Ви сте овде:Fantast> Srbija -> Banje & SPA centri> Banja Kanjiža> Vojvodina
Vojvodina

ДВОДНЕВНО ПУТОВАЊЕ / 1 НОЋЕЊЕ

21. – 22. НОВЕМБАР 2020.

ЧЕЛАРЕВО – БАЧ – СОМБОР – БЕЗДАН - СРБОБРАН - КОВИЉ

Ово је једна сасвим посебна прича... Прича о сновиђењима и песмама... Проча о највећем романтичару наше књижевности, гос'н Лази Костићу, његовим песмама, чудесном животу, љубавима,... Пре свега, ово је прича о његовим сновима – грчевима – магновењу из којег су настале најлепше песме српском романтизма... Наравно, ако се прича о Лази, ондак некако наравски мора да се у причу ставе и Ленка, и породица Дунђерски, али и књаз Никола, фрајла Јулијана, чика Јова Змај... У ово мало путешествије уткали смо казивања ускомешана са погледима... Биће лепоте свуда, јер она је у бити у очима посмарача... Покушаћемо да је оживимо, усковитламо, све како би смо у свима нама пробудили те дубоке емоције... Придружите нам се на овом специјално скројеном путовању...

Програм путовања:

1. дан путовања (субота 21. новембар)   Полазак из Београда у 7 часова (Сава центар), и из Новог Сада у 8.30 часова (Жел. Станица / локомотива). Путовање преко малог, али староставног села Футога, некадашњег поседа грофовске породице Футаки по којој и носи своје име. У овом селу налази се и диван дворац – летњиковац Хадик - Котек, изграђен крајем 18. века. Имао је овај властелински дворац неке знамените госте, а већ ћете чути и које... Наш пут даље води до некадашњег спахилука Чиб који је припадао велепоседничкој породици Дунђерски, односно најугледнијем од њих, госпон Лазару Лази Дунђерском. Касније је овај спахилук преименован у Челарево. У срцу овог малог бачког села налази се диван дворац Дунђерски, а крај самог дворца налази се некадашња пивара „Дунђерски“, данашња пивара „Carlsberg“. Одлазимо потом до Бача, знаменито историјско место по којем читава географска целина Бачке носи име. На простору Бача налази се древна средњовековна тврђава са дивном кулом. Такође, ту је и Фрањевачки самостан из 12. века, остаци турског хамама... Мало ћемо предахнути у Бачу, па наше путешествије наставити преко Оџака до Дорослова. На улазу у ово село налази се ходочасничко место црква Св. Марије на водицама, а проласком кроз Дорослово морамо споменути и једну краљевску препелицу и њеног грофа који је стигао директ из Италије. У Сомбор, најзеленију варош у нашој земљи стижемо поподне, и одмах ћемо, да не дангубимо, кренути у његов обилазак. Прво ћемо посетити дивно здање Жупаније. Овде се налази највећа слика у нашој земљи, уље на платну, рад аустријског сликара Ференца Ајзенхута, „Битка код Сенте“. Чућемо интересантну сторију о самој слици, Жупанији, и наравно теми слике, историјској битки која се одиграла код Сенте, а вођена је између Свете слијансе и Турака. Након посете Жупанији, следи лепа шетња Корзом уз разгледање Кармелићанске цркве, Српске читаонице, палате Паланачки, споменика Лази Костићу, где ћемо отпочети нашу причу о овом великану српске књижевности. Недалеко од Корза је и дивна Светођурђевска црква, као и здање Плебаније са чудноватим Сунчаним сатом („Један ти је од ових последњи“), као и главни сомборски трг којег често називају „Ћелави трг“. Након обиласка сместићемо се у Сомбору. Увече, предлажемо да одемо на вечеру на један од лепих сомборских салаша, „чардака ни на небу, ни на земљи“. Ноћење.

2. дан путовања (недеља 22. новембар)   Нови дан је стигао... Време је да наше приче наставимо... Одјавићемо се из смештаја после доручка, и најкасније до 8.30 часова, и потом одлазимо из Сомбора. Кратко путовање до Бездана... Не, немојте се плашити, не ради се о бескрају, нити оном бездану, то је само још једно лепо бачко место омеђено Дунавом... Одлазимо до центра Бездана где обавезно морамо посетити аутентични грађански кафе „Anna Caffe смештен у барокној палати из 19. века. Зашто ћемо посетити овај дивни кафе? Е, то нека буде тајна... Одлазимо са севера Бачке и путујемо ка њеном срцу, некадашњој престоници породице Дунђерски, Сентомашу, односно Србобрану. Ту ћемо причати о знаменитој српској велепоседничкој породици Дунђерски, њиховом пореклу, богатству, и наравно значају за културни и привредни препород Срба под окриљем хабсбуршке/Аустро-угарске монархије. Њихова палата и даље краси центар Србобрана, а у палати се крије једна мала интересантност... Свакако, у Србобрану се налази и лепа православна Богојављенска црква. Одлазимо потом преко салашарског насеља Ченеј и Новога Сада до Ковиља. У овом селу рођен је Лаза Костић, и ту се налазе две православне цркве, средњовековни манастир са чудесним иконостасом, капела Свете Петке, и парк природе Аркањ. Посетићемо манастир Сабора Светих Архангела, прошетаћемо се до чудновате капеле Св. Петке, и отићићемо до необичне чарде „На крај света“. Следи и наш повратак кућама у вечерњим сатима. Крај путешествија.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

