Ви сте овде:Fantast> Srbija -> Banje & SPA centri> Banja Kanjiža> Srbija
Srbija

ДВОДНЕВНО ПУТОВАЊЕ / 1 НОЋЕЊЕ

21. – 22. НОВЕМБАР 2020.

ЧЕЛАРЕВО – БАЧ – СОМБОР – БЕЗДАН - СРБОБРАН - КОВИЉ

Ово је једна сасвим посебна прича... Прича о сновиђењима и песмама... Проча о највећем романтичару наше књижевности, гос'н Лази Костићу, његовим песмама, чудесном животу, љубавима,... Пре свега, ово је прича о његовим сновима – грчевима – магновењу из којег су настале најлепше песме српском романтизма... Наравно, ако се прича о Лази, ондак некако наравски мора да се у причу ставе и Ленка, и породица Дунђерски, али и књаз Никола, фрајла Јулијана, чика Јова Змај... У ово мало путешествије уткали смо казивања ускомешана са погледима... Биће лепоте свуда, јер она је у бити у очима посмарача... Покушаћемо да је оживимо, усковитламо, све како би смо у свима нама пробудили те дубоке емоције... Придружите нам се на овом специјално скројеном путовању...

Програм путовања:

1. дан путовања (субота 21. новембар)   Полазак из Београда у 7 часова (Сава центар), и из Новог Сада у 8.30 часова (Жел. Станица / локомотива). Путовање преко малог, али староставног села Футога, некадашњег поседа грофовске породице Футаки по којој и носи своје име. У овом селу налази се и диван дворац – летњиковац Хадик - Котек, изграђен крајем 18. века. Имао је овај властелински дворац неке знамените госте, а већ ћете чути и које... Наш пут даље води до некадашњег спахилука Чиб који је припадао велепоседничкој породици Дунђерски, односно најугледнијем од њих, госпон Лазару Лази Дунђерском. Касније је овај спахилук преименован у Челарево. У срцу овог малог бачког села налази се диван дворац Дунђерски, а крај самог дворца налази се некадашња пивара „Дунђерски“, данашња пивара „Carlsberg“. Одлазимо потом до Бача, знаменито историјско место по којем читава географска целина Бачке носи име. На простору Бача налази се древна средњовековна тврђава са дивном кулом. Такође, ту је и Фрањевачки самостан из 12. века, остаци турског хамама... Мало ћемо предахнути у Бачу, па наше путешествије наставити преко Оџака до Дорослова. На улазу у ово село налази се ходочасничко место црква Св. Марије на водицама, а проласком кроз Дорослово морамо споменути и једну краљевску препелицу и њеног грофа који је стигао директ из Италије. У Сомбор, најзеленију варош у нашој земљи стижемо поподне, и одмах ћемо, да не дангубимо, кренути у његов обилазак. Прво ћемо посетити дивно здање Жупаније. Овде се налази највећа слика у нашој земљи, уље на платну, рад аустријског сликара Ференца Ајзенхута, „Битка код Сенте“. Чућемо интересантну сторију о самој слици, Жупанији, и наравно теми слике, историјској битки која се одиграла код Сенте, а вођена је између Свете слијансе и Турака. Након посете Жупанији, следи лепа шетња Корзом уз разгледање Кармелићанске цркве, Српске читаонице, палате Паланачки, споменика Лази Костићу, где ћемо отпочети нашу причу о овом великану српске књижевности. Недалеко од Корза је и дивна Светођурђевска црква, као и здање Плебаније са чудноватим Сунчаним сатом („Један ти је од ових последњи“), као и главни сомборски трг којег често називају „Ћелави трг“. Након обиласка сместићемо се у Сомбору. Увече, предлажемо да одемо на вечеру на један од лепих сомборских салаша, „чардака ни на небу, ни на земљи“. Ноћење.

