Одштампајте ову страницу

Šumadija, predeo slikan čajem Истакнут

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Kombi tura
 • Datum polaska:12. Decembar
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Hotel Fontana 4* i privatni smeštaj
 • Obilasci:Kragujevac, Levač, Lipar, Kalenić, Vrnjačka banja, Kruševac
 • Cena:Od 6.500 din Specijalna cena za rane prijave!

Медије

bd6810439746b409a3342c80795e163d_L Šumadija, predeo slikan čajem
Преузмите прилоге:

2 ДАНА / 1 НОЋЕЊЕ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ КОМБИ ТУРА

12. – 13. ДЕЦЕМБАР 2020.

КРАГУЈЕВАЦ – ЛЕВАЧ - КАЛЕНИЋ - ВРЊАЧКА БАЊА - КРУШЕВАЦ

Неко је некада, и негде написао „Шумадија је предео сликан чајем“, и био је у праву… То је предео сликан срцем, јер и јесте срце наше лепе земље Србије. А шта је то Шумадијски чај, е о томе би већ требали све да знате... Осликаван вековима, а вредне руке шумадинаца обликовале су њену душу… Шумадија, заталасана, раскошна, песмом опевана… Земља опанака, валовитих брда, плодних долина, срдачних домаћина… На овом нашем путешествију можда ћемо посетити већ добро знане дестинације, али покушаћемо да их представимо на другачији начин… Наше путешествије ће нас одвести до шумадијске престонице, града Крагујевца. Били сте већ? Вероватно, али дозволите да Вам овај град мало другачије представимо. Обавезно морамо чути шта шуморе Шумарице, отићи до капије Левча у околико Крагујевца где ћемо посетити један дивни манастир крај којег је Ђура Јакшић направио своју чувену песму „На Липару“. Потом одлазимо до по многима најлепше бање Србије, наравно Врњачке бање. Те је и изабрасмо због тога да нам буде место починка… Ту ћемо се засладити у чувеној Швајцарији, прошетати се до моста љубави, уживати у парковима… У повратку нас чека град Крушевац, средњовековна Лазарева престоница. Испричаћемо лепу причу о кнезу Лазару, и припремама за Косовски бој. Лепо путовање којим ћемо још више заволети нашу Србијицу. Добро нам дошли пријатељи!

Програм путовања:

1. дан путовања (субота)   Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 8.30 часова (Сава центар). Путовање аутопутем преко Баточине до шумадијске престонице, Крагујевца. По доласку следи посета спомен парку „Крагујевачки октобар“, односно Шумарицама, подигнутом на месту страдања великог броја Крагујевчана на самом почетку окупације у Другом светском рату (21.октобар 1941.). У Шумарицама је стрељано преко 3000 недужних људи, међу којима и преко 300 ученика чувене Крагујевачке гимназије. Обићићемо споменик стрељаним ђацима гимназије крај којег стоји један крајпуташ на којем пише „ја и данас држим час“; потом споменик „пупољак“ посвећен стрељаним дечацима, чистачима ципела, и на крају ћемо посетити меморијални музеј „21. Октобар“ који чува сећање на овај стравични догађај. Одлазак до историјског центра Крагујевца који је познат под именом „Милошев венац“. На венцу се налазе најзначајнији објекти изграђени у периоду када је Крагујевац био прва српска престоница под управом кнеза Милоша Обреновића. Сам дворски комплекс кнеза Милоша није сачуван, али сачувано је неколико изузетних архитектонских примерака из овог раздобља, попут Амиџиног конака, конака кнеза Михаила, зграда Крагујевачке гимназије, Народно позориште „Јоаким Вујић“,… Следи слободно време за шетњу и предах. Полазак ка Левчу, у песмама опеваном крају Шумадије. Пролазимо поред  воденице старе више векова на реци Ждраљици, и кроз клисуру речице Медне. Посета манастиру Липар. На темељима старе цркве 1936. године подигнута је нова манастирска црква посвећена Светом великомученику Георгију, у народу позната и као батаљена црква што је архаични израз за напуштена црква. Њу су својим средствима и добротворним радом сазидали мештани. Још се памти боравак Ђуре Јакшића у овом манастиру крај којег је написао своју чувену песму „На Липару“. У интересантном сеоцу Горња Сабанта (тур.“сабах“ – „зора“), посетићемо домаћинство „Кочин конак“. Овај дивни објекат пружа незаборавне погледе на левачке пејзаже, а сјајни домаћини ће се потрудити да нам направе прави угођај. Планиран је, опционо, ручак, а сви посетиоци могу у продавници конака да купе домаће производе (сир, кајмак, ракију, вино, мед, џемове, слатко...). Успутни обилазак манастира Каленић, задужбине велможе Богдана из 15. века. Каленићке фреске Вас неће оставити равнодушнима. Одлазак у Врњачку бању и смештај у апартмане или понуђен хотел, по избору. Слободно време за индивидуалне активности. Ноћење.