5.900,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз удобним, аклиматизованим туристичким комбијемна наведеној релацији
 • 1 ноћење са доручком у Мотелу „Кнез Петрол“ (собе са француским лежајем за двоје, са сопственим купатилом)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Потребне улазнице – око 500 динара (плаћање на лицу места)
 • Доплата за смештај у једнокреветној соби – 2.000 динара
 • Вечера – индивидуални трошак, на лицу места
 

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално три месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

ОПИС СМЕШТАЈА:

МотелКнез Петрол (http://knez-petrol-prenociste.visitaserbia.com/en/)– Мотел се налази око 1,5 км од центра града. Скроман објекат, са сасвим пристојним смештајем. Поседује ресторан и бесплатну интернет, бежичну везу. Собе су комфорне, са француским лежајем, и све поседују купатило, ТВ, клима уређај, грејање...

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 8 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.

Објављено у Evropske ture & Srbija

ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ / СВЕ УКЉУЧЕНО

19. СЕПТЕМБАР 2020. / 26. СЕПТЕМБАР 2020. / 17. ОКТОБАР 2020. / 14. НОВЕМБАР 2020.

БАЧКИ МОНОШТОР – РЕЗЕРВАТ ПРИРОДЕ ГОРЊE ПОДУНАВЉЕ - СОМБОР

Амазонија у Војводини? О да, и те каква! Узбудљива, нестварна, тиха, мистериозна... Специјални резерват природе Горње Подунавље је та наша Амазонија... А у њеном срцу, налази се прелепи мали Бачки Моноштор. Село стамено и поносито, староставно, са љубазним домаћинима и сасвим невероватном туристичком понудом. А ту понуду је осмислио један сасвим посебан тим, и њега, тог тајновитог Скитуљка, ћемо замолити да нам открије све тајне Моноштора. Код нашег домаћина пчелара ћемо научити како се прави мед, пробаћемо његове медењаке и сјајну медовачу. Потом ћемо изабрати једног од сеоских занатлија који буде могао у том тренутку да нас угости, да представи свој занат, онако из срца, јер добар занатлија је одвајкада волео то чиме се бавио... Да ли ће то бити кломпар који ће нас изненадити са причом о кломпама за које смо ми мислили да су искључиво везане за Холанђане; или можда штукатор, занатлија који се бави израдом штукатуре за фасаде кућа и унутрашњи простор; можда стари чамџија; или можда ковач... Свакако, ко год био, сасвим сигурно ће нас са својим умећем и причом разгалити... Каква би ово била прича о Амазонији када не би смо запловили у њу и покушали да погледом ухватимо сву ту лепоту и богатство флоре и фауне... Наравски, морамо нешто лепо и ручати, а шта друго до рибе када се већ налазимо на води и у крају Војводине који је по рибљим специјалитетима познат. На крају приче певушићемо дивну стару песму „Сомборске руже“, и сазнати зато више не миришу... Или каква је то варош у којој чак и жене пију вина? О да, уживаћемо у нашем дивном Раванграду, Зеленграду, Сомбору.

Програм путовања (субота):

Полазак из Београда у 7 часова (Сајам) и Новог Сада у 8.30 часова (Жел.станица/локомотива). Пут нас води преко Врбаса, Куле и Сомбора до Бачког Моноштора. Успут ћемо направити једну краћу паузу.

По доласку у Бачки Моноштор, препуштамо се Скитуљку, и почињемо са дивним Моношторским причама у којима ћемо се упознати са овим дивним селом, његовом културом и традицијом коју његови становници грчевито покушавају да сачувају.

Прво ћемо посетити пчеларско домаћинство где ћемо се упознати са традицијом производње меда на овим просторима уз интересантну причу нашег домаћина. Наравно, овде ћемо дегустирати одличну медовачу, медене ликере и медењаке. Могућност и куповине сјајних производа од меда.

Одлазак до мале сеоске цркве Светог Петра и Павла чији делови имају одлике споменика културе. Саслушаћемо причу свештеника о историјату цркве и црквене жупе.

