронског у ремек-делу руске књижевности, Ана Карењина. А потом ћемо посетити Врање, престоницу јужњака. Саживећемо се на кратко са старим причама о несрећним љубавима шетајући се врањанском калдрмом сећања. Свакако да ћемо причати о неприкосновеном Бори Станковићу и великом Станиши Стошићу, Коштани, жутом цвећу, Ајши и Стојану… Време је да упознамо нашу земљу на један другачији начин, и да је заволимо још више! Чудеса Србије су велика, и оваквим путовањима ћемо покушати да их презентујемо. Здраво живо пријатељи и добро нам дошли!

Program putovanja:

1. дан путовања (субота 11. Мај)   Полазак из Новог Сада у 7 часова, а из Београда у 8.30 часова. Путовање аутопутем. Једна успутна пауза. Одлазак до Ђуниса и обилазак манастира Светог Романа. Манастир се помиње још 1020. у хрисовуљи византијског цара Василија Другог. Посебну пажњу буди податак да се у овом манастиру налази и гроб руског племића и добровољца Николаја Николајевича Рајевског који је у Толстојевом роману Ана Карењина представљен као Вронски. Вронски тј. Рајевски је по погибији првобитно био сахрањен у порти манастира да би касније био пренет у породичну гробницу у Русији, али је његово срце остављено да до данас почива у манастиру. Након обиласка манастира, одлазак до оближњег сеоца Горњи Адровац и обилазак „Шарене цркве“, односно цркве Св. Тројице. Црква је подигнута 1903. године на месту где је у српско–турском рату из 1876. године као добровољац погинуо руски пуковник Николај Николајевич Рајевски, по коме је Толстој обликовао лик Вронског у роману „Ана Карењина“. У народу је позната као шарена црква или црква љубави или руска црква, подигнута је по плановима и приложеним средствима грофице Марије Рајевске. Наставак путовања ка Врању. Долазак у Врање око 17 часова. По доласку, следи смештај у преноћиште/гарни хотел „М“. Одмор. У вечерњим сатима, опциони одлазак у локални национални ресторан на вечеру и уживање у дивним врањанским мелодијама. Повратак у смештај до 23 часа. Ноћење.
2. дан путовања (недеља 12. Мај)   Одјава из соба. Доручак од 8.30 часова. Полазак у организовани обилазак града. Посетићемо родну кућу, а данас меморијални музеј Боре Станковића, потом некадашнји Пашин конак, а данас прелепи Народни музеј са изузетном етнографском збирком где ћемо се упознати са етно богатством овог дела наше земље. Крај самог музеја налази се и споменик највећем носиоцу врањанског мелоса Станиши Стошићу. Такође ћемо обићи и споменик газда Миткета и прошетаћемо се до чудесног Белог моста, односно моста љубави који крије причу о несрећној љубави Ајше и Стојана… Открићемо још по неку легенду старог Врања… Потом ћемо мало предахнути и самостално уживати у шетњи градом. Полазак из Врања је планиран у 15 часова. Повратак у Београд и Нови Сад у касним вечерњим сатима. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

5.500,00 динара

Цена обухвата:

 • Превоз туристичким аутобусом на наведеној релацији (аутобус туристичке класе, високоподни, са комплетном опремом)
 • 1 ноћење са доручком у преноћишту/Гарни хотелу „М“ у Врању
 • смештај у двокреветне, трокреветне или четворокреветне собе са купатилом
 • Обиласке према програму са укљученим улазницама за музеј Боре Станковића и Народни музеј у Врању
 • Услуге професионалног туристичког водича и наратора
 • Организационе трошкове

Цена не обухватa:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Доплату за смештај у једнокреветној соби – 1.000 динара
 • Опциону вечеру у традиционалном ресторану у Врању (хладно предјело, мешано месо, салата, колач и кафа) – 2.000 динара – ПРИЈАВА И ПЛАЋАЊЕ У АГЕНЦИЈИ! (у цену није укључена конзумација пића током вечере!)

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • ПРИЛИКОМ ПРИЈАВЕ ЗА ПУТОВАЊЕ УПЛАЋУЈЕ СЕ МИНИМУМ 30% ОД УКУПНЕ ВРЕДНОСТИ АРАНЖМАНА
 • ОСТАТАК ДО ПУНЕ ЦЕНЕ АРАНЖМАНА СЕ ИСПЛАЋУЈЕ МИНИМУМ 10 ДАНА ПРЕ ПУТОВАЊА
 • ОСТАТАК ДО ПУНЕ ЦЕНЕ АРАНЖМАНА СЕ МОЖЕ ПЛАТИТИ У МАКСИМАЛНО ТРИ РАТЕ ОДЛОЖЕНО, НАКОН ПОВРАТКА СА ПУТОВАЊА, ЧЕКОВИМА ГРАЂАНА ИЛИ АДМИНИСТРАТИВНОМ ЗАБРАНОМ

ОПИС СМЕШТАЈА:

Преноћште/Гарни хотел „М“, Врање   http://www.masinopromet.com/site/page7.aspx

Преноћиште се налази око 1 километар од старог града, односно од центра Врања, док је гарни хотел „М“ удаљен око 3 км од центра. Преноћиште поседује само собе за смештај гостију, и све собе су лепо уређене, поседују купатило са тушем, телевизор, централни грејни систем, клима уређаје. Гарни хотел „М“ поседује поред соба за смештај (купатило са туше, телевизор, клима уређај, грејање) и мали ресторан са аперитив баром. Гости смештени у преноћишту „М“ биће трансферисани на доручак у гарни хотел „М“.

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 152/2010. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 300059948 „DDOR a.d.o. Novi Sad“.

Ценовник број 1 од 11.1.2019.

Upit za rezervaciju

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input