Žubori Stare Planine

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Kombi tura
 • Datum polaska:24. Oktobar
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, privatni smeštaj
 • Obilasci:Knjaževac, Ravna, Tupavica, Rosomački lonci, Temska, Pirot
 • Cena:7.500 din

Медије

17ee4245c21dd5bd5307282c1f5146bd_L Žubori Stare Planine
Преузмите прилоге:

ДВОДНЕВНО ПУТОВАЊЕ / КОМБИ ТУРА – МАЛА ГРУПА!

24. - 25. ОКТОБАР 2020.

РАВНА - КЊАЖЕВАЦ – КАМЕНИЦА – ВОДОПАД БИГАР - ТЕМСКА – ДОЈКИНЦИ – РОСОМАЧКИ ЛОНЦИ – ВОДОПАД ТУПАВИЦА - ПИРОТ

Водимо Вас на Стару планину, место где на сваком кораку жубори вода... Вероватно сте већ могли да видите на ТВ, у новинама, на друштвеним мрежама,... бројне фотографије са Старе планине, и сасвим сигурно сте били фасцинирани. Морате замислити тек како је када све то видите уживо! Заиста фантастично! Бог је према овом делу Србије био дарежљив. Мала старопланинска сеоца као да су замрзнута у времену и простору... Вредни домаћини дочекују госте као род рођени. Гостопримство и срдачност су овде још увек на цени! Нећемо свакако видети све лепоте, јер је за то потребно много више дана, али ћемо се потрудити да видимо оно најлепше... Посетићемо дивни Књажевац, чудесну Богородичину цркву у Каменици, лепу Темску, невероватне Росомачке лонце и водопад Тупавицу, да би на крају нашег путешествија уживали у Пироту и његовим причама. Стара планина није питома, не може се свугде допрети аутом, морате бити спремни и на пешачење, јер у томе и јесте лепота! Препустите се лепотама природе и уживајте са нама у Старој планини. На ово путовање иде МАЛА ГРУПА – ПУТУЈЕ СЕ КОМБИЈЕМ, што знатно утиче и на висок квалитет самог путовања, и наравно пуног доживљаја!

Програм путовања:

1. дан путовања (субота)   Полазак из Новог Сада у 5 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 6.30 часова (Сава центар). Путовање ауто-путем ка Нишу. Једна успутна пауза за предах. Одлазак у Равну, сеоца које се налази на локалитету античког града „Timicus Minus“. Посета археолошком и етно комплексу са разгледањем археолошких налаза из римског периода, али и сачуваним дивним конацима који чувају успомену на некадашњи начин живота у овим крајевима, и обичајима. Будући да је Књажевачки крај вековима познат и по одличном вину, овде ћемо видети и један стари вински подрум. Наш пут даље води до Књажевца. Туристичка знаменитост и препознатљиви мотив града је Стара чаршија, старо градско језгро на десној обали Сврљишког Тимока. Представља градско језгро са зградама из касног 19. и раног 20. века. Ту је и 7 мостова који премошћавају Тимок, те је по овој чаршији и мостовима Књажевац знан и као „мала Венеција“. Слободно време за уживање у специфичном, полуоријенталном амбијенту, за шетњу и ручак у неком од сјајних ресторана. Полазак ка Старој планини уз успутни обилазак чудесне Богородичине цркве у селу Доња Каменица. Грађевина је релативно малих димензија, али веома занимљиве архитектуре чијим се складним пропорцијама ствара утисак монументалности. Прво што привлачи пажњу на овој цркви су два звоника која подсећају на неке средњовековне куле. Настављамо наш пут даље... Већ ће се на видику појавити лепотица источне Србије, Стара планина, а подно ње ћем на кратко застати код водопада Бигар, а потом одлазимо до манастира Темска који ћемо посетити. Манастирска црква је посвећена Светом Ђорђу, и подигнута је у 14. веку, као задужбина браће Дејановић који су били у сродству са царем Душаном. Уживање у прелепом дворишту манастира, као и у фрагментима староставних фрески. Вече се полако ближи, а ми морамо свакако и заноћити негде... Одабрали смо за смештај дивно старопланинско село Дојкинци. Смештај у сеоским домаћинствима. Уколико сте гладни, на вечерицу можете у сеоску механу... Заноћићемо код наших домаћина, и радовати се новом дану...

2. дан путовања (недеља)   Нови дан је стигао... Ко је за доручком, тај може у сеоској механи да га има. Крећемо из Дојкинаца у 08.30х. Прво ћемо обићи дивни водопад Тупавица који са висине од 25 метара се обрушава преко једне занимљиве црвене стене. Након тога, одлазимо до кањона речице Росомаче, односно до већ познатих Росомачких лонаца. Кањон је дуг око 500 метара, веома је узак, а стенске формације у којима је усечен су изузетно занимљиве. Овде, у сеоцу Славиње, обићићемо и дивну малу цркву Светог Ђорђа из 16. века. Одлазимо потом до Пирота. По доласку ћемо се прошетати чаршијом и погледати дивни Конак Малог Ристе, данас Музеј Понишавља, тврђаву Кале – Момчилов град... Остатак времена у Пироту ће бити слободан, таман за неки леп ручак и шетње градом. Повратак у Београд до 22.30 часа и у Нови Сад до поноћи. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

6.900,00 динара  7.500 ДИНАРА 

Цена путовања обухвата:

 • Превоз удобним, аклиматизованим туристичким комбијемна наведеној релацији
 • 1 ноћење у приватном смештају у сеоским домаћинствима у Дојкинцима (двокреветне, трокреветне и четворокреветне собе; купатило се дели на две собе)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Потребне улазнице – око 500 динара (плаћање на лицу места)
 • Доплата за смештај у једнокреветној соби – 1.500 динара
 • Вечеру и доручак у сеоској механи - на лицу места

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално три месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

ОПИС СМЕШТАЈА:

Приватни смештај (https://www.topirot.com/posts/miroslav_pejcic) – обезбеђен је смештај у сеоским домаћинствима у селу Дојкинци на Старој планини. Чисте и уредне категорисане собе са два, три или четири лежаја. Купатило деле обично две собе (туш-тоалет). Скроман смештај свакако, али изузетно пријатан.

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 6 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.