Потом ћемо посетити једног од занимљивих сеоских занатлија; или чамџију који прави дрвене чамце, или сјајног кломпара који још увек прави дрвене кломпе које су се вековима користиле током радова у њиви, или штукатура – старог заната који је коришћен за израду декоративних елемената за фасаде на кућама, или за унутрашњу декорацију простора (ког занатлију ћемо посетити, зависи пре свега ко ће у време посете моћи да нас угости).

Посетићемо дивну, староставну етно кућу Мали Бодрог. Ово је типична Моношторска кућа од набоја, прекривена трском, са изгледом баш онако како су готово све куће у овом селу пре сто и више година изгледале. Обилазак етно поставке везане за Буњевце, старог покућства, уз пригодну причу и мало послужење (ракија, ликери).

Следи ручак у локалној типичној чарди са рибљим менијем, наравски.

Након предаха, одлазак на крстарење бродицом по Великом бачком каналу који представља део Унесковог Резервата биосфере Бачко Подунавље. Капетан ће нам презентовати интересантну причу о настанку канала, а ми ћемо уживати у дивним крајолицима.

Након крстарења одлазимо из Моноштора пуни утисака. Посетићемо Сомбор, ту дивну и најзеленију варош у нашој земљи. Прошетаћемо се до прелепе палате Жупанија, некадашњег средишта жупаније Бач-Бодрош, потом ћемо сазнати нешто о Кармелићанској цркви, прошетаћемо се Корзом крај чувене Српске читаонице, и застати крај палате Паланачки где ћемо загледани у његов лепи споменик испричати причу о сомборском зету, Лази Костићу. На крају ћемо обићи и тзв. „Ћелави трг“ са зградом Магистрата, гелеријом Милана Коњовића и палатом Плебаније на којој се налази чудни Сунчани сат са интригантним натписом „Један ти је од ових последњи“. Слободно време за уживање и можда вожњу фијакером око Венца.

Повратак у Нови Сад до 21 час, и у Београд до 22.30 часа. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА

4.300,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Крстарење Великим бачким каналом
 • Ручак на чарди у Моноштору, рибљи мени
 • Све потребне улазнице
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Доплата за полазак из Чачка 1500 динара, минимум 3 особе, број места ограничен

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.

Објављено у Vinske ture & Izleti

ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ

ДЕГУСТАЦИЈА ВИНА + РУЧАК УЗ ТАМБУРИЦУ

25. ОКТОБАР 2020.

СРЕМСКА МИТРОВИЦА – ШИД –  БИКИЋА ДО

„Срем, Срем, Срем, диван је кићени Срем“ ... Фрушка Гора са једне стране навалила се на равни Срем к'о нека лађа насукана у Панонском мору, и мање-више тако је некако... Колико ли је само овај наш Срем леп, са једне стране шумовита Фрушка Гора са својим бескрајним виноградима, дивним манастирима и селима у којима време као да је стало, а са друге стране равни Срем са својим варошима, а међ'тим свим варошима је прва међу првима Сремска Митровица. Некада, једна од четири престонице Римске Империје, моћни Сирмијум. Данас, уснула варош на обалама реке Саве... И тако уснула, њена прича је фантастична! Ту, ка обронцима Фрушке Горе је и малени Шид, типична сремачка варошица са својим причама о сокацима, и наравно великом Сави Шумановићу. На крају, посетићемо малено фрушкогорско, идилично сеоце Бикића До и једну просто невероватну винарију. Има да „коштамо“ та дивна фрушкогорска вина, да уживамо у гастрономским специјалитетима и дивним мелодијама тамбурице. Излет за сваку препоруку!

Програм путовања (субота 20. јун; односно недеља за остале датуме):

Полазак из Новог Сада у 06.30 часова (Жел.станица/локомотива) и Београда у 08.00 часова (Сава центар). Путовање аутопутем ка Сремској Митровици крај Пећинаца и Руме.

Одлазак у Сремску Митровицу, престоницу Срема, свима знану и као Сирмијум, али не због тога што су Римљани у њој сирили сир, већ због тога што су ти Римљани цео овај дивни комад Војводине звали „Sirmio“, па по њему и римски град доби име. Моћни Сирмијум, некада једна од 4 престонице Римске Империје. Сасвим невероватна прича о тим давним временима, о моћи овог града, и изгледу какав је имао. Покушаћемо да га реконструишемо, што у нашим главама док будемо гледали остатке Римског Форума, што путем реконструкције у знаменитој Царској палати коју ћемо, наравно, посетити. Та посета ће нам свима остати у дивном сећању. Прошетаћемо се свакако центром Митровице, погледати градску цркву посвећену Св. Димитрију, свецу заштитнику овог града, по којем цео град носи данашње име. Отићићемо и до саве и ту погледати најдужи пешачки мост у нашој земљи, мост Св. Иринеја, где ћемо чути и причу о овом великом хришћанском мученику. Мало ћемо и предахнути у Митровици пре него кренемо даље... А крећемо тачно у подне...

