Šumadijska tura

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Autobusom
 • Datum polaska:15. Jun
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Hotel Danica 2**
 • Obilasci:Topola, Kragujevac, Vrnjačka banja, Kruševac
 • Cena:6.500 dinara

Media

Šumadijska tura
Download attachments:

2 ДАНА АУТОБУСОМ / 1 НОЋЕЊЕ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ
15. – 16. ЈУН 2019.
ТОПОЛА – КРАГУЈЕВАЦ – ВРЊАЧКА БАЊА - КРУШЕВАЦ

Неко је некада и негде написао „Шумадија је предео сликан чајем“, и био је у праву… То је предео сликан срцем, јер и јесте срце наше лепе земље Србије. Осликаван вековима, а вредне руке шумадинаца обликовале су њену душу… Шумадија, заталасана, раскошна, песмом опевана… Земља опанака, валовитих брда, плодних долина, срдачних домаћина… На овом нашем путешествију можда ћемо посетити већ добро знане дестинације, али покушаћемо да их представимо на другачији начин… Посетићемо Тополу, град Карађорђевића, смештен у идиличном пределу. Наравно, посетићемо задужбину краља Петра Првог, дивни Опленац са црквом Св. Ђорђа, а потом ћемо се спустити у краљеве винограде да би окусили краљевска вина… Наше путешествије ће нас потом одвести до шумадијске престонице, града Крагујевца. По многима најлепша бања Србије је Врњачка бања, те је и изабрасмо да нам буде место починка… Ту ћемо се засладити у чувеној Швајцарији, прошетати се до моста љубави, уживати у парковима… У повратку нас чека град Крушевац, средњовековна Лазарева престоница. Испричаћемо лепу причу о кнезу Лазару и припремама за Косовски бој. Лепо путовање којим ћемо још више заволети нашу Србијицу. Добро нам дошли пријатељи!

Program putovanja:

1. дан путовања (субота 15. Јун)   Полазак из Новог Сада у 7 часова, а из Београда у 8.30 часова. Путовање преко Младеновца ка Тополи. По доласку, следи организована посета и обилазак цркве Св. Ђорђа на Опленцу у којој се налази маузолеј династије Карађорђевић. Посетићемо крипту цркве и дивићемо се величанственим мозаицима којима је ова црква украшена. Посетићемо и кућу краља Петра Првог у којој се у неколико малих просторија налази изузетна поставка везана за династију Карађорђевић (парадна сабља краља Александра, рамови урађени у радионици Фаберже, дијадема краљице Марије…). Следи посета Краљевој винарији коју је установио краљ Александар Први Карађорђевић још 1931. године. Од давнина је крај око Тополе био познат по изузетним винима, а од успостављања винарије, вина из овог краја Србије су пронашла свој пут ка европским дворовима који са одушевљењем прихватају краљевска вина, посебно вино „Sauvignon Blanc“. Након упознавања са историјатом винарије и производње вина у крају око Тополе, следи дегустација 4 врсте вина. Са винским капљицама на уснама и у добром расположењу, настављамо даље наше путешествије… Одлазимо до шумадинске престонице, Крагујевца. По доласку следи посета спомен парку „Крагујевачки октобар“, или познатије Шумарице, подигнутом на месту страдања великог броја крагујевчана на самом почетку окупације у Другом светском рату (21.октобар 1941.). У Шумарицама је стрељано преко 3000 недужних људи, међу којима и преко 300 ученика чувене Крагујевачке гимназије. Обићићемо споменик стрељаним ђацима гимназије крај којег стоји један крајпуташ на којем пише „ја и данас држим час“; потом споменик „пупољак“ посвећен стрељаним дечацима, чистачима ципела, и на крају ћемо посетити меморијални музеј „21. Октобар“ који чува сећање на овај стравични догађај. Одлазак до историјског центра Крагујевца који је познат под именом „Милошев венац“. На венцу се налазе најзначајнији објекти изграђени у периоду када је Крагујевац био прва српска престоница под управом кнеза Милоша Обреновића. Сам дворски комплекс кнеза Милоша није сачуван, али сачувано је неколико изузетних архитектонских примерака из овог раздобља, попут Амиџиног конака, конака кнеза Михаила, зграда Крагујевачке гимназије, Народно позориште „Јоаким Вујић“,… Следи слободно време за шетњу и предах. Одлазак у Врњачку бању и смештај у хотел у поподневним часовима. Слободно време за индивидуалне активности. У 20 часова опциони одлазак на вечеру са музичким програмом и забавом. Повратак у хотел до 23 часа. Ноћење.

