Đerdapska klisura, Osvit civilizacije, 1 noćenje

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:2 dana, Autobusom
 • Datum polaska:12.Sep, 10.Okt, 14.Nov
 • Noćenja i smeštaj:1 noćenje, Hotel Đerdap 3***
 • Obilasci:Smederevo, Vila Zlatni breg, Kladovo, Tumane, Srebrno jezero
 • Cena:Od 6.600 din Specijalna cena za rane prijave!

Медије

1a62e08ffc1d95fb09ace9f1c93257bb_L Đerdapska klisura, Osvit civilizacija
Преузмите прилоге:

2 ДАНА АУТОБУСОМ / 1 НОЋЕЊЕ У ДОЊЕМ МИЛАНОВЦУ

12. – 13. СЕПТЕМБАР 2020. / 10. – 11. ОКТОБАР 2020. /   14. – 15. НОВЕМБАР 2020.

СМЕДЕРЕВО – ГОЛУБАЦ – ХЕ ЂЕРДАП – МАНАСТИР ТУМАНЕ – СРЕБРНО ЈЕЗЕРО

Источна Србија - још увек неоткривена. Културна је ризница српске средњовековне баштине и бројним налазиштима из античког доба. Простор је са нетакнутим природним вредностима и скривени је адут нашег туризма. Специфична народна традиција и понос уткани су у људе из ових крајева. Поносни горштаци са Родопских планина биће нам најсрдачнији домаћини. На овом нашем путу можда ћемо посетити већ добро знане дестинације, али покушаћемо да их представимо на другачији начин… Посетићемо престони град српске деспотовине Смедерево, смештен између Дунава и Језаве. Чућемо легенде о „проклетој Јерини“ и њеној свирепости у току подизања тврђаве. На вили Златни брег причаће се приче о српској Краљици Драги и баловима које је приређивала... Потом нас Дунав води право у Голубачки град за који су везане легенде које нам у садашњост враћају византијску принцезу Јелену, лепу Голубину, турске паше и Шешир кулу... И даље пратимо Дунав... У свом току од 2.888км Ђердапска клисура је круна његове лепоте. Баш у овом делу у само 100 км Дунав је најшири, најужи и најдубљи. Након конака у хотелу на обали реке обићићемо бетонског горостаса који је зауздао моћ Дунава први и једини пут. Градња бране потопила је бројна села и градове, а међу њима „Дунавску атлантиду“ – Аду Кале, острво на коме се накупило легенди и историје довољно за неколико светова... Обићи ћемо Манастир Тумане из 14. века, за чије име се везује неколико предања о српском витезу Милошу Обилићу и у повратку одморити на језеру од сребра...

Програм путовања:

1. дан путовања (субота) Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел.станица/локомотива) и из Београда у 8.30 часова (Сајам). Путовање ка Смедереву. Упознавање са историјом града и монументалне Смедеревске тврђаве коју је саградио деспот Ђурађ Бранковић 1430. као последњу престоницу српске средњовековне државе. Бићемо у прилици да се шетамо бедемима који повезују куле високе преко 20 mетара. Посебно је занимљива прича о донжон кули и деспотици Ирини Кантакузиној у народу позната као „Проклета Јерина“. Слободно време за индивидуалне активности и шетњу центром Смедерева. Нешто касније, факултативни одлазак до виле „Златни брег“ - резиденције владарске династије Обреновић окружене виноградима. Некада је била омиљено уточиште Краља Александра и Краљице Драге Обреновић. Обилазак виле и дворског парка са најлепшим погледом на Дунав. Следи опциона посета винарији Јеремић и обилазак подрумских просторија са упознавањем производног процеса, затим дегустација неколико врста старих и младих вина са пригодном закуском: пршута, сир, тестенине. У добром расположењу, настављамо даље наше путешествије… Вожња до Голубачког града. Следи прича о историји и мистици Голубачке тврђаве у оквиру посебно креиране вођене туре која обухвата посету Палати, изложби “Витезови голубачке тврђаве”, кулама 8 и 9. Наставак путовања кроз знамениту Ђердапску клисуру која је због својих лепота стављена под заштиту у оквиру Националног парка. Упознаћемо се са посебностима клисуре уз осврт на њене највеће атракције, сужења и проширења, Велики и Мали казан. Такође, са румунске стране, пажњу ће нам привући велика камена глава дакијског краља Децебала, о којем ћемо исприповедати занимљиве приче. Открићемо на овом путу како је, и зашто је, римски император Трајан изабрао баш овај сектор да изгради свој пут и мост. Одлазак у Кладово и смештај у хотел у поподневним часовима. Слободно време за индивидуалне активности уз препоруке да се прошетате Дунавским кејом са малом бродском марином и погледом на румунски град Дробета Турну Северин, потом централном пешачком зоном града са кафеима, и на крају до турског утврђења Фетислам. У 20 часова опциони одлазак на вечеру са музичким програмом и забавом. Ноћење.