Идемо ка лепој нам Фрушкој Гори. Посетићемо Шид, лепу малу сремачку варошицу. А у Шиду ћемо посетити галерију Саве Шумановића, једног од најпознатијих и најпризнатијих сликара наше земље. Галерија се налази у спомен кући Саве Шумановића у којој је он провео своју рану младост, и последње године свог живота. У ову кућу Сава се враћа из Париза 1930. године, и тада је она прилагођена жељи уметника. Сав намештај и предмети који су данас изложени у овој кући, припадали су Шумановићу. Из ње је 1942. године Сава Шумановић одведен од стране усташа и стрељан у Сремској Митровици. Његова мајка је успела да сачува Савину заоставштину, а у овој кући је примила Тита 1965. године. Персида Шумановић је сачувала и комплетан атеље свога сина, Саве Шумановића, као и 600 слика, цртежа и скица. Поред сјајне приче о Сави Шумановићу, током наше посете галерији, уживаћемо у његовим нестварним сликама и скицама. Ту се налази чувена скица „Пијани брод“ из 1927. године, потом „Пејзаж из околине Париза“, „Ајша“, „Кики“, „Пролеће у Шидским баштама“,...

Након посете галериј, настављамо наш пут, и недалеко од Шида, на падинама Фрушке Горе, у идиличном сеоцу Бикића До, одлазимо у дивну винарију „ИН“. Смештена је у сред винограда, те је пејзаж који је окружује нестваран... Винска кућа представља аутентични амбијент уређен са пуно укуса, и прилико нашег доласка ту ће нас прво дочекати са малом закуском и ракијицом. Потом ћемо се спустити у старе лагуме у којима ћемо открити тајну фрушкогорских вина, и њиховог специфичног букеа. Дегустираћемо сјајна вина винарије „ИН“, од Сувинјон блана, преко финог Рајнског ризлинга, па до Шардонеа и Мерлоа... Потом следи ручак, сремачки, наравски, и забава уз тамбураше.

Повратак у Београд до 20 часова, а у Нови Сад до 21.30 часова. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА

4.900,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз мини-бусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио опрема)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Све потребне улазнице: Царска палата у Митровици, галерија Саве Шумановића у Шиду
 • Посету винарији „ИН“ са укљученом дегустацијом вина и сремачким ручком уз тамбураше
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Конзумацију пића током ручка

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.

Објављено у Vinske ture & Izleti

ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ

4. ЈУЛ 2020. / 1. АВГУСТ 2020. /   22. АВГУСТ 2020.

12. СЕПТЕМБАР 2020. / 26. СЕПТЕМБАР 2020. /   24. ОКТОБАР 2020. / 11. НОВЕМБАР 2020.

МАРАДИК – ГРГЕТЕГ - ИРИГ – ВИНСКА КУЋА „КОВАЧЕВИЋ“

Вино. Тај нектар Богова који се цеди из грожђа вековима! Да ли је заиста у њему истина? У чему је тајна, и магија? Последњих година појављује се све више и више малих винарија које се труде да произведу најбоља вина, а доста велики број њих се определио за узгој старих и аутохтоних сорти, јер је то једино исправно и цењено у свету. Наши путеви нас воде на Фрушку Гору, острвску планину која се пре више милиона година уздигла из Панонског мора. Идеална надморска висина, сјајна осунчаност, ток реке Дунав који је милује, благодетна земља... Сви предусови су ту за узгој винове лозе и производњу вина. Познато је да је на ове просторе први чокот винове лозе донео римски император Пробус, потом да су се виноградарством на фрушкогорском подбрђу бавили и Французи, а током Аустријске царевине, виноградари су се прочули широм Европе, посебно по аутохтоним винима, попут Бермета или Аусбруха. Идеални услови за узгој Талијанског и Рајнског ризлинга, Сувињона... И заиста, вина са Фрушке Горе имају сасвим посебан буке. Ако волите вино, па и ако баш и нисте љубитељ вина, требали би сте да кренете са нама на овај излет јер ћемо Вам презентовати сасвим другачије приче о вину, виноградарима, традицији, и посебности овог винског географског региона. Посетићемо једног од најуспешнијих произвођача вина у нашој земљи, господина Мирослава Ковачевића, његов подрум у Иригу и већ чувену Винску кућу на потезу Иришког венца. Дегустираћемо вина и упознати се са винском културом, начином дегустације, на који начин да препознате врхунска вина,... Прави излет за хедонисте!

Програм путовања (субота):

Полазак из Београда у 8.30 часова (Сајам), док Новосађани могу да искористе услугу трансфера. Путовање аутопутем, и потом локалним путем до маленог идиличног сремачког села Марадик.

У Марадику ћемо посетити дивну етно кућу у којој се чувају многе ствари од заборава. Упознаћемо се са молерским занатом, односно како су се то некада моловали зидови војвођанских кућа, потом ћемо обићи сјајну етнографску збирку и упознати се са негдашњим начином живота у сремачком домаћинству. Дегустираћемо сјајне домаће ракије, а имаћемо прилике и да их купимо од љубазних домаћина. Попићемо кафицу и засладити се правом домаћом крофном.

Наш пут настављамо преко Фрушке Горе, крај Крушедол села и чувеног манастира, за који верујемо да сте имали прилике да га посетите. Ми ћемо посетити један други манастир, Гргетег у сеоцу Нерадин. Овај манастир је ушушкан међ' падине Фрушке Горе, у дивном крајолику. Представља задужбину (15. век) деспота Вука Бранковића, у народу познатијег као Змај Огњени Вук. У обновљеној манастирској цркви која је посвећена Светом Николи, налази се велика светиња. Копија Хиландарске иконе Богородица Тројеручица, која је поклоњена овом манастиру и од тог времена Богородица постаје игуманија целе Фрушке Горе. Овде ћете чути чудесну причу о овој икони.

Даље, одлазимо у најмању општину наше земље, дивни Ириг. Прво ћемо посетити здање Иришких подрума које је откупио и од пропасти сачувао Мирослав Ковачевић, један од најуспешнијих винара наше земље. Зграда виноградарско воћарске задруге у Иригу подигнута је 1930. године, а током бивше Југославије, Иришки подруми су били један од највећих произвођача вина. Планира се потпуна обнова зграде са изградљом сала за дегустацију која је у току. Оно што је прво обновљено, и ми ћемо управо то имати прилике и да видимо, јесте прелеп подрум – лагум са старим бачвама, винским трезором, историјатом Иришких подрума, и наравно развојем винарије „Ковачевић“. Ту се налази и једна специјална просторија са архивским винима и три велике амфоре укопане у земљу, а које воде порекло из далеке Грузије. Чућете једну сасвим лепу причу о њима.

Након обиласка Иришких подрума, мало ћемо се прошетати центром Ирига и упознати се са овом варошицом која је својевремено била највећа у Срему, али је имала ту несрећу да страда током велике епидемије куге крајем 18. века. Црна смрт је десетковала становништво Ирига, које се ни до дана данашњег није опоравило од тог стравичног догађаја.

Одлазимо и до дивне Винске куће „Ковачевић“ која се ушушкала у фрушкогорске падине. Фантастичан амбијент, дивна летња тераса са погледом на валовиту Фрушку Гору, цветне алеје, дечије игралиште... Овде ћемо дегустирати вина из винарије „Ковачевић“ уз пригодну закуску – ручак. Такође, биће нам презентован и нови бренд винарије, јединствена „оранж“ вина која се управо у овој винарији производе по први пут у нашој земљи, а последњих година представљају прави хит у свету.

Повратак у Нови Сад трансфером до 19 часова, и у Београд такође до 19 часова. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА

4.900,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Посету етно кући у Марадику са укљученом дегустацијом ракије и једном крофном и кафицом
 • Посету Иришком подруму уз специјално приређен обилазак и презентацију
 • Посету Винској кући „Ковачевић“ са укљученом дегустацијом вина и ручком
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Конзумацију пића током ручка

ТРАНСФЕР ИЗ НОВОГ САДА (минимум 4 особе; ограничен број!): 1.000 динара по особи

ТРАНСФЕР ИЗ ЧАЧКА (минимум 3 особе; ограничен број): 2.000 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.

Објављено у Vinske ture & Izleti

ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ / СВЕ УКЉУЧЕНО

СУБОТА 26. ДЕЦЕМБАР 2020.

ТЕМЕРИН – ГОСПОЂИНЦИ – ЖАБАЉ – БАБИН САЛАШ – НОВИ САД

Овај излет је део једног „старог“ пројекта „7 чудеса Војводине“, инспирисаног домовима мртвих и заборављених душа... Давно је у Бачкој постојало једно мистериозно село Алмаш, некако опет чудноватим везама везано за једног влашког владара из 15. века, и некаквим чудом, то село, обавијено мистеријама и злим душама, нестаде... Где се оно налазило, како то да нико до дана данашњег није истражио његов нестанак, и његову локацију? Како нико до сада није откопао нити један камен темења села Алмаша? Заиста мистериозно... Ми ћемо на овом излети трагати за Алмашом, обићићемо неке бачке пустаре, видећемо и једну стару ветрењачу, посетити Богородичино село, и на крају варош Новосадску. Да знамо, били сте већ у њој, али наша прича и потрага за изгубљеним селом, имаће свој епилог управо овде... Ако желите себи да подарите нешто необично, овај излет је за Вас!

Програм излета:

Полазак из Београда у 8 часова (Сава центар), и из Новог Сада у 9.30 часова (Жел.станица/локомотива). Путовање преко Бачког Јарка до Темерина.

У маленом Темерину обићићемо један стари дворац, још један дом заборављених, па можда и уклетих душа... То је дворац окрутног мађарског грофа Сечењија... саслушаћемо чудесну причу о њему, и покушати да са готово уништене фасаде дворца, и некадашњег дворског парка, докучимо сву раскош коју је некада ово здање имало...

Старим, локалним, прашњавим путем одлазимо до села Госпођинци... Ту, крај једне бескрилне ветрењаче која памти протутњале векове, и када би могла да прича, сасвим сигурно би имала што-шта да нам каже... Е баш, ту, отпочећемо нашу причу о несталом селу Алмашу... Можда га заиста и видимо!

Одлазимо потом до оближњег Жабља, једног сасвим симпатичног руралног места, а опет седишта своје општине... Има у њему духа старих времена, посебно по староставним сокацима... Ту су на малом простору две цркве, које нам све говоре о вековној слози овог народа, једна православна и једна католичка. Ту је и споменик Мајци која својим загрљајем покушава да заштити своје дете – споменик у знак сећања на крваву Рацију мађарских фашиста у Другом светском рату.

У близини самог Жабља, на магистралном путу, налази се дивни Бабин салаш. Право место за ручак, предах, и уживање у староставном салашарском амбијенту. Обавезно треба пробати њихове домаће ракије за које су наши домаћини добили све могуће награде...

На крају наше приче о Алмашима, одлазимо у „Атину Сербску, отечество ученијех Сербаља“. Зашто? Зато што се у Новоме Саду налази Алмашки крај града, те ето, да би наша прича добила и епилог, посетићемо управо тај стари и живописни, Алмашки крај. Ту је дивна Алмашка црква, највећа православна црква у Новоме Саду са једном чудноватом иконом Богородице коју је радио Урош Предић.

Свакако, већ када смо у овој поноситој вароши, треба се и прошетати њеним дивним улицама... Видећемо здање Матице Српске, Саборну цркву, Владичански двор, Дунавску улицу са бројним грађанским палатама из 19. века, Змај Јовину улицу, трг Слободе, римокатоличку цркву Име маријино и Градску кућу... Следи и слободно време...

Повратак у Београд до 22 часа. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА

2.500,00 динара

Цена излета обухвата:

 • Превоз удобним, аклиматизованим туристичким комбијем на наведеној релацији
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена излета не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Ручак на Бабином салашу – плаћа се на лицу места; један просечан мени са пићем је око 1500 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 6 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.

Објављено у Evropske ture & Srbija

ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ

ДЕO ПРОЈЕКТА „7 ЧУДЕСА ВОЈВОДИНЕ“ / УКЉУЧЕН СПЕЦИЈАЛНИ ПЕРФОРМАНС + ВЕЧЕРА НА САЛАШУ УЗ ТАМБУРАШЕ

12. СЕПТЕМБАР 2020. / 26. СЕПТЕМБАР 2020. /   24. ОКТОБАР 2020. / 11. НОВЕМБАР 2020.

БИСЕРНО ОСТРВО – БЕЧЕЈ – ЗАМАК ФАНТАСТ

Неко је негде записао „домови мртвих душа“, то су дворци и летњиковци Војводине. И није погрешио! А ми смо их назвали домовима заборављених душа. Својевремено преко 40 двораца и летњиковаца је парало војвођанску равницу, и готово сви су они настајали у времену од друге половине 18. века и владавине аустријске царице Марије Терезије, па све до краја 19. века. То су била велика властелинска имања, велепоседничких породица које су неким својим чином задужили велику царевину која им је за узврат даривала велике поседе у својим јужним, пограничним крајевима. Није ово прича о Дунђерскима, они су већма били оријентисани ка Бачкој, већ је прича о невероватним судбинама власника ових домова – двораца... Не, није ово прича о замковима, витезовима, дворским дамама, принцезама и принчевима. Јер чим некако споменемо дворац, ми тако некак замишљамо та бајковита здања која видесмо на филмовима или на сликама бајки које су нам читале баке када смобили мали. Ово је заиста прича о домовима мртвих душа! Њихови домови су са њима умрли, оставили су само трагове, и данас најбоље говоре о нама самима, о нашем друштву и забораву.

