Odmor na Tari, Vaučeri Featured

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:6 dana, Autobusom
 • Datum polaska:21. Jul
 • Noćenja i smeštaj:5 polupansiona, Planinska kuća Tara
 • Obilasci:Mitrovac, Zaovine, Perućac, Višegrad, Zlatibor, Mokra Gora
 • Cena:Od 20.500 din Specijalna cena za rane prijave!

Media

2e8d85aa6986a2747bb7f6e111e63c7a_L Odmor na Tari sa Vaučerom
Download attachments:

6 ДАНА / 5 НОЋЕЊА НА ТАРИ / ПОЛУПАНСИОНИ

21. – 26. ЈУЛ 2020.

ЧАЧАК – ОВЧАРСКО-КАБЛАРСКА КЛИСУРА – TАРА – ПЕРУЋАЦ – ВИШЕГРАД
ШАРГАНСКА 8 – ЗЛАТИБОР – СИРОГОЈНО – ЉУБИШ – СТОПИЋА ПЕЋИНА

Ово је једно сасвим посебно путовање... Природа која опија својим лепотама, чудесни излети, нестварни призори, фантастичан планински ваздух... Тара је планина која је већ добро знана, и зашто би сте пожелели опет да идете на њу? Пре свега, направили смо за Вас пакет који је јединствен. Одличан планински смештај, сјајна домаћа храна, и наравно прегршт излета како би Ваш одмор на овој српској лепотици био незабораван. Наша прича отпочиње у Овчарко-кабларској клисури у којој ћемо уживати пуним плућима. Меандри западне Мораве виђени са врха Каблара остаће Вам у неизбрисивом сећању. Крстарење катамараном ће Вам употпунити доживњај, а манастирски ручак у дивном амбијенту манастира Никоље даће Вам снаге за даље... А даље, нешто даље, је прелепа Тара. Национални парк, а у његовом срцу планинска кућа у којој ћете бити смештени. Калуђерске баре су одлично полазиште за све оне који дођу на ову планину, и обилују садржајима који су намењени туристима, а опет са друге стране, све је сведено, јер сте ипак у природи. Потом креће Ваша авантура. Први излет смо осмислили тако да Вас баци с ногу! Нова Тарска авантура џиповима. Где Вас водимо? У најлепши део ове планине. На чудесни видиковац Бањска стена одакле се пружа поглед у недоглед и где ћете сасвим сигурно направити десетине фотографија. Ту је и дивни Митровац и његова „Тепих ливада“, и наравно Заовинско језеро у чијим водама се сам Бог огледа. Излет до Перућца и најкраће европске реке, биће диван. Ово је дан за купање у дивном Перућачком језеру. За аватуристе, ту је и рафтинг! Наравно, ту је и она сјајна мала кућица на Дрини. Још један излет за памћење је крстарење бродом до Вишеграда! Потом, сјајни излет до Кремне и Мокре Горе са незаборавном вожњом Шарганском осмицом и уживање на Мећавнику одакле и наш Куста краде Богу погледе. Заиста, ово је одмор за памћење! Придружите нам се! И не заборавите, за ово путовање можете користити ваучере Министарства туризма. Упознаћемо Вас радо са процедуром издавања ваучера! Добродошли!

Програм путовања:

1. дан путовања (уторак 21. јул)   Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 8.30 часова (Сајам). Путовање аутопутем „Милош Велики“ ка Чачку. Долазак у Чачак око 10.30х. Причу започињено на брду Љубићу, славном и староставном месту које је од памтивека било на средокраћи путева којима протутњаше и Римљани, Дубровчани, и Турци, и Аустријанци. И трговци, и ратници. У Првом српском устанку бију се жестоке битке у овом крају, а на пролеће 1815. године, након подизања Другог српског устанка, на Љубић долази Милош Велики и одређује позиције за бој који ће се ускоро на овом месту одиграти. За бој на Љубићу чврсто је везано име Танаска Рајића, великог хајдука, Карађорђевог барјактара и топџији. Када напустимо Љубићки део града, пређемо Мораву, осврнемо се на чувену халу кошаркашог клуба “Борац” и подсетимо се свих славних кошаркашких легенди, направићемо кратко панорамско разгледање централног градског језгра. Одлазак до прелепе Овчарко-кабларске клисуре. Клисуру дугу 19 км је вековима дубила Западна Морава, а њени меандри, и стеновити обронци Овчара и Каблара стварају нестварну лепоту. Када тој лепоти додамо бројне манастире (11), онда заиста и сами можемо да кажемо да је ово наша Света Гора. Одлазак у Овчар бању одакле ћемо кренути мини бусом ка Каблару. Вожња кроз стеновите теснаце и цисоке усеке, трасом старог „Ћире“ кроз мрачне и уске тунеле. Пратећи ток Западне Мораве, путем њених меандара, уживајући у лепотама заштићеног подручја, стижемо до врха Каблара. Ако будете дозволили да Вас обори осећај повезаности са природом, у само једном погледу, стаће толико нестварне лепоте. Поглед „пуца“ на дивне меандре Мораве, са једне сране, а са друге на дивну нам Шумадију, шумовити Овчар, планину Јелицу... Потом одлазимо до дивног, у тишини сатканог, манастира Никоље са дивном црквом која је посвећена Светом Николи, и конаком књаза Милоша. Ту је и један стари бор са занимљивим веровањем. У тој светој тишини која оплемењује срца, предахнућемо уз домаћу кафицу, а вредне монахиње над којима наш Господ бди, спремиће нам манастирски ручак од намирница које саме производе. Утисак са копна, употпунићемо и са реке. Ту одмах код манастира кренућемо катамараном у пустоловину гледајући меандре и падине Овчара и Каблара, а погледима ћемо ухватити и дивне манастире који се налазе у видокругу. Настављамо наш пут даље према Тари уз успутни, панорамски осврт на остатке средњовековне тврђаве код Ужица, над кањоном реке Ђетиње, велможе Николе Алтомановића. Смештај у пансински објекат. Вечера. Ноћење.

2. дан путовања (среда 22. јул)   Доручак. Слободно време или одлазак на организовани факултативни излет са џиповима. Обилазак Митровца на Тари, једне од најлепших природних целина у оквирима Националног парка Тара. Одлазак до чудесне „Тепих ливаде“ коју када будете газили имаћете утисак као да сте на најфинијем вуненом тепиху у који ноге утањају... Даље настављамо до најлепшег видиковца Таре, Бањске стене одакле се пружа незабораван поглед на Перућачко језеро, реку Дрину, Босанске планине. Најлепше фотографије планине Таре, управо долазе са овог локалитета, и са још једног фантастичног видиковца који ћемо посетити, Козја стена. Одлазак до маленог језера Спајићи где се може видети чувена Панчићева оморика, и наравно остатак дана ћемо провести на прелепом језеру Заовине. Купање, одмор, уживање... Повратак у смештајни објекат. Вечера. Ноћење.

3. дан путовања (четвртак 23. јул)   Доручак. Слободно време за индивидуалне активности, или опциони одлазак до манастира Рача удаљеног од Бајине Баште око 6 км. О ктитору и времену подизања манастира говори запис: „В лето тисућ двесто седамдесет шесто млади краљ Драгутин, праунук Немање, син Уроша первог, избра ово место и на њему созда Рачу, свето здање...“. Следи одлазак до речице Врело која је у народу позната и под именом „Година“ због своје дужине од 365 метара. На овој речици налази се једна стара воденица, а само врело ове реке, као и водопад који прави приликом уласка у реку Дрину, су изузетно атрактивни. Одлазак до језера Перућац и слободно време за купање, а ко је огладнео, овде на једном дивном сплаву може и да се лепо руча. Касно поподне, одлазак до Бајине Баште и посета дестилерији „ББ клека“ где ћемо дегустирати сјајне ракије, а потом ћемо отићи да видимо (панорамски) чувену кућицу на Дрини. Током дана може да се организује и мини рафтинг од језера Перућац до поменуте кућице на Дрини. Повратак у смештајни објекат. Вечера. Ноћење.

4. дан путовања (петак 24. јул)   Доручак. Слободан дан за индивидуалне активности, или одлазак на крстарење реком Дрином. Одлазак до Перућца одакле у 9 часова креће брод ка Вишеграду. Током крстарења које траје око 3,5 сата уживаћете у спектакуларном природном окружењу. По доласку у Вишеград прво што ћемо обићи је Андрићград, један специфичан камени комплекс који је изграђен по идеји нашег прослављеног режисера Емира Кустурице. Спој историје Виешграда, или лик овог града какав је требао да буде. Између истока и запада, оријента и Византије... Дивне камене улице и објекти, споменици Иви Андрићу, браћи Соколовић (Мехмед и Макарије), Његошу, сувенирнице, биоскоп, ресторани, барови... Прави туристички рај. Затим, одлазак до чудесне На Дрини ћуприје, славног моста, задужбине Мехмеда-паше Соколовића. Причаћемо о Иви Андрићу, његовом роману, и дивити се каменој ћуприји, једном од највећих ремек-дела Отоманске империје ван матице. Повратак из Вишеграда бродом до Перућца. Одлазак у смештај на Тари. Вечера. Ноћење.

5. дан путовања (субота 25. јул)   Доручак. Слободно време за индивидуалне активности. Поподне, опциони излет са посетом сеоцу Кремна и кући чувених пророка Тарабића о којима ћете чути невероватне приче... Одлазак на Мокру Гору, један од најлепших туристичких простора у нашој земљи. Прво ћемо се возити музејском железницом, трасом познатом по имену Шарганска осмица која се тако зове због изгледа – вијугања пруге која је управо тако грађена како би се савладала надморска висина. Током вожње ћиром ћете чути дивне приче о изградњи ове железнице, о њеном значају који је имала, потом о сновима једног човека, легендама и веровањима. Успут, возић стаје на неколико места где ћете имати прилике да уживате у дивном амбијенту станице Јатаре са водопадом, потом станице Шарган Витаси са лудим каменом... Након вожње Шарганском осмицом, посета Дрвенграду, магичном месту које је настало из снова нашег режисера Емира Кустурице. Све је овде од дрвета, па и кућа јединог становника овог градића, поменутог Кусте. Ресторан „Проклета Авлија“, улица Новака Ђоковића, затвор, црква брвнара, биоскоп „Стенли Кјубрик“, пијаца домаћих производа... Права мала оаза за уживање. Повратак у смештајни објекат, вечера, ноћење.

6. дан путовања (недеља 26. јул)   Доручак. Одјава из соба и одлазак са Таре. Путовање до Златибора где ћемо посетимо и најновију атракцију, „Дивљи запад – Ел Пасо“, комплекс који ће нас вратити у „western“ филмове са дилижансама, салонима, индијанским селом... Посетићемо село Љубиш које одише правом, аутентичном златиборском лепотом, као и фантастични водопад Гостиље и дивну Стопића пећину познату по бигреним кадама, те због тога ову пећину називају и „Српски Памукале“. Ручак ћемо обавити у Љубишу, том лепом селу из којег нам долази наш познати песник Љубивоје Ршумовић. Време је и да кренемо нашим кућама... Повратак у Београд / Нови Сад у вечерњим сатима. Крај путовања.

ЦЕНА АРАНЖМАНА

ЦЕНА ПАКЕТА

ДОДАТНИХ УСЛУГА

20.500,00 динара

17.000 динара

Цена пакета додатних услуга обухвата:

 • Програм „3 у 1“ у Овчарско-кабларској клисури (вожња ОКК бусом до видиковца, крстарење катамараном, манастирски ручак)
 • Излет Митровац на Тари, Тепих ливада, Бањска стена и Заовине са џиповима
 • Излет манастир Рача-Перућац-река Врело-Бајина Башта, према програму
 • Излет крстарење Дрином – Вишеград, према програму
 • Излет Кремна-Мокра Гора-Шарганска осмица-Дрвенград, према програму

Цена путовања обухвата:

 • 5 полупансиона (континентални-класичан начин услуживања; доручак+вечера) у преноћишту, планинској кући „Тара“ на Тари
 • смештај у двокреветне или трокреветне собе са купатилом, као и четворокреветне апартмане са купатилом (углавном су собе са зесебним лежајевима стандардне величине, и нешто соба са француским лежајем)
 • Услуге професионалног туристичког водича првог и последњег дана путовања
 • Услуге представника на дестинацији
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • ПРЕВОЗ
 • Све остале не поменуте услуге
 • Доплату за смештај у једнокреветној соби – 10.000 динара
 • Рафтинг на Дрини – 1.500 динара по особи (минимум 8 путника; пријава обавезна у агенцији)
 • Додатне, факултативне услуге, уколико нису резервисане и уплаћене у агенцији у виду понуђеног пакета
 • Пакет улазница (Гостиље, Стопића пећина и „Ел Пасо“) и ручак у Љубишу последњег дана путовања: 2.000 динара (обавезна пријава у агенцији)

На лицу места је могуће посебно доплатити додатне услуге, али по следећим ценама:

 • Програм „3 у 1“ у Овчарско-кабларској клисури (вожња ОКК бусом до видиковца, крстарење катамараном, манастирски ручак): 3.000 динара
 • Излет Митровац - Тепих ливада - Бањска стена - Заовине са џиповима: 4.000 динара
 • Излет манастир Рача-Перућац-река Врело-Бајина Башта, према програму: 3.000 динара
 • Излет крстарење Дрином – Вишеград, према програму: 4.500 динара
 • Излет Кремна-Мокра Гора-Шарганска осмица-Дрвенград, према програму: 4.000 динара

ПОПУСТИ И ДОПЛАТЕ:

 • Доплата за аутобуски превоз, по особи: из Новог Сада 4.500 динара; из Београда 4.000 динара; из Крагујевца 3.500 динара; из Чачка 3.000 динара
 • Попуст за децу: до 5 година деца остварују бесплатно путовање уколико не користе свој сопствени лежај, а што се тиче превоза уколико дете користи своје седиште, има попуст на цену превоза 50%. Деца од 5-12 година остварују попуст од 20% на наведену цену аранжмана и не остварују попуст на превоз.

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Картицама „Banca Intesa – 50% се наплаћује одмах приликом резервације, а остатак до пуне цене у максимално 6 месечних рата, и најкасније до децембра 2020.
 • Административном забраном – на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује забраном на плату до 20.12.2020.
 • Чековима грађана - на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује чековима до 20.12.2020.
 • Ваучером Министарства туризма:5000 динара умањење, ваучер саме странке прибављају према процедури коју је Влада РС прописала

(линк: http://vauceri.rs/preuzmite-svoj-besplatan-vaucer-od-5-000-dinara/)

 • Вредносни ваучер агенције „Фантаст“

ОПИС СМЕШТАЈА:

ПЛАНИНСКА КУЋА „ТАРА“, Тара   http://www.planinskakucatara.com/

Савремени апартмански објекат, заснован на традиционалном изгледу тарских кућа. Налази се у строгом центру Калуђерских бара, 200 метара од ресторана „Јеремичак“ и на око 500 метара од хотела „Оморика“ (хотел поседује базен). Собе и апартмани су комфорни и веома пријатни, сви са купатилом, ТВ, бежичном интернет везом. Апартмани поседују и малу кухињицу. Исхрана је у оближњем ресторану.

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 30 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.