2. дан путовања (недеља) Доручак од 8.30 часова. Одјава из соба. Слободно време, или полазак у организовани обилазак хидроелектране „Ђердап I. Саграђена је 1974. године као највећи пројекат у Европи којим је и први пут у историји хидроинжињерства зауздана снага моћног Дунава. Обилазак бродских преводница, преливних поља, сале са хидро турбинама пречника преко 9 mетарадаће нам увид о каквом грађевинском гиганту је реч. О томе нам говори и податак да ХЕ „Ђердап“ производи 20% електричне енергије електро-система Србија. Одлазак из Кладова. Пут уз Дунав нас води ка Манастиру Тумане. Чућемо причу о испоснику Зосиму и Милошу Обилићу –задужбинару. Витез Обилић подиже манастир и цркву хришћанском витезу, Светом Архангелу Гаврилу. Следи обилазак манастирског комплекса: мали и велики конак, испосница и капела. Након обиласка наставак пута ђердапском магистралом ка Сребрном језеру. По доласку упознавање са основним карактеристикама језера чија површина, при заласцима сунца, светлуца попут сребра. Слободно време за ручак у неком од сјајних ресторана који нуде јела од свеже дунавске рибе. Након ручка препоручујемо шетњу и уживање на језерском шеталишту уз кафицу и колач. Повратак у Београд и Нови Сад у вечерњим сатима. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

ЦЕНА ПАКЕТА

ДОДАТНИХ УСЛУГА

6.600,00 динара

4.900 динара

Цена пакета додатних услуга обухвата:

 • Пакет потребних улазница: Смедеревска тврђава, Голубачки град, ХЕ Ђердап I“, вила Златни брег код Смедерева
 • Свечану вечеру са музичким програмом
 • Посета винарији „Јеремић“ у Смедереву са дегустацијом вина и малом закуском

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема )
 • 1 ноћење са доручком (континентални-класичан начин услуживања ) у хотелу Ђердап“ 3* у Кладову
 • смештај у двокреветне и трокреветне собе са купатилом (собе су једноставно опремљене, углавном са зесебним лежајевима стандардне величине, и нешто соба са француским лежајем)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Доплату за смештај у једнокреветној соби – 1.500 динара
 • Додатне, факултативне услуге, уколико нису резервисане и уплаћене у агенцији у виду понуђеног пакета

На лицу места је могуће посебно доплатити додатне услуге, али по следећим ценама:

-   Пакет потребних улазница (Смедеревска тврђава, Голубачки град, ХЕ „Ђердап I“, вила Златни брег код Смедерева): 800 динара

-   Свечану вечеру са музичким програмом: 2.500 динара

-   Посета винарији „Јеремић“ у Смедереву са дегустацијом вина и малом закуском: 1.500 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Картицама „Banca Intesa – 50% се наплаћује одмах приликом резервације, а остатак до пуне цене у максимално 6 месечних рата, и најкасније до децембра 2020.
 • Административном забраном – на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује забраном на плату до 20.12.2020.
 • Чековима грађана - на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује чековима до 20.12.2020.

ОПИС СМЕШТАЈА:

ХОТЕЛ „ЂЕРДАП“ 3***, Кладово http://hoteldjerdap.com/ /

Хотел Ђердап се налази на самој обали реке у мирном центру града. Располаже са 138 соба и 6 апартмана. Све јединице имају клима-уређај и ТВ са сателитским каналима. Цео објекат је покривен Фрее Wи-Фи интернетом. Гости могу да уживају у континенталном доручку у оквиру овог пансиона са услугом доручка. Паркинг испред хотела је бесплатан. Гостима хотела Ђердап на располагању је и тераса. Брод ресторан је стациониран на пристану испред панорамске терасе хотела.

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.