Овај излет је део једног „старог“ пројекта „7 чудеса Војводине“, инспирисаног домовима мртвих и заборављених душа... Можда и најлепши излет из тог пројекта је „Прича о Ленки“. Ово није само још један програм који ће Вам презентовати већ добро познату причу о Ленки Дунђерски, ово је прича која је настала знатно пре екранизације, и многих потом прича које се испредају, и још увек ће... Ленка Дунђерски и Лаза Костић представљају невероватан спој на граници имагинарног, и потпуно је погрешно их стављати у контекст пуког пара који је гајио несрећну љубав! Она није била несрећна, она је била илузорна, баш како је Данте имао своју музу, Петрарка своју, тако је и наш Лаза имао своју, али сасвим посебну... На овом излету ћете имати прилике да путем специјално осмишљеног перформанса, у престоници Дунђерских, саслушате чудесну сторију о Ленки и невероватном Лази... Биће ту и стихова, и казивања, дивних амбијената, и наравски тамбураша...

Програм путовања (субота):

Полазак из Београда у 10 часова (Сајам), и из Новог Сада у 11.30 часова (Жел.станица/локомотива). Путовање преко Бачког Јарка и Темерина.

Одлазак у Бачко Градиште, идилично бачко сеоце на обали Мртве Тисе. Ту крај Градишта, налази се чудновато Бисерно острво, некада оаза мира, прави мали рај, а данас, попут свега, изложено деструкцији... Но, воћњаци су ту, негде би требали и да буду и виногради, јер... Ту некада, давно, из далеког Алжира, један барон, донео је племениту винову лозу и засадио је на плодном острвском тлу... Од тог винограда поче да прави врхунско вино „Крокан“, а и данас се „изгледа“ производи... Но, ту је и једна мистерија, и стрела, и јабука... Све по мало као из приче о швајцарском националном хероју, Вилијему Телу...

Потом ћемо отићи у оближњу варош, Бечеј. Град са велелепним тргом којег називају због облика, Погача. А на том тргу се налази дивна барокна православна црква Светог Георгија са три звоника – торња, симболом Светог Тројства. У унутрашњости цркве налази се велелепни иконостас са иконама које је радио велики Урош Предић. Ту на тргу, налази се и лепа, складна палата баронице Еуфемије Јовић, и Градска кућа. Дивно и мирно градско језгро препуно је живиписних грађанских палата из 19. века. Мало ћемо предахнути под липама старог Бечеја, а потом ћемо се упутити ка знаменитом замку Фантаст.

Готово су већ сви имали прилике да виде овај лепи дворац из бајке... Настао је из сна његовог власника Богдана Дунђерског, једног од контраверзнијих чланова велепоседничке породице Дунђерски, али ни мало лењог. Тај невероватни херцеговачки ген предака, је и Богдана терао стално на рад. И отуда оволико имање, и поштовање. А имање Фантаста је заиста импресивно. И данас ради и производи, као и у Богданово време... Ту је и дивна Бела кула на кој ћемо се попети јер се одатле најбоље да сагледати цело имање. Ту је и базен који већ деценијама чека своју реконструкцију, те је сасвим извесно да ће се нови власници побринути и за то... Наравно, Богданове страсти биле су коњи, вино и жене, и наравно да је имао ту могућност да страствено и ужива у њима... Ту је и лепа Мара, сјајна ергела која и данас постоји, али једино што данас нема то је вино... Но, биће и њега, сигурни смо... Друговао је наш Богдан са великим уметником, Урошем Предићем, који је за пријатеља направио дивну капелу Св. Ђорђа са сјајним иконостасом. Ту, у тој капели, Богдан је сахрањен, и ту у тој капели Богдан је желео да се сахрани и његов пријатељ Предић, но то није урађено, те је обележено гробно место остало празно...

Након чудесних прича о Дунђерскима, одлазак у њихову престоницу... И то на једно сасвим посебно место, на жалост заборављено... Ту, баш на том месту, биће Вам презентована чудесна Прича о Ленки путем специјалног перформанса... Чућете једну сасвим дивну причу... Потом, погледаћемо једну лепу барокну палату Дунђерски у томе месту, и једну лепу цркву чија су се звона ономаде толико чула, да се орила сва Бачка... Мало ћемо и завирити у некадашњи салон палате, данас један угоститељски објекат, али оно што је интересантно, ту у том објекту, потражићемо и стилизовани породични грб Дунђерских, који су они веома, веома ретко користили, те се наравно и заборавио...

Заиста је и крајње време да се нешто добро једе, баш! Те ћемо отићи на један леп салаш... У равници се распоростро, те некако чудновато изгледа, к'о неки чардак, ни на небу ни на земљи... Ту на салашу упознаћемо снашу (можда), а „коштаћемо“ сигурно добра вина уз добре старе тамбураше... Следи вечерица, таман лепа, к'о ономаде...

