Odmor u Srbiji, Rtanj

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:6 dana, Autobusom
 • Datum polaska:21. Jul i 25. Avgust
 • Noćenja i smeštaj:5 noćenja, hotel Balašević 3*
 • Obilasci:Rtanj, Jagodina, banja Ždrelo, Knjaževac, Ravna, Sokobanja
 • Cena:Od 18.900 din Specijalna cena za rane prijave!

Media

c5ddca5fb222e70122dd20191f05e31d_L Odmor u Srbiji, Rtanj, Vaučeri
Download attachments:

6 ДАНА АУТОБУСОМ / 5 НОЋЕЊА У ХОТЕЛУ „БАЛАШЕВИЋ“, РТАЊ

21. – 26. ЈУЛ 2020. / 25. – 30. АВГУСТ 2020.

ВОДЕНИ ПАРК У ЈАГОДИНИ – СПА И „WELLNESS“ ХОТЕЛ БАЛАШЕВИЋ – БАЊА ЖДРЕЛО

Ртањ је планина која се налази око 200 километара удаљена од Београда, односно око 2 – 2,5 сата вожње. Већ деценијама уназад, ова планина је обавијена велом мистерије... Чудни догађаји са неидентификованим летећим објектима, батеријама телефона које се одједном празне, сликама на фотоапаратима које сте сигурни да сте снимили, али их нема нигде, подрхтавање тла... Ртањ је природна пирамида за коју се верује да је изнутра шупља, али улази у њу су запечаћени. Просто сам поглед на њу је чудесан... Но, оставимо ми мистерије по страни, окренимо се природи која је на овој планини чувена. Вековима вредни људи сакупљају на њеним обронцима лековито биље од којег се прави чувени Ртањски чај. Зеленило ове планине просто умирује и делује опуштајуће, а с тим у вези скројили смо овај мали програм који је намењен искључиво за одмор и опуштање.

Етно центар „Балашевић“ налази се подно планине Ртањ у сликовитом окружењу. Већ годинама представља водећи хотелски објекат у овом делу Србије, а посебно је популаран током летњих месеци. Централни део у комплексу заузима Хајдучка кућа, дивна брвнара са националним рестораном капацитета 250 места и са смештајним капацитетима у лепо уређеним собама. Објекат располаже и са 10 дивних бунгалова и собама које су подређене уживању гостију. Наравно, најлепши део овог комлекса јесте његов фантастични базен који је прилагођен свим временским условима, зависи од потребе, затворен или отворен, са покретним кровом. За изградњу базена коришћен је декоративни камен, а сам стил базена одише егзотичношћу. Имаћете осећај да сте на неком сасвим другом месту... Ноћу је обезбеђено коришћење базена, а посебан угођај ноћу пружа сјајна расвета. Базен поседује хидромасажни систем, водене слапове, гејзире... Током лета, испред базена на отвореном, налази се простор који по свему наликује на уређену плажу са сунцобранима и лежаљкама. Права мала оаза у којој је тишина највреднија... Прави одмор за Вас!

Програм путовања:

1. дан путовања (уторак 21. јул / 25. август)   Полазак из Новог Сада у 8 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 9.30 часова (Сајам). Путовање ауто-путем до Јагодине. По доласку у Јагодину, одлазак до чувеног Aqua“ парка и слободно време за уживање у базенима, тобоганима, атракцијама... Полазак из Јагодине ка Ртњу око 18 часова. Наставак путовања преко Ћуприје, а потом се пут ка Ртњу одваја код Параћина, и свега 45 километара источно од Параћина смо подно Ртња и нашег етно хотела „Балашевић“. Долазак до 19.30 часова. Смештај у собе. Опциона Вечера. Ноћење.

2.-5. дан путовања (среда-субота 22.-25. јул / 26.-29. август)   Боравак у етно хотелу „Балашевић“ на бази 5 ноћења, само доручак, или доручак+вечера, по избору. Уживање у садржајима хотела који су у потпуности прилагођени летњем одмору: базен са плажом, спа центар, „wellness“ саржаји, „relax“ програми...

Током Вашег боравка можемо Вам организовати и разне активности.

Пешачко-планинарске туре по планини Ртањ са бербом лековитог биља – за савет када кренути, које су пешачке стазе препоручене, обратите се на рецепцији хотела.

Полудневни излет до Сокобање – полазак после доручка, повратак до 17 часова. Превоз комбијем или мини бусом. Сокобања је удаљена свега 30 км од Ртња. Представља једну од наших најлепших, али и најсадржајнијих бања. По доласку следи организовани обилазак уз посету Соко Граду. Стаза која води од Лептерије ка Соко граду пролази крај пећине Хајдук Вељка, а на самом уласку у Соко град налази се прва кула „Стражара“. Град је постављен на стени која се уздиже око 100 метара над реком Моравица и пружа заиста дивне погледе на околину. У централном делу бање ћемо обићи турско купатило „Амам“, Завичајни музеј, бањски парк...

