logo_mob Staroplaninske priče
0800 400 104    

Staroplaninske priče Истакнут

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Kombijem
 • Datum polaska:8. Maj, 19. Jun, 7. Avgust
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Privatni smeštaj
 • Obilasci:Temska, Topli do, Gostuša, Zavojsko jezero, Pakleštica, Bela Palanka
 • Cena:Od 7.900 dinara
 • Doplata za jednokrevetnu sobu EUR:17

Медије

Program: Staroplaninske priče-6587

Odaberite opciju i cenu:

Odaberite datum polaska:

Odaberite broj putnika:

"Doplata za jednokrevetnu sobu: "

Informacije o putnicima:

Putnik 1:Informacije o kupcu:


Koliko je dva plus osam?

Upišite odogvor na pitanje iznad (npr: 78):
d763d41eff7aa0d535c0b756060c660e_L Staroplaninske priče
Преузмите прилоге:

ДВОДНЕВНО ПУТОВАЊЕ / КОМБИ ТУРА

8. - 9.  МАЈ   /    19. – 20. ЈУН 2021.   /   7. - 8. АВГУСТ 2021.

ТЕМСКА – ТОПЛИ ДО – ГРАДАШНИЦА – ГОСТУША – ПАКЛЕШТИЦА – ЗАВОЈСКО ЈЕЗЕРО – ДАГ БАЊА - БЕЛА ПАЛАНКА

Водимо Вас на Стару планину, место где на сваком кораку жубори вода... Вероватно сте већ могли да видите на ТВ, у новинама, на друштвеним мрежама,... бројне фотографије са Старе планине, и сасвим сигурно сте били фасцинирани. Морате замислити тек како је када све то видите уживо! Заиста фантастично! Бог је према овом делу Србије био дарежљив. Мала старопланинска сеоца као да су замрзнута у времену и простору... Вредни домаћини дочекују госте као род рођени. Гостопримство и срдачност су овде још увек на цени! Нећемо свакако видети све лепоте, јер је за то потребно много више дана, али ћемо се потрудити да видимо оно најлепше... Посетићемо идилична старопланинска сеоца Паклештицу, Топли до и Гостушу окупана лепотом природе, Темску са средњовековним манастиром и водопадом, Завојско језеро. Препустите се лепотама природе и уживајте са нама у Старој планини. На ово путовање иде МАЛА ГРУПА – ПУТУЈЕ СЕ КОМБИЈЕМ, што знатно утиче и на висок квалитет самог путовања, и наравно пуног доживљаја!

Програм путовања:

1. дан путовања (субота)   Полазак из Новог Сада у 5 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 6.30 часова (Сава центар). Путовање ауто-путем ка Нишу. Две успутне паузе за предах. Преко Ниша и Пирота одлазимо до манастира Темска који ћемо посетити. Манастирска црква је посвећена Светом Ђорђу, и подигнута је у 14. веку, као задужбина браће Дејановић који су били у сродству са царем Душаном. Уживање у прелепом дворишту манастира, као и у фрагментима староставних фрески. Након посете манастиру вожња кроз нестварне крајолике које је извајала речица Темштица. Краћа пауза код малог водопада Буковачки до. Кањон реке Темштице који називају "Мали Колорадо" повешће нас ка селу Топли до. Ово типично старопланинско село као да је остало замрзнуто у времену и простору. Староставне куће са каменим темељима и каменим крововима су разбацане свуда наоколо и свака има неку своју причу... Сеоце је смештено под највишим врхом Старе планине, врхом Миџор (2169 метара). Из Топлог дола ћемо се спустити до прелепог Завојског језера. Језеро има тектонско порекло дуго је 17 км, ширине до 300 м и максималне дубине до 70 метара. Раскошна природа прави рам за невероватно лепу слику коју ћете понети заувек у себи као једну од најдражих успомена. Ту у околини језера ћемо пронаћи и неки пријатан ресторанчић у којем ћемо предахнути уз ручак и дегустацију старопланинских специјалитета. Након предаха и окрепљења настављамо даље до оближњег сеоца Паклештица. Ово село је смештено у једном од најлепших делова парка природе Стара планина – Доње високо. Према предању село је настало током периода турске владавине. Код самог села река Височица ствара акумулацију ХЕ Завој. У самом селу ћемо погледати и лепу цркву из 19. века посвећену Св. Архангелу Михаилу. На крају данашњег дана посетићемо село Гостуша у којем ћемо и заноћити код наших љубазних домаћина. Сеоце је познато по дивној сеоској архитектури, кућама старим и преко 200 година са карактеристичним каменим крововима. У овом селу се налази једна од најлепших сеоских цркви Старе планине посвећена Св. Јовану Крститељу. Опциона вечера код наших домаћина и ноћење.

2. дан путовања (недеља)   Доручак. Одјава из смештаја до 10 часова. Одлазак до сеоца Градашница које се налази крај Пирота и познато је по дивној природи и прелепој Градашничкој реци. Пре самог села посетићемо извориште Даг бања за које се верује да представља локалитет још из античког периода. У Градашници ћемо уживати у шетњи и опционом ручку у неком од лепих ресторана. Полазак у 15 часова из Градашнице. Краће путовање до Беле Паланке, малене варошице која се налази на средокраћи древних путева. На месту данашњег насеља постојало је старо римско насеље Ремизијана. Прошетаћемо се кроз Паланку и погледати дивни парк Врело, локалитет мост, споменик Рајку Митићу, остатке базилике из римског доба. Слободно време за индивидуалне активности и наставак путовања ка Београду и Новом Саду. Повратак у вечерњим сатима. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

7.900,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз удобним, аклиматизованим туристичким комбијемна наведеној релацији
 • 1 ноћење у приватном смештају у сеоским домаћинствима у Гостуши (двокреветне, трокреветне и четворокреветне собе; купатило је заједничко)
 • Доручак и вечеру у приватним сеоским домаћинствима у Гостуши
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Доплата за смештај у једнокреветној соби – 2.000 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

ОПИС СМЕШТАЈА:

Приватни смештај (https://www.topirot.com/smestaj-selo/gostusa) – обезбеђен је смештај у сеоским домаћинствима у селу Гостуша на Старој планини. Чисте и уредне категорисане собе са два, три или четири лежаја. Купатило је заједничко (туш-тоалет). Скроман смештај свакако, али пријатан.