Odmor u Srbiji, Odjeci tišine, 6 dana Featured

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:6 dana, Autobusom
 • Datum polaska:21. Jul
 • Noćenja i smeštaj:5 noćenja, Hoteli 4****
 • Obilasci:Čačak, Ovčarsko-kablarska klisura, Tara, Golija, Takovo
 • Cena:Od 17.500 din Specijalna cena za rane prijave!

Media

4fb2177f1968895bb5b23812242cfa42_L Odmor u Srbiji, Vaučeri, 5 noćenja - Letovanje | Fantast | Avio Karte
Download attachments:

6 ДАНА / 5 НОЋЕЊА У ЧАЧКУ / СПА ХОТЕЛ 4**** или ХОТЕЛ У ЦЕНТРУ ГРАДА 4****

21. – 26. ЈУЛ 2020.

ЧАЧАК – ОВЧАРСКО-КАБЛАРСКА КЛИСУРА – TАРА – ПЕРУЋАЦ – ВИШЕГРАД – ГУЧА – ИВАЊИЦА – ГОЛИЈА - СТУДЕНИЦА – ДОЛИНА ЈОРГОВАНА – ЖИЧА – ТАКОВО - САВИНАЦ

На овом путовању свуда одјекује тишина... Мир, погледи, усхићење... Посебно скројен програм за Ваш одмор у Србији. Скројен по мери човека, са уживањем и активностима које смо посебно осмислили само за Вас. И заиста, ово је програм намењен и младима, и оним зрелијима, и хедонистима, и људима који би желели да свакодневни стрес замене бескрајним опуштањем... Дивни Чачак, нуди могућност да се обиђе доста тога у његовој непосредној околини. Сјајно позициониран, веома близу Овчарско-кабларске клисуре, Таковском крају, Ужицу, Златибору и наравно српској лепотици, планини Тари. Природа је у овом програму у првом плану. На Тари смо осмислили посебну авантуру џиповима до њених најатрактивнијих делова, ту је и могућност целодневног крстарења језером Перућац са посетом Вишеграду, наравно, круна овог путовања су два излета у Овчарско-кабларску клисуру са посебним адреналин турама за младе, и лаганим пешачким турама за оне којима је „zip-line“ превелико узбуђење. Ручак у сеоском домаћинству, и у манастиру, вожња специјалним „ОКК бусом“, крстарење Западном Моравом... И погледи! Погледи до у бескрај, или погледи у наше душе које ће се на овом путовању напојити лепотом. На крају смо предвидели посету Таковском крају. Заиста, ово је одмор за памћење! Придружите нам се! И не заборавите, за ово путовање можете користити ваучере Министарства туризма. Упознаћемо Вас радо са процедуром издавања ваучера! Добродошли!

Програм путовања:

1. дан путовања (уторак 21. јул)   Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 8.30 часова (Сајам). Путовање аутопутем „Милош Велики“ ка Чачку. Долазак у Чачак око 10.30х. Причу започињено на брду Љубићу, славном и староставном месту које је од памтивека било на средокраћи путева којима протутњаше и Римљани, Дубровчани, и Турци, и Аустријанци. И трговци, и ратници. У Првом српском устанку бију се жестоке битке у овом крају, а на пролеће 1815. године, након подизања Другог српског устанка, на Љубић долази Милош Велики и одређује позиције за бој који ће се ускоро на овом месту одиграти. За бој на Љубићу чврсто је везано име Танаска Рајића, великог хајдука, Карађорђевог барјактара и топџији. Када напустимо Љубићки део града, пређемо Мораву, осврнемо се на чувену халу кошаркашог клуба “Борац” и подсетимо се свих славних кошаркашких легенди, сместићемо се у хотел у чијем холу ће бити организован коктела добродошлице. Након кратког предаха кренућемо у пешачку авантуру кроз центар града – од Римљана до модерног доба. Прво ћемо посетит локалитет Римске терме који сведочи о постојању живота на овим просторима у првим вековима наше ере. У Дому културе видећемо и један фантастичан фикус, и чути интересантну причу о њему. Преко трга Устанка долазимо и до цркву Вазнесења Господњег. Ово је једна од најстаријих цркви у Србији, задужбина је кнеза Страцимира (крај 12. века), брата Стефана Немање. Успут ћемо видети здање Народног музеја чија поставка се налази у дивном конаку Господара Јована Обреновића на чијој фасади се налази грб Обреновића, једини сачуван у Србији. Затим, галерију „Надежда Петровић“ у којој се чува преко двадесет оргиналних слика наше најпознатије сликарке са почетка 20. века. Слободно време. Ноћење.

2. дан путовања (среда 22. јул)   Доручак. Слободно време, или одлазак на организовани факултативни излет; „ОКК 3 у 1“. Одлазак до прелепе Овчарко-кабларске клисуре. Клисуру дугу 19 км је вековима дубила Западна Морава, а њени меандри, и стеновити обронци Овчара и Каблара стварају нестварну лепоту. Када тој лепоти додамо бројне манастире (11), онда заиста и сами можемо да кажемо да је ово наша Света Гора. Одлазак у Овчар бању одакле ћемо кренути мини бусом ка Каблару. Вожња кроз стеновите теснаце и цисоке усеке, трасом старог „Ћире“ кроз мрачне и уске тунеле. Пратећи ток Западне Мораве, путем њених меандара, уживајући у лепотама заштићеног подручја, стижемо до врха Каблара. Ако будете дозволили да Вас обори осећај повезаности са природом, у само једном погледу, стаће толико нестварне лепоте. Поглед „пуца“ на дивне меандре Мораве, са једне сране, а са друге на дивну нам Шумадију, шумовити Овчар, планину Јелицу... Потом одлазимо до дивног, у тишини сатканог, манастира Никоље са дивном црквом која је посвећена Светом Николи, и конаком књаза Милоша. Ту је и један стари бор са занимљивим веровањем. У тој светој тишини која оплемењује срца, предахнућемо уз домаћу кафицу, а вредне монахиње над којима наш Господ бди, спремиће нам манастирски ручак од намирница које саме производе. Утисак са копна, употпунићемо и са реке. Ту одмах код манастира кренућемо катамараном у пустоловину гледајући меандре и падине Овчара и Каблара, а погледима ћемо ухватити и дивне манастире који се налазе у видокругу. Слободно време за купање на језеру Међувршје. Повратак у Чачак. Факултативни одлазак на „Српско вече“ у најстарију кафану у граду, кафану „Цар Лазар“. Традиционална српска вечера уз музику на увце, локални фолклор, дегустацију ракије и неограничену конзумацију пића из домаћег асортимана. Ноћење.

3. дан путовања (четвртак 23. јул) Доручак. Слободно време, или одлазак на организовани факултативни излет; „ВЕКОВНИК“. Вожња кроз Драгачево до престонице трубе, Гуче. Обилазак Гучке варошице и кључних места на којима се одржава фестивал Сабор трубача. Наставак пута ка још једном аутентичном градићу окруженог планинама Јавор и Голија. Чим закорачите у Ивањицу, кроз шалу и доскочицу, у Нушићевом маниру, осетићете љубазност и гостопримство њених суграђана. Прошетаћемо се поред реке Моравице и старе хидроцентрