logo_mob Rađevina, Srbija koju volim
0800 400 104    

Rađevina

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Kombi tura
 • Datum polaska:24. April
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Privatni smeštaj
 • Obilasci:Obrenovac, Ub, Zarožje, Soko Grad, Zvornik, Krupanj
 • Cena:Od 6.900 dinara
 • Doplata za jednokrevetnu sobu EUR:17

Медије

Program: Rađevina-6590

Odaberite opciju i cenu:

Odaberite datum polaska:

Odaberite broj putnika:

"Doplata za jednokrevetnu sobu: "

Informacije o putnicima:

Putnik 1:Informacije o kupcu:


Koliko je jedanaest plus pet?

Upišite odogvor na pitanje iznad (npr: 78):
66bd3a42835171ced4fd59594ea6d3c0_L Rađevina, Srbija koju volim
Преузмите прилоге:

ДВОДНЕВНО ПУТОВАЊЕ / 1 НОЋЕЊЕ

24. - 25. АПРИЛ 2021.

ОБРЕНОВАЦ – УБ – ЗАРОЖЈЕ – СОКО ГРАД – ЗВОРНИК - КРУПАЊ

Необично викенд путовање ка Рађевини и Азбуковици са чудесним причама и невероватним крајолицима... Дива је ова наша Србија! Сасвим невероватна! На сваком кораку има лепоте, и можда баш како и треба, та лепота није на дохват руке, потребно је мало скренути са главних путева, те ће се лепота открити у пуном сјају. Управо је ово наше мало путешествије такво... Идемо на неке скрајнуте стазе, ка мало познатим местима... Прво место које ћемо открити је Обреновац. Близу Београда, а опет са друге стране довољно далеко да га ретко ко и посети... Потом Уб. Варошица са најкраћим именом у Србији. Преко Ваљевских планина упутићемо се ка мистичном селу Зарожје, познатом по Сави Савановићу, нашем – домаћем вампиру. Посетићемо дивни манастир Соко Град код Љубовије, а заноћићемо у једном малом планинском селу Борина. Посетићемо и Зворник, један сасвим необичан град у Босни и Херцеговини, односно Републици Српској. И на крају ће нас потпуно одушевити Крупањ. Придружите нам се и уживајте у раскошним бојама пролећа!

Програм путовања:

1. дан путовања (субота)   Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел. Станица / локомотива), и из Београда у 8.30 часова (Сава центар). Вожња у трајању од око 40 минута до Обреновца, варошице на реци Сави. По доласку ћемо се прошетати центром уз обилазак Милошевог конака и Соколског дома. Потом ћемо отићи до заштићеног природног подручја Забран где ћемо посетити етно-ресторан Забранска бајка. Ту ћемо мало предахнути уз неко пићенце, а потом ћемо наш пут наставити до Уба. По доласку ћемо посетити храм Христа Спаситеља, цркву која је новијег датума, али са прелепом архитектуром. Цела форма цркве је урађена по угледу на манастир Светих Архангела из Призрена, задужбину цара Душана. Наставак путовања преко Ваљева и планине Повлен – превоја Дебело брдо. Ту ћемо посетити малено сеоце Зарожје познато по староставној воденици на речици Рогачици. Наравно, ово место је познато по Сави Савановићу, за којег се верује да је био вампир. Даље пут води ка видиковцу „Капија Подриња“ са којег „пуца“ поглед на околне планине... Даље нас пут води уз реку Дрину преко Љубовије, а потом ка Соколским планинама подно којих се сместио дивни манастир Св. Николаја, посвећен владики Николају Велимировићу. Обилазак манастирске цркве и уживање у нестварном природном амбијенту. Повратак ка Дрини, и потом одлазак ка планини Гучево и Јагодња у чијим се недрима усадило мало сеоце Доња Борина. Смештај у Дринске вајате и уживање у јединственом амбијенту малог етно-села. Могућност вечере у локалном ресторану. Ноћење.

2. дан путовања (недеља)   Нови дан је стигао... Време је да наше приче наставимо... Одјавићемо се из смештаја до 9 часова, и потом одлазимо до Малог Зворника. Највећа туристичка атракција овог месташца је свакако подземни град грађен за потребе династије Карађорђевић као скровиште. Дуж око 1,5 км ходника налазе се просторије, сале, собе, кабинет, капела... Преко гвозденог, пешачког моста одлазимо потом до Зворника, града који се налази са друге стране Дрине, на територији БиХ, односно Р. Српске (потребна лична карта). По преласку моста, прошетаћемо се Зворником којег су и стари Римљани звали кључ Дрине. Ко жели, може пешице до Ђурђевог града, средњовековне зворничке тврђаве која се налази на око 400 метара надморске висине и са које се пружа фантастичан поглед на град и Подриње. Слободно време. Повратак пешице преко моста до Малог Зворника, а потом одлазак до Рађевине, и дивног малог града Крупња. По доласку посетићемо сјајни црквени парк Добри поток. У овом етно-парку налази се стара црква брвнара, потом сачуване старе куће из Рађевине, две подземне – пећинске капеле, неколико малих и веома интересантних музеја... Потом ћемо отићи до центра града и прошетати се до спомен цркве Вазнесења Господњег у којој се налази костурница наших јунака палих за слободу на Мачковом камену 1914. године. Слободно време уз топлу препоруку да се посети ресторан Старо здање који је уређен попут музеја. Повратак у Београд и Нови Сад у вечерњим сатима. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

6.900,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз удобним, аклиматизованим туристичким комбијемна наведеној релацији
 • 1 ноћење без исхране у Дринским вајатима „Дадо“ у регији села Доња Борина (четворокреветне собе у вајатима)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Потребне улазнице – око 300 динара за Подземни град у Малом Зворнику (плаћање на лицу места)
 • Доплата за смештај у једнокреветној соби – 2.000 динара
 • Вечера и доручак – индивидуални трошак, на лицу места

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално три месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

ОПИС СМЕШТАЈА:

Дрински вајатиДадо (https://ribljirestoranstella.rs/drinski-vajati-dado/)

Смештај је обезбеђен у три вајата. Вајат број 1 садржи 1 брачни кревет за двоје + 2 кауча на развлачење за још двоје = укупно 4 особе. Вајат број 2 садржи два брачна кревета за двоје = укупно 4 особе. Сваки од вајата садржи малу кухињу, мали дневни боравак, бежични интернет, фрижидер, ТВ апарат и туш-купатило. Гостима је на располагању оближњи ресторан у којем могу вечерати и доручковати. Оброци се плаћају на лицу места!