Ви сте овде:Fantast> Proleće 2021> Žubori Stare Planine

Žubori Stare Planine

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Kombijem
 • Datum polaska:3.april, 8.maj, 5.jun, 10.jul, 7.avgust
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Privatni smeštaj
 • Obilasci:Knjaževac, Ravna, Tupavica, Rosomački lonci, Temska, Pirot
 • Cena:Od 7.500 din

Медије

17ee4245c21dd5bd5307282c1f5146bd_L Žubori Stare Planine
Преузмите прилоге:

ДВОДНЕВНО ПУТОВАЊЕ / КОМБИ ТУРА – МАЛА ГРУПА!

3. – 4. АПРИЛ   /   8. – 9. МАЈ   /   5. – 6. ЈУН   /     10. – 11. ЈУЛ   /   7. – 8. АВГУСТ

РАВНА - КЊАЖЕВАЦ – КАМЕНИЦА – ВОДОПАД БИГАР - ТЕМСКА – ДОЈКИНЦИ – РОСОМАЧКИ ЛОНЦИ – ВОДОПАД ТУПАВИЦА - ПИРОТ

Водимо Вас на Стару планину, место где на сваком кораку жубори вода... Вероватно сте већ могли да видите на ТВ, у новинама, на друштвеним мрежама,... бројне фотографије са Старе планине, и сасвим сигурно сте били фасцинирани. Морате замислити тек како је када све то видите уживо! Заиста фантастично! Бог је према овом делу Србије био дарежљив. Мала старопланинска сеоца као да су замрзнута у времену и простору... Вредни домаћини дочекују госте као род рођени. Гостопримство и срдачност су овде још увек на цени! Нећемо свакако видети све лепоте, јер је за то потребно много више дана, али ћемо се потрудити да видимо оно најлепше... Посетићемо дивни Књажевац, чудесну Богородичину цркву у Каменици, лепу Темску, невероватне Росомачке лонце и водопад Тупавицу, да би на крају нашег путешествија уживали у Пироту и његовим причама. Стара планина није питома, не може се свугде допрети аутом, морате бити спремни и на пешачење, јер у томе и јесте лепота! Препустите се лепотама природе и уживајте са нама у Старој планини. На ово путовање иде МАЛА ГРУПА – ПУТУЈЕ СЕ КОМБИЈЕМ, што знатно утиче и на висок квалитет самог путовања, и наравно пуног доживљаја!

Програм путовања:

1. дан путовања (субота)   Полазак из Новог Сада у 5 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 6.30 часова (Сава центар). Путовање ауто-путем ка Нишу. Једна успутна пауза за предах. Одлазак у Равну, сеоца које се налази на локалитету античког града „Timicus Minus“. Посета археолошком и етно комплексу са разгледањем археолошких налаза из римског периода, али и сачуваним дивним конацима који чувају успомену на некадашњи начин живота у овим крајевима, и обичајима. Будући да је Књажевачки крај вековима познат и по одличном вину, овде ћемо видети и један стари вински подрум. Наш пут даље води до Књажевца. Туристичка знаменитост и препознатљиви мотив града је Стара чаршија, старо градско језгро на десној обали Сврљишког Тимока. Представља градско језгро са зградама из касног 19. и раног 20. века. Ту је и 7 мостова који премошћавају Тимок, те је по овој чаршији и мостовима Књажевац знан и као „мала Венеција“. Слободно време за уживање у специфичном, полуоријенталном амбијенту, за шетњу и ручак у неком од сјајних ресторана. Полазак ка Старој планини уз успутни обилазак чудесне Богородичине цркве у селу Доња Каменица. Грађевина је релативно малих димензија, али веома занимљиве архитектуре чијим се складним пропорцијама ствара утисак монументалности. Прво што привлачи пажњу на овој цркви су два звоника која подсећају на неке средњовековне куле. Настављамо наш пут даље... Већ ће се на видику појавити лепотица источне Србије, Стара планина, а подно ње ћем на кратко застати код водопада Бигар, а потом одлазимо до манастира Темска који ћемо посетити. Манастирска црква је посвећена Светом Ђорђу, и подигнута је у 14. веку, као задужбина браће Дејановић који су били у сродству са царем Душаном. Уживање у прелепом дворишту манастира, као и у фрагментима староставних фрески. Вече се полако ближи, а ми морамо свакако и заноћити негде... Одабрали смо за смештај дивно старопланинско село Дојкинци. Смештај у сеоским домаћинствима. За вечерицу ћемо потражити сеоску механу коју многи у крају препоручују... Заноћићемо код наших домаћина, и радовати се новом дану...