2. дан путовања (недеља 16. Јун)   Доручак од 8.30 часова. Одјава из соба. Полазак у организовани обилазак бање. Шетња прелепим бањским парком у којем се налази тзв. Римски бунар, потом одлазак до чувеног Моста љубави који чува сећање на једну лепу причу која је инспирисала и нашу велику песникињу Десанку Максимовић да напише песму „Чежња“. Слободно време за кафицу и колач у чувеној Швајцарији. Полазак из бање у 13 часова. Краћа вожња до Крушевца. По доласку, обилазак остатака Лазаревог града уз интересантну причу о кнезу Лазару и данима који су претходили боју на Косову. Причаћемо наравно и о настанку чудесне Лазареве песме… Обићићемо и знамениту цркву Лазарицу, а потом ћемо се прошетати до центра града којег краси један од најмонументалнијих споменика у нашој земљи, споменик Косовским јунацима. Следи слободно време. Повратак у Београд и Нови Сад у вечерњим сатима. Крај путовања.


ЦЕНА ПУТОВАЊА

6.500,00 динара

Цена обухвата:

 • Превоз туристичким аутобусом на наведеној релацији (аутобус туристичке класе, високоподни, са комплетном опремом)
 • 1 ноћење са доручком у хотелу „Даница“ 2** у Врњачкој бањи
 • смештај у двокреветне, трокреветне или четворокреветне собе са купатилом
 • Обиласке према програму са укљученим улазницама за краљевски комплекс на Опленцу, дегустацију вина у Краљевој винарији у Тополи и музеј „21.Октобар“ у Крагујевцу
 • Услуге професионалног туристичког водича и наратора
 • Организационе трошкове

Цена не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Доплату за смештај у једнокреветној соби – 1.000 динара
 • Опциону вечеру у традиционалном ресторану у Врњачкој бањи (хладно предјело, мешано месо, салата, колач и кафа) – 2.000 динара – ПРИЈАВА И ПЛАЋАЊЕ У АГЕНЦИЈИ! (у цену није укључена конзумација пића током вечере!)

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • ПРИЛИКОМ ПРИЈАВЕ ЗА ПУТОВАЊЕ УПЛАЋУЈЕ СЕ МИНИМУМ 30% ОД УКУПНЕ ВРЕДНОСТИ АРАНЖМАНА
 • ОСТАТАК ДО ПУНЕ ЦЕНЕ АРАНЖМАНА СЕ ИСПЛАЋУЈЕ МИНИМУМ 10 ДАНА ПРЕ ПУТОВАЊА
 • ОСТАТАК ДО ПУНЕ ЦЕНЕ АРАНЖМАНА СЕ МОЖЕ ПЛАТИТИ У МАКСИМАЛНО ТРИ РАТЕ ОДЛОЖЕНО, НАКОН ПОВРАТКА СА ПУТОВАЊА, ЧЕКОВИМА ГРАЂАНА ИЛИ АДМИНИСТРАТИВНОМ ЗАБРАНОМ

ОПИС СМЕШТАЈА:

Хотел „Даница“, Врњачка бања   http://danica.vagres.rs/index.php/en/

Хотел се налази у мирном делу Врњачке бање, изнад Липовачке реке, окружен храстовом шумом, на само 300 метара аод „Белог извора“ и око 900 метара од строгог центра бање. Хотелски садржаји и смештајни капацитет су скромни, о чему најбоље говори категорија објекта! Хотел располаже са рестораном у којем се послужује доручак („шведски сто“), аперитив бар у склопу ресторану, малу рецепцију, малу рекреациону салу. Собе су стандард категорије и веома ску скромно опремљене. Све собе садрже купатило са тушем и феном за косу, телевизор, клима уређај, бежични интернет, централно грејање.

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 152/2010. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 300059948 „DDOR a.d.o. Novi Sad“.

Ценовник број 1 од 12.1.2019.

Upit za rezervaciju

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input