Повратак у Нови Сад до поноћи, и у Београд до око 1.30 часова иза поноћи. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА

4.900,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Специјални перформанс „Прича о Ленки“
 • Улазницу за замак Фантаст
 • Вечеру на салашу са тамбурашима
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Конзумацију пића током вечере

НАПОМЕНА: Бројни дворци у Војводини су у последњих неколико година приватизовани, те се нови власници, наравно, оглушују o Закон о заштити културних добара, и не дозвољавају прилаз својим новостеченим имањима.

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.

Објављено у Vinske ture & Izleti

ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ

4. ЈУЛ 2020. / 1. АВГУСТ 2020. /   22. АВГУСТ 2020.

12. СЕПТЕМБАР 2020. / 26. СЕПТЕМБАР 2020. /   24. ОКТОБАР 2020. / 11. НОВЕМБАР 2020.

ПАНЧЕВО - ДЕЛИБЛАТСКА ПЕШЧАРА – БЕЛА ЦРКВА

Делиблатска пешчара је прави феномен природе! Готово јединствена пустиња Европе коју називају и „мала Сахара“. На овом просотру ветрови крстаре вековима, милионима година уназад, и доносе песак који неким чудом баш на овом месту одлучише да спусте... А онда игра природе, и истих тих ветрова, који прошараше пешчано пространство, и направише праве пустињске пределе са динама. Но, ипак нисмо баш у Сахари, те има и растиња, а богатство биљног и животињског света је невероватно... Језерца, дивне усамљене староставне банатске куће, шумарци, пашњаци, замрзнуте дине, односно фосилне, како то геоморфолози кажу... Један пејзаж који ће свима остати у незаборавном сећању. Пре него посетимо ову нашу пустињу, мало ћемо се прошетати господским Панчевом и уживити се у његов дивни амбијент, а у другом делу дана, провешћемо време у Белој Цркви, односно на Белоцркванским језерима, у купању (наравно, током летњих полазака), или само шетњи и уживању у специфичној атмосфери и лепој варошици. Добродошли у Банат!

Програм путовања (субота):

Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 8.30 часова (Сајам). Краће путовање до Панчева.

По доласку у Панчево, прошетаћемо се централним делом града и уживати у господској атмосфери. Обићићемо дивни храм Преображења Господњег са фантастичном неовизантијском фасадом и конструкцијом, као и иконостасом који је радио Урош Предић 1910. године. Потом, обићићемо римокатоличку цркву Св. Карла Боромејског која спада међу најстарије грађевине у градском језгру Панчева, подигнута половином 18. века. Ту је и стари Магистрат Панчева, данас народни музеј са интересантним натписом на латинском, и старим сатом, потом једна лепа грађанска палата са дивним Сунчаним сатом... Свакако ћемо поменути и једног од најзнаменитијих Панчеваца, господина Ђорђа Вајферта. Следи мало слободног времена, и наставак нашег путешествија...

Одлазак у Делиблатску пешчару, односно у Европску Сахару, која по свом настанку представља јединствен феномен у Европи. Настала је током леденог доба од моћних наслага еолског песка који је у појединим моментима под ударом Кошаве претио да затрпа и сам Беч. Због својих специфичности, ово подручје представља Специјални резерват природе.

Одлазак до најпознатијег туристичког локалитета у пешчари, Девојачки бунар. Након испредања дивних прича о пешчари и легендама, следи слободно време.

Наставак путовања до маленог сеоца Шушара које одише оним типичним банатским шармом са прашњавим сокацима и неким својим староставним причама. У непосредној околини овог сеоца налази се по многима најживописнији део пешчаре, Загајичка брда, која ће својим изгледом побудити сумњу да се налазимо у пешчари, или чак и у равној Војводини и Банату.

У одласку ка Белој Цркви, на кратко ћемо се зауставити у Јасенову, још једном интересантном сеоцу које има изузетно занимљиву, стару и напуштену Железничку станицу.

Одлазак у Белу Цркву, и слободно време за уживање у лепој малој банатској варошици и њеним чувеним језерима. То су вештачка, кристално чиста језера, укупне површина 150 хектара, настала експлоатацијом шљунка у индустријске сврхе са дна Панонског басена. Сачињавају их 7 већих језера и више мањих. Прво је настало Главно или Градско језеро, на чијим обалама постоје викенд и камп-насеља, ресторани и скакаонице, као и уређена плажа за купање.

Повратак у Београд до 21 час, и у Нови Сад до 22.30 часова. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА

1.800,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Доплата за полазак из Новог Сада (трансфер, минимум 4 путника; број места ограничен): 800 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.

Објављено у Vinske ture & Izleti
Strana 1 od 8