2. дан путовања (недеља 22. новембар)   Нови дан је стигао... Време је да наше приче наставимо... Одјавићемо се из смештаја после доручка, и најкасније до 8.30 часова, и потом одлазимо из Сомбора. Кратко путовање до Бездана... Не, немојте се плашити, не ради се о бескрају, нити оном бездану, то је само још једно лепо бачко место омеђено Дунавом... Одлазимо до центра Бездана где обавезно морамо посетити аутентични грађански кафе „Anna Caffe смештен у барокној палати из 19. века. Зашто ћемо посетити овај дивни кафе? Е, то нека буде тајна... Одлазимо са севера Бачке и путујемо ка њеном срцу, некадашњој престоници породице Дунђерски, Сентомашу, односно Србобрану. Ту ћемо причати о знаменитој српској велепоседничкој породици Дунђерски, њиховом пореклу, богатству, и наравно значају за културни и привредни препород Срба под окриљем хабсбуршке/Аустро-угарске монархије. Њихова палата и даље краси центар Србобрана, а у палати се крије једна мала интересантност... Свакако, у Србобрану се налази и лепа православна Богојављенска црква. Одлазимо потом преко салашарског насеља Ченеј и Новога Сада до Ковиља. У овом селу рођен је Лаза Костић, и ту се налазе две православне цркве, средњовековни манастир са чудесним иконостасом, капела Свете Петке, и парк природе Аркањ. Посетићемо манастир Сабора Светих Архангела, прошетаћемо се до чудновате капеле Св. Петке, и отићићемо до необичне чарде „На крај света“. Следи и наш повратак кућама у вечерњим сатима. Крај путешествија.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

5.900,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз удобним, аклиматизованим туристичким комбијемна наведеној релацији
 • 1 ноћење са доручком у Мотелу „Кнез Петрол“ (собе са француским лежајем за двоје, са сопственим купатилом)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Потребне улазнице – око 500 динара (плаћање на лицу места)
 • Доплата за смештај у једнокреветној соби – 2.000 динара
 • Вечера – индивидуални трошак, на лицу места
 

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално три месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

ОПИС СМЕШТАЈА:

МотелКнез Петрол (http://knez-petrol-prenociste.visitaserbia.com/en/)– Мотел се налази око 1,5 км од центра града. Скроман објекат, са сасвим пристојним смештајем. Поседује ресторан и бесплатну интернет, бежичну везу. Собе су комфорне, са француским лежајем, и све поседују купатило, ТВ, клима уређај, грејање...

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 8 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.

Објављено у Evropske ture & Srbija

ДВОДНЕВНО ПУТОВАЊЕ, 1 НОЋЕЊЕ

31. ОКТОБАР - 1. НОВЕМБАР 2020.

ЂЕРДАПСКА КЛИСУРА – НЕГОТИНСКА КРАЈИНА – НЕГОТИН - РАЈАЧКЕ ПИМНИЦЕ - ВРАТНА – БЛЕДЕРИЈЕ – ВРЕЛО МЛАВЕ

Путовање у Неготинску крајину је заиста прави доживљај. На једном месту се силовито сусреће природа са историјом... Ово путешествије ћемо започети од дивне Ђердапске клисуре. Сигурни смо да сте већ били на Ђердапу, али његова лепота заслужује поновно враћање... Само ћемо проћи кроз њу у покушају да што више очима упијемо ту лепоту... Потом ћемо се упутити ка магичној планини Мироч у чијим крилима поред виле Равијојле обитава дивни водопад Бледерије. Након тога ћемо се упутити ка манастиру Вратна и сјајним прерастима, природном феномену по којем је овај део Србије познат. Пут нас даље води до дивног Вељковог града Неготина у чијем амбијенту ћемо уживати. Заноћићемо у Рајачким пимницама уз добру вечеру и староставне приче о вину... Изјутра ћемо обићи пимнице, дегустираћемо чувено Неготинско вино, и потом ћемо се упутити ка магичном Хомољу и дивном врелу реке Млаве. Право путовање за љубитеље историје и природе, али и доброг вина!

Програм путовања:

