Đerdapska klisura, Negotinska krajina, 2 noćenja

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:3 dana, Autobusom
 • Datum polaska:26.Jun, 17.Jul, 14.Avg, 18.Sep, 16.Okt, 13.Nov
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel Đerdap 3***
 • Obilasci:Smederevo, Kladovo, Negotin, Bukovo, Rajačke pimnice
 • Cena:Od 9.900 din Specijalna cena za rane prijave!

Media

e972bf2e81bb6a237789d30168757aba_L Đerdap i Negotin, Rajačke pimnice - Letovanje | Fantast | Avio Karte
Download attachments:

3 ДАНА АУТОБУСОМ / 2 НОЋЕЊА

26. – 28. ЈУН 2020. / 17. – 19. ЈУЛ 2020. / 14. - 16. АВГУСТ 2020.

18. – 20. СЕПТЕМБАР 2020. / 16. – 18. ОКТОБАР 2020. / 13. – 15. НОВЕМБАР 2020.

СМЕДЕРЕВО – ГОЛУБАЦ – НЕГОТИН – РАЈАЧКЕ ПИМНИЦЕ

ХЕ ЂЕРДАП – ДОЊИ МИЛАНОВАЦ – КАПЕТАН-МИШИН БРЕГ – СРЕБРНО ЈЕЗЕРО

Источна Србија-још увек неоткривена. Културна је ризница српске средњовековне баштине, простор са нетакнутим природним вредностима и скривени адут нашег туризма. Специфична народна традиција и понос уткани су у људе из ових крајева. Поносни горштаци биће нам најсрдачнији домаћини. Посетићемо престони град српске деспотовине-Смедерево, смештен између Дунава и Језаве. Чућемо легенде о „проклетој Јерини“ и њеној свирепости у току подизања тврђаве. На вили Златни брег причаће се приче о српској Краљици Драги и баловима које је приређивала... Потом нас Дунав води право у Голубачки град за који су везане легенде које нам у садашњост враћају византијску принцезу Јелену, лепу Голубину, турске паше и Шешир кулу... И даље пратимо Дунав... У свом току од 2.888км Ђердапска клисура је круна његове лепоте. Баш у овом делу у само 100км Дунав је најшири, најужи и најдубљи. Након конака у хотелу на обали реке чека нас хедонистички дан у Неготину чуји су становници били јунаци-хајдуци пошто је историја тако хтела а данас пију одлично вино зато што тако хоће географија. Трећи дан обићићемо бетонског горостаса који је зауздао моћ Дунава први и једини пут. Градња бране потопила је бројна села и градове, а међу њима „Дунавску атлантиду“ – Аду Кале, острво на коме се накупило легенди и историје довољно за неколико светова... Обићи ћемо Доњи Милановац, варош хиљаде ружа, и посетићемо чудесно леп етно комплекс Капетан Мишин брег. На крају путовања предахнућемо на језеру од сребра...

Програм путовања:

1. дан путовања (петак) Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел.станица/локомотива) и из Београда у 8.30 часова (Сајам). Путовање ка Смедереву. Упознавање са историјом града и монументалне Смедеревске тврђаве (улазак) коју је саградио деспот Ђурађ Бранковић 1430. као последњу престоницу српске средњовековне државе. Бићемо у прилици да се шетамо бедемима који повезују куле високе преко 20m. Посебно је занимљива прича о Дон Жон кули и деспотици Ирини Кантакузиној у народу позната као „Проклета Јерина“. Слободно време у центру Смедерева за шетњу лепом пешачком зоном. Факултативно, одлазак до виле „Златни брег“ - резиденције владарске династије Обреновић окружене виноградима. Некада је била омиљено уточиште Краља Александра и Краљице Драге Обреновић. Обилазак виле и дворског парка са најлепшим погледом на Дунав. Настављамо даље наше путешествије… Вожња до Голубачког града. Следи прича о историји и мистици Голубачке тврђаве у оквиру посебно креиране вођене туре која обухвата посету Палати, изложби “Витезови голубачке тврђаве”, кулама 8 и 9. Наставак путовања кроз знамениту Ђердапску клисуру која је због својих лепота стављена под заштиту у оквиру Националног парка. Упознаћемо се са посебностима клисуре уз осврт на њене највеће атракције, сужења и проширења, Велики и Мали казан. Такође, са румунске стране, пажњу ће нам привући велика камена глава дакијског краља Децебала, о којем ћемо исприповедати занимљиве приче. Открићемо на овом путу како је, и зашто је, римски император Трајан изабрао баш овај сектор да изгради свој пут и мост. Одлазак у Кладово и смештај у хотел у поподневним часовима. Слободно време за индивидуалне активности уз препоруке да се прошетате Дунавским кејом са малом бродском марином и погледом на румунски град Дробета Турну Северин, потом централном пешачком зоном града са кафеима, и на крају до турског утврђења Фетислам. Ноћење.

2. дан путовања (субота)   Доручак од 8.30 часова. Полазак ка Неготину. Посета граду ветрова на томеђи три државе. По доласку разгледање лепо уређеног центра град који је концентрисан око шеталишта и две цркве, уз неколико паркова и историјских споменика. Обилазак Градског музеја са депадансима посвећеним знаменитим неготинцима, Хадук Вељку и Чучук Стани - нјапознатијем пару у устаничкој Србији; Стевану Мокрањцу - нјапознатијем српском композитору; Ђорђу Станојевићу – пионир електирфикације Србије, астроном, физичар градитељ првих српских електрана и Теслин сарадник. Слободно време за индивидуалне активности, или опциони одлазак до оближњег манастира Буково. По једном предању манастир је задужбина Светог краља Милутина с краја 13. века, али постоје још два предања, те је највероватније да је манастир настао у периоду после турских освајања. Обилазак манастирске цркве посвећене Светом оцу Николају и изграђене у посебној варијанти Моравске школе. Разгледање животописа, дивних фрески којима је окићена црква. Посета винарији која је позната надалеко, и у којој се проиводе врхунска вина Тимочке крајине. Посебан значај манастирских винограда је узгој црне тамјанике која је изузетно ретка и која даје изузетно специфична вина. Наравно, пробаћемо вина, а прави љубитељи вина неће напустити винарију без барем неколико боца за себе и своје пријатеље. Одлазак у село Рајац и посета чувеним Рајачким пимницама. Пимнице су насеља камених кућа, полу земуница, у којима се рађа и живи само вино. Пимнице се налаза на Белом брегу у близини села Рајац. Комплекс овог села вина чини чак 166 камених кућа у којима се спремало и чувало вино. Обилазак подрумских просторија са упознавањем производног процеса. Наша посета без „коштања“ дивних Рајачких вина не би била потпуна без дегустације. Пробаћемо нека стара и млада вина уз пригодну закуску. Повратак у хотел. Увече, опциони одлазак на вечеру са музичким програмом и забавом. Ноћење.

3. дан путовања (недеља) Доручак од 8.30 часова. Одјава из соба. Полазак у организовани обилазак хидроелектране „Ђердап I. Саграђена је 1974. године као највећи пројекат у Европи којим је и први пут у историји хидроинжињерства зауздана снага моћног Дунава. Обилазак броских преводница, преливних поља, сале са хидро турбинама пречника преко 9 m даће нам увид о каквом грађевинском гиганту је реч. Пут уз Дунав нас води ка Доњем Милановцу, граду ружа. Предах у граду и слободно време код чувене статуе мамута која подсећа на богату прошлост ове регије, или факултативни одлазак на ручак у етно комплекс Капетан-Мишин брег. Име носи по капетану Миши Анастасијевићу, великом задужбинару српском. Са узвишења високог око 170 метара, пружа се фантастични поглед на Дунав и Национални парк Ђердап. У оквиру домаћинства налази се галерија на отвореном са дрвеним скулптурама које је сама природа вајала, а човек само по нешто мало додао. Упознаћемо се са старо-влашким специјалитетима овог краја, ђердапским кавијаром, чути приче о старим јелима и тајнама влашког хлеба. Наравно, овде ћемо ручати у заиста нестварном амбијенту, а ако будемо имали среће, чућемо и неодољиве звуке фруле. Наставак пута ђердапском магистралом кроз НП „Ђердап“ ка Сребрном језеру. По доласку упознавање са основним карактеристикама језера. Слободно време за ручак у неком од сјајних ресторана који нуде јела од свеже дунавске рибе. Након ручка препоручујемо шетњу и уживање на језерском шеталишту уз кафицу и колач. Повратак у Београд и Нови Сад у вечерњим сатима. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

ЦЕНА ПАКЕТА

ДОДАТНИХ УСЛУГА

9.900,00 динара

7.500 динара

Цена пакета додатних услуга обухвата:

 • Пакет потребних улазница: Смедеревска тврђава, Голубачки град, ХЕ Ђердап I“, вила Златни брег код Смедерева
 • Свечану вечеру са музичким програмом
 • Излет до Неготина према програму са укљученим улазницама за предвиђене посете
 • Излет из Неготина до манастира Буково са посетом винарији и дегустацијом
 • Излет из Неготина са посетом Рајачким пимницама и дегустацијом вина
 • Посета етно комплексу Капетан-Мишин брег са ручком

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији ( клима/грејање, аудио –видео опрема );
 • 2 ноћења са доручком (континентални-класичан начин услуживања ) у хотелу Ђердап“ 3*** у Кладову
 • смештај у двокреветне и трокреветне собе са купатилом (собе су једноставно опремљене, углавном са зесебним лежајевима стандардне величине, и нешто соба са француским лежајем)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Доплату за смештај у једнокреветној соби – 2.500 динара
 • Додатне, факултативне услуге, уколико нису резервисане и уплаћене у агенцији у виду понуђеног пакета

На лицу места је могуће посебно доплатити додатне услуге, али по следећим ценама:

-   Пакет потребних улазница (Смедеревска тврђава, Голубачки град, ХЕ „Ђердап I“, вила Златни брег код Смедерева): 1.200 динара

-   Свечану вечеру са музичким програмом: 2.500 динара

-   Излет до Неготина са укљученим улазницама: 1.000 динара

-   Излет из Неготина до манастира Буково са посетом винарији и дегустацијом вина: 800 динара

-   Излет из Неготина до Рајачких пимница са укљученом дегустацијом вина: 1.000 динара

-   Посета етно комплексу Капетан-Мишин брег са ручком: 2.000 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Картицама „Banca Intesa – 50% се наплаћује одмах приликом резервације, а остатак до пуне цене у максимално 6 месечних рата, и најкасније до децембра 2020.
 • Административном забраном – на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује забраном на плату до 20.12.2020.
 • Чековима грађана - на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује чековима до 20.12.2020.

ОПИС СМЕШТАЈА:

ХОТЕЛ „ЂЕРДАП“, Кладово http://hoteldjerdap.com/ или сличан

Хотел Ђердап се налази на самој обали реке у мирном центру града. Располаже са 138 соба и 6 апартмана. Све јединице имају клима-уређај и ТВ са сателитским каналима. Цео објекат је покривен Фрее Wи-Фи интернетом. Гости могу да уживају у континенталном доручку у оквиру овог пансиона са услугом доручка. Паркинг испред хотела је бесплатан. Гостима хотела Ђердап на располагању је и тераса. Брод ресторан је стациониран на пристану испред панорамске терасе хотела.

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.