Tragom Almaša, Izlet Истакнут

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:Jednodnevni izlet, Kombi tura
 • Datum polaska:26. Decembar
 • Noćenja i smeštaj:Jednodnevni izlet
 • Obilasci:Temerin, Gospođinci, Žabalj, Babin salaš, Almaški kraj
 • Cena:Od 2.500 din Specijalna cena za rane prijave!

Медије

66c1369f47d3e815ea2a9b9f44272b12_L Tragom Almaša, Izlet
Преузмите прилоге:

ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ / СВЕ УКЉУЧЕНО

СУБОТА 26. ДЕЦЕМБАР 2020.

ТЕМЕРИН – ГОСПОЂИНЦИ – ЖАБАЉ – БАБИН САЛАШ – НОВИ САД

Овај излет је део једног „старог“ пројекта „7 чудеса Војводине“, инспирисаног домовима мртвих и заборављених душа... Давно је у Бачкој постојало једно мистериозно село Алмаш, некако опет чудноватим везама везано за једног влашког владара из 15. века, и некаквим чудом, то село, обавијено мистеријама и злим душама, нестаде... Где се оно налазило, како то да нико до дана данашњег није истражио његов нестанак, и његову локацију? Како нико до сада није откопао нити један камен темења села Алмаша? Заиста мистериозно... Ми ћемо на овом излети трагати за Алмашом, обићићемо неке бачке пустаре, видећемо и једну стару ветрењачу, посетити Богородичино село, и на крају варош Новосадску. Да знамо, били сте већ у њој, али наша прича и потрага за изгубљеним селом, имаће свој епилог управо овде... Ако желите себи да подарите нешто необично, овај излет је за Вас!

Програм излета:

Полазак из Београда у 8 часова (Сава центар), и из Новог Сада у 9.30 часова (Жел.станица/локомотива). Путовање преко Бачког Јарка до Темерина.

У маленом Темерину обићићемо један стари дворац, још један дом заборављених, па можда и уклетих душа... То је дворац окрутног мађарског грофа Сечењија... саслушаћемо чудесну причу о њему, и покушати да са готово уништене фасаде дворца, и некадашњег дворског парка, докучимо сву раскош коју је некада ово здање имало...

Старим, локалним, прашњавим путем одлазимо до села Госпођинци... Ту, крај једне бескрилне ветрењаче која памти протутњале векове, и када би могла да прича, сасвим сигурно би имала што-шта да нам каже... Е баш, ту, отпочећемо нашу причу о несталом селу Алмашу... Можда га заиста и видимо!

Одлазимо потом до оближњег Жабља, једног сасвим симпатичног руралног места, а опет седишта своје општине... Има у њему духа старих времена, посебно по староставним сокацима... Ту су на малом простору две цркве, које нам све говоре о вековној слози овог народа, једна православна и једна католичка. Ту је и споменик Мајци која својим загрљајем покушава да заштити своје дете – споменик у знак сећања на крваву Рацију мађарских фашиста у Другом светском рату.

У близини самог Жабља, на магистралном путу, налази се дивни Бабин салаш. Право место за ручак, предах, и уживање у староставном салашарском амбијенту. Обавезно треба пробати њихове домаће ракије за које су наши домаћини добили све могуће награде...

На крају наше приче о Алмашима, одлазимо у „Атину Сербску, отечество ученијех Сербаља“. Зашто? Зато што се у Новоме Саду налази Алмашки крај града, те ето, да би наша прича добила и епилог, посетићемо управо тај стари и живописни, Алмашки крај. Ту је дивна Алмашка црква, највећа православна црква у Новоме Саду са једном чудноватом иконом Богородице коју је радио Урош Предић.

Свакако, већ када смо у овој поноситој вароши, треба се и прошетати њеним дивним улицама... Видећемо здање Матице Српске, Саборну цркву, Владичански двор, Дунавску улицу са бројним грађанским палатама из 19. века, Змај Јовину улицу, трг Слободе, римокатоличку цркву Име маријино и Градску кућу... Следи и слободно време...

Повратак у Београд до 22 часа. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА

2.500,00 динара

Цена излета обухвата:

 • Превоз удобним, аклиматизованим туристичким комбијем на наведеној релацији
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена излета не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Ручак на Бабином салашу – плаћа се на лицу места; један просечан мени са пићем је око 1500 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 6 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.