Vekovnik, Stari Ras Истакнут

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Kombi tura
 • Datum polaska:7. Novembar
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Privatni smeštaj
 • Obilasci:Gradac, Novi Pazar, Sopoćani, Petrova crkva, Đurđevi stupovi
 • Cena:Od 5.500 din Specijalna cena za rane prijave!

Медије

988c1f047f8903d64d7a9a59dc081b6b_L Vekovnik, Stari Ras
Преузмите прилоге:

ДВОДНЕВНО ПУТОВАЊЕ, 1 НОЋЕЊЕ

7. – 8. НОВЕМБАР 2020.

ДОЛИНА ЈОРГОВАНА – ГРАДАЦ – НОВИ ПАЗАР – ЂУРЂЕВИ СТУПОВИ - СОПОЋАНИ – ПЕТРОВА ЦРКВА

Ово је једна прича о вековима који су за нама... О стварању наше државе, Немањићима, њиховој првој престоници дрвном Расу и њиховим задужбинама... Ово је путовање кроз векове... На уласку у дивну долину јоргована надвио се древни Маглич, староставна тврђава која стражари над долином реке Ибар вековима... Долином ћемо причати о јоргованима, Јелени Анжујској, и нашем краљу Урошу... Посетићемо дивни манастир Градац који представља задужбину наше краљице Јелене. Потом ћемо се спустити до области древне Рашке и посетити Нови Пазар, град који и данас стоји између истока и запада... Посетићемо дивне манастире, Сопоћане са чудесним фрескама, Ђурђеве ступове који стасито стоје на брегу над Расом и староставну цркву Светог Петра и Павла. Тек на овом месту видећемо колико је богатство свега што имамо, и у чему је начињено, и од чега сачињено... Покушаћемо да откријемо неке тајне кроз чудесна казивања... Вековник чека на Вас!

Програм путовања:

1. дан путовања (субота 7. новембар)   Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 8.30 часова (Сава центар). Путовање новим ауто-путем „Милош Велики“ ка Чачаку, и даље магистралом преко Краљева. Потом следи улазак у дивну долину реке Ибар уз панорамски осврт на остатке древне тврђаве Маглич. Чућемо дивне приче о љубави краља Уроша и краљице Јелене током проласка кроз Долину јоргована. Посетићемо величанствену задужбину краљице јелене Анжујске, манастир Градац. Манастирска црква представља право архитектонско благо јер је спој српског традиционалог Рашког стила и француске готике. Настављамо наш пут ка Новом Пазару. Долазак око 16 часова. По доласку ћемо се прошетати центром града уз краће разгледање и упознавање са овим необичним градом. Видећемо староставну турску тврђаву, Себиљ чесму, Корзо, Арап џамију, Иса-бегов хамам, Алтун-алем џамија – ремек-дело исламског градитењства на нашим просторима... Слободно време за индивидуалне активности и дегустацију чувених новопазарских специјалитета (мантије, баклаве, ћевапи...). У 20 часова полазак ка смештају који се налази у околини Новог Пазара. Смештај. Одмор. Ноћење.

2. дан путовања (недеља 8. новембар)   Одјава из смештаја до 09.00 часова. Одлазак до манастира Сопоћани уз успутно панорамско разгледање остатака древног Раса, прве српске престонице. Посета Сопоћанима уз разгледање чудесних фресака по којима је овај манастир познат. Манастирска црква представља задужбину краља Уроша Првог Немањића. Након обиласка Сопоћана, одлазак до манастира Ђурђеви ступови који представља једну од првих задужбина Стефана Немање. Необичност овог манастира се огледа у његове две куле – звоника – ступа, по којима и носи име. Посета цркви Светог Петра и Павла која представља једну од најстаријих цркви на простору наше земље. У овој цркви је крштен Стефан Немања и у њој су се одржавали први црквени сабори српске православне цркве. Одлазак до центра Новог Пазара. Слободно време од око 2 сата за оброк, шетњу, индивидуалне активности. Повратак у Београд и Нови Сад у вечерњим сатима. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

5.500,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз удобним, аклиматизованим туристичким комбијем
 • 1 ноћење у приватном смештају у околини Новог Пазара (Смештај је могућ искључиво у двокреветним собама или једнокреветним собама – НЕМА МОГУЋНОСТИ ЗА ТРОКРЕВЕТНЕ СОБЕ)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Доплата за смештај у једнокреветној соби износи 1.500 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

ОПИС СМЕШТАЈА:

Приватни смештај „ЕМРО-С“, Кожље – Нови Пазар

Смештај је удаљен 20 км од Новог Пазара и налази се на магистралном путу који повезује Пазар са Газиводама. Објекат је скроман у свему, као и сам смештај. Све смештајне јединице поседују купатило, клима уређај, ТВ, бежичну интернет конекцију...

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 8 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.