logo_mob Planine Srbije
0800 400 104    
Ви сте овде:Fantast> Srbija -> Planine Srbije
44 Planine Srbije

Planine Srbije

Planine, jedinstveno prirodno bogatstvo Srbije kristalno bistrih jezera i slapova, gustih šuma, pašnjaka i ski centara, uključuje i 15 vrhova koji prelaze visinu od 2.000 metara. Planine su već godinama ponos Srbije i najatraktivnija mesta za razonodu i uživanje, a na njima se nalaze svetski poznati turistički centri – Kopaonik, Tara, Zlatibor i Stara planina i brojne druge. Jedinstveni ekosistemi, dobro uređene staze za skijanje i šetnju, mogućnosti za avanture planinarenja kao i veliki broj sunčanih sati godišnje, na planine u Srbiji već godinama privlače veliki broj posetilaca iz zemlje i sveta. Obronci srpskih planina bogati su termomineralnim izvorima, pa se najveće banje Srbije nalaze upravo u podnožju ovih masiva.

Planine Srbije i turistički centri na njima imaju veliki potencijal ne samo za razvoj zimskog turizma, već i seoskog, lovnog, biciklističkog i kongresnog turizma. Najveće srpske planine imaju dobro opremljene ski centre koji zimi rade punom parom, a planine beleže sve veći broj poseta. Uz to, njihova posebnost je ljubaznost ovdašnjih domaćina, bogata tradicionalna kuhinja sa mnoštvom ukusnih jela i miran san, kakav još retko gde postoji.

Potražite odmor za svoju dušu u žuboru čistih planinskih potoka, u mirisu planinskog cveća, skijanju na odličnim stazama, predahu uz kuvano vino kraj kamina… Dobrodošli na planine Srbije!