2. дан путовања (недеља)   Одјава из смештаја до 9 часова. Полазак у организовани обилазак бање. Шетња прелепим бањским парком у којем се налази тзв. Римски бунар, потом одлазак до чувеног Моста љубави који чува сећање на једну лепу причу која је инспирисала и нашу велику песникињу Десанку Максимовић да напише песму „Чежња“. Слободно време за кафицу и колач у чувеној Швајцарији. Полазак из бање у 13 часова. Краћа вожња до Крушевца. По доласку, обилазак остатака Лазаревог града уз интересантну причу о кнезу Лазару и данима који су претходили боју на Косову. Причаћемо наравно и о настанку чудесне Лазареве песме… Обићићемо и знамениту цркву Лазарицу, а потом ћемо се прошетати до центра града којег краси један од најмонументалнијих споменика у нашој земљи, споменик Косовским јунацима. Следи слободно време. Повратак у Београд и Нови Сад у вечерњим сатима. Крај путовања.


ЦЕНА ПУТОВАЊА

Приватни смештај – без исхране

6.500 динара

Хотел „Фонтана“ 4* - ноћење са доручком

11.000 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема)
 • 1 ноћење у Врњачкој бањи, у одабраном објекту на бази наведене услуге
 • Смештај у двокреветне собе/студије, или двокреветне собе са помоћним трећим лежајем – све собе са купатилом
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Доплату за смештај у једнокреветној соби – 1.500 динара
 • Опционе, додатне услуге, које нису саставни део цене аранжмана и плаћају се искључиво на лицу места: улазнице око 400 динара; ручак у Кочином конаку...

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Картицама „Banca Intesa – 50% се наплаћује одмах приликом резервације, а остатак до пуне цене у максимално 6 месечних рата, и најкасније до децембра 2020.
 • Административном забраном – на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује забраном на плату до 20.12.2020.
 • Чековима грађана - на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује чековима до 20.12.2020.

ОПИС СМЕШТАЈА:

ХОТЕЛ „ФОНТАНА“ 4* https://fontanavrnjackabanja.com/

Хотел се налази у централном делу Врњачке бање, на само пар корака од главне пешачке и трговачке зоне. Потпуно реновиран хотел са одличном услугом. Поседује рецепцију, лоби са дневним боравком, бесплатни бежични интернет, лоби бар, ресторан за послужење оброка, фитнес центар, затворени базен, „Wellness“ центар са сланом собом, турским купатилом, тепидаријумом, саунама... Собе су стандард категорије, и све поседују купатило са тушем и феном за косу, мини-бар, ТВ, клима уређај, централни грејни систем.

ПРИВАТНИ СМЕШТАЈ

Налази се недалеко од централне зоне бање. Смештај се састоји од двокреветних соба/студија са купатилом и ТВ. Скроман и пријатан смештај.

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 6 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.