2. дан путовања (недеља)   Нови дан је стигао... За доручак се можемо обрети у механи, а након тога крећемо у авантуру, тачно у 8.30 часова. Прво ћемо обићи дивни водопад Тупавица који са висине од 25 метара се обрушава преко једне занимљиве црвене стене. Након тога, одлазимо до кањона речице Росомаче, односно до већ познатих Росомачких лонаца. Кањон је дуг око 500 метара, веома је узак, а стенске формације у којима је усечен су изузетно занимљиве. Овде, у сеоцу Славиње, обићићемо и дивну малу цркву Светог Ђорђа из 16. века. Одлазимо потом до Пирота. По доласку ћемо се прошетати чаршијом и погледати дивни Конак Малог Ристе, данас Музеј Понишавља, тврђаву Кале – Момчилов град... Остатак времена у Пироту ће бити слободан, таман за неки леп ручак и шетње градом. Повратак у Београд до 22.30 часа и у Нови Сад до поноћи. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

7.500,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз удобним, аклиматизованим туристичким комбијемна наведеној релацији
 • 1 ноћење у приватном смештају у сеоским домаћинствима у Дојкинцима (двокреветне, трокреветне и четворокреветне собе; купатило је заједничко)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Улазницу за архео-етно комплекс Равна – око 200 динара (плаћање на лицу места)
 • Доплата за смештај у једнокреветној соби – 2.000 динара
 • Вечеру и доручак – индивидуални трошак, на лицу места

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

ОПИС СМЕШТАЈА:

Приватни смештај (https://www.topirot.com/posts/miroslav_pejcic) – обезбеђен је смештај у сеоским домаћинствима у селу Дојкинци на Старој планини. Чисте и уредне категорисане собе са два, три или четири лежаја. Купатило је заједничко (туш-тоалет). Скроман смештај свакако, али пријатан.

Napomene u vezi programa

PLAĆANJE EVROPSKIH PUTOVANJA (feb-jun 2021.) (odluka broj 07/2021):
 • 40% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
 • Ostatak u ratama do 20. oktobra 2021. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE

NAPOMENE:

·   Redosled sedenja u autobusu se isključivo pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7 € po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedišta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
·   U pojedinim državama, poput Italije, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kreće od 1-2 € po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
·   Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
·   Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
·   Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu
·   Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
·   Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,...... ne rade.
·   Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
·   Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
·   Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
·   Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
·   Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
·   Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
·   Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
·   Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
·   Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
·   Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
·   U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.fantast.rs. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa
·   Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
·   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
·   Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
·   Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
·   Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dovkrevetne sobe sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni, manjih je dimenzija i može bitnije ugroziti komfor trećeg putnika (pomoćni ležaj je obično žičani sa tankim dušekom, ili je fotelja ili kauč na razvlačenje)
·   Treća osoba ostvaruje popust isključivo u pratnji dve punoplatežne osobe
·   Zbog turističkog profila aranžmana, nije preporučljivo da na isti idu deca mlađa od 12 godina zbog izdržljivosti i sadržajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
·   Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može da se individualno za svako sedište podešava, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
·   Prostor za prtljag u busu je ograničen te je predviđena količina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga dimenzija ne većih od 50*30*40 cm
·   Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.