Полудневни излет до Књажевца – полазак после доручка, повратак до 18 часова. Превоз комбијем или мини бусом. Туристичка знаменитост Књажевца и препознатљиви мотив града је Стара чаршија, старо градско језгро на десној обали Сврљишког Тимока. Представља градско језгро са зградама из касног 19. и раног 20. века. Ту је и 7 мостова који премошћавају Тимок, те је по овој чаршији и мостовима Књажевац знан и као „мала Венеција“. Слободно време за уживање у специфичном,полуоријенталном амбијенту, за шетњу и ручак у неком од сјајних ресторана. Наставак путовања до оближње Равне, сеоца које се налази на локалитету античког града „Timicus Minus“. Посета археолошком и етно комплексу са разгледањем археолошких налаза из римског периода, али и сачуваним дивним конацима који чувају успомену на некадашњи начин живота у овим крајевима, и обичајима. Будући да је Књажевачки крај вековима познат и по одличном вину, овде ћемо видети и један стари вински подрум.

6. дан путовања (недеља 26. јул / 30. август)   Доручак. Одјава из хотела до 10 часова. Полазак из етно центра „Балашевић“. Вожња идиличним крајевима источне Србије до бање Ждрело. Бања се налази недалеко од Петровца на Млави, и предствља јеиднствени комплекс у нашој земљи. Само име је бања добила јер се налази на самом уласку у прелепу Горњачку клисуру, а за изградњу бање искоришћени су термо-минерални, лековити извори око којег је формиран савремени „Aqua“ парк и Wellness & Spa“ центар. Водени парк са великим базеном који користи расхлађену термоминералну воду, и са неколико сјајних тобогана који представљају атракцију целе бање. Уколико желите опуштање, ту је фантастични „Wellness & Spa“ центар урађен у стилу који Вас враћа у нека давна времена, времена Римљана и Византије. У склопу овог центра можете заказати специјалне третмане лепоте, опуштања уз масажу, користити слану собу, парно купатило, сауну, арома терапије, педикирски третман са чудесним „Garra Rufa“ рибицама... Ту су и третмани блатом, златним уљем, чоко-минт, медом и млеком, вулканским камењем... Заиста једна фантастична зона у којој ћете уживати. Свакако, у склопу комплекса налази се и сјајан ресторан са националним специјалитетима. Полазак из бање у 20 часова, и вожња ка Београду и Новом Саду. Долазак у вечерњим сатима. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

ЦЕНА ПАКЕТА

ДОДАТНИХ УСЛУГА

18.900,00 динара

11.500 динара

Наведена цена пакета додатних услуга обухвата:

 • Полудневни излет до Сокобање према програму путовања
 • Полудневни излет до Књажевца и Равне према програму путовања
 • Улазницу за „Aqua“ парк у бањи Ждрело и „Aqua“ парк у Јагодини
 • Пакет 5 вечера у хотелу „Балашевић“

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема)
 • 5 ноћења са доручком у етно хотелу „Балашевић“ 3*** на Ртњу (доручак „шведски сто“)
 • смештај у двокреветне или трокреветне са купатилом (двокреветне собе су или са једним француским лежајем, или са два одвојена стандардна лежаја; трокреветне собе су или са једним француским лежајем + додатним стандардним лежајем, или са 3 одвојена стандардна лежаја) – без могућности бирања бунгалов или главни објекат – искључиво, хотел распоређује на рецепцији!
 • Услуге професионалног туристичког водича првог и последњег дана путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Доплату за смештај у једнокреветној соби – 10.000 динара
 • Све додатне услуге „Wellness“- а – плаћање на лицу места и у хотелу „Балашевић“ и у бањи Ждрело

Цене додатних услуга, за плаћање на лицу места, уколико нису резервисане и уплаћене у агенцији пре путовања:

 • Полудневни излет до Сокобање према програму путовања: 2.500 динара
 • Полудневни излет до Књажевца и Равне према програму путовања: 3.000 динара
 • Улазницу за „Aqua“ парк у бањи Ждрело и „Aqua“ парк у Јагодини: 1.200 динара
 • Пакет 5 вечера у хотелу „Балашевић“: 6.000 динара

УМАЊЕЊЕ ЗА СОПСТВЕНИ ПРЕВОЗ: 2.500 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Картицама „Banca Intesa – 50% се наплаћује одмах приликом резервације, а остатак до пуне цене у максимално 6 месечних рата, и најкасније до децембра 2020.
 • Административном забраном – на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује забраном на плату до 20.12.2020.
 • Чековима грађана - на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује чековима до 20.12.2020.
 • Ваучером Министарства туризма:5000 динара умањење, ваучер саме странке прибављају према процедури коју је Влада РС прописала

(линк: http://vauceri.rs/preuzmite-svoj-besplatan-vaucer-od-5-000-dinara/)

 • Вредносни ваучер агенције „Фантаст“

ОПИС СМЕШТАЈА:

ЕТНО ХОТЕЛ „БАЛАШЕВИЋ“ 3***, Ртањ   https://www.balasevicrtanj.com/

Опис и садржаји хотела су дати у уводном тексту. Поред тога, хотел поседује и рецепцију отворену 24 сата, етно конак са малом музејском поставком, слану собу и остале „Wellness“ услуге. Смештај је обезбеђен у собама „стандард“ категорије, или у бунгаловима или у главном објекту Хајдучка кућа. Све собе поседују савремено купатило, ТВ, телефон и бежични интернет који је доступан у целом комплексу. Собе су намештене у етно стилу у којем преовлађује природно дрво.

БАЊА ЖДРЕЛО – више информација, ценовник додатних услуга (масаже, терапије, третмани, „Wellness & Spa“ програми, можете видети на следећем линку: https://www.ruczdrelo.rs/

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.