1. дан путовања (субота 31. октобар)   Полазак из Новог Сада у 4 часа ујутро (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 5.30 часова (Сава центар). Путовање преко Пожаревца и даље преко Голупца уз панорамски осврт на дивни Голубачки град. Улазак на подручје Националног парка Ђердап. Вожња кроз клисуру уз панорамско разгледање Великог и Малог казана, уклесане главе у стени Дакијског владара Децебала, ХЕ „Ђердап I“... Путем преко Кладова одлазак до планине Мироч и потом до маленог села Река одакле ћемо се упутити ка фантастичном водопаду Бледерије. Очекује нас доста лош пут, али то схватите као „“ авантуру. Докле будемо могли ићићемо превозом, а потом следи мало планинарење низ доста стрму страну до самог водопада. До лепоте ни не може другачије, него уз барем мало муке! Водопад је висок 7 метара и обрушава се преко бигрене пречаге у бигрену каду у виду водене завесе. Сама када, или мало језерце има тиркизно зелену боју која просто одузима дах. Након обиласка Бледерије, настављамо наш пут до манастира Вратна. Смештен је на обали истоимене реке, познате по својим природним каменим мостовима - прерастима. Према народном предању, подигао га је архиепископ Никодим почетком 14. века за краља Милутина Немањића. Од манастира Вратна води мала планинарска стаза до природног феномена познатог као прераст, односно до „Велике капије“, како је прераст у овом крају позната. Наш пут се наставља даље до Неготина у који стижемо у поподневним сатима. Прво ћемо посетити Музеј Крајине са изузетно лепом поставком, а потом и Мокрањчеву кућу нашег чувеног композитора Стевана Мокрањца. Након тога ћемо се прошетати мало Неготином уз приче о хајдук Вељку и чувеној Чучук Стани. Слободно време. Одлазак до Рајачких пимница, смештај у пимницама. Вечера. Ноћење.

2. дан путовања (недеља 1. новембар)   Доручак. Одјава из смештаја до 9 часова. Шетња Рајцем уз упознавање са виноградарском традицијом ових крајева и разгледањем камених пимница у којима се некада давно чувало вино. Наравски, морамо мало и дегустирати та чувена вина. Расположени, настављамо наш пут даље ка магичном Хомољу уз неизбежне приче о Влашкој магији. Мало ћемо предахнути код прелепог Борског језера. Пролазићемо кроз дивне крајолике омеђене Хомољским планинама. Одлазимо до Жагубице, малог насеља познатог по изворишту реке Млаве. Посетићемо локалитет врела Млаве и уживаћемо у заиста фантастичном призору крашког врела једне од наших најлепших река. Настављамо наш пут даље преко Ждрела и Петровца на Млави до Моравских конака код Велике плане. Ту ћемо мало предахнути. Повратак нашим кућама у вечерњим сатима. Крај путешествија.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

5.500,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз удобним, аклиматизованим туристичким комбијем
 • 1 ноћење у приватном смештају у Рајачким пимницама
 • Смештај у двокреветне или двокреветне собе са помоћним трећим лежајем (собе са дељеним купатилом – 2-3 собе на једно купатило)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Доплата за смештај у једнокреветној соби износи 2.000 динара
 • Улазнице за планиране посете – плаћају се на лицу места (Музеј Крајине, Мокрањчева кућа, Рајачке пимнице са дегустацијом вина) – све укупно 1.200 динара
 • ВЕЧЕРА И ДОРУЧАК У РАЈАЧКИМ ПИМНИЦАМА: 2.500 динара – пријава и плаћање искључиво у агенцији; није могућа накнадна пријава на лицу места – имајте у виду да се ради о ван-сезони и да у Рајцу не ради ништа, да је село у питању и да нема могућности за обедовање сем уколико унапред није уговорено! Вечера се састоји од сељачког предјела (мезе), сезонске салате, вруће погаче, влашке сарме, месо под сачем заливено у маст (влашка пастрма), домаћи колач и неограничена конзумација вина, ракије, кафе, киселе воде.

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

ОПИС СМЕШТАЈА:

Приватни смештај у пимницама „C’EST LA VIE“, Рајац https://pimnicacestlavie.com/

Смештај је у традиционалној каменој кући, односно пимници. Веома пријатно и необично, лепо намештено, аутентично. Смештај је распоређен у две камене куће са по 3 спаваће собе. Свака камена кућа има по једно купатило које је заједничко за све собе унутар куће.

НАПОМЕНЕ У ВЕЗИ ПЕШАЧЕЊА:

Ово путовање захтева и пешачење по средње тешким планинарским стазама, те је неопхдно да на путовање понесете пре свега адекватну обућу, али и одећу!

Водопад Бледерије – пешачење низбрдо око 500 метара – доста стрмо! У повратку, наравно узбрдо!

Вратна – прераст – пешачење незгодном стазом у дужини од око 700 метара!

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 8 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.

Објављено у Evropske ture & Srbija
Објављено у Kopaonik
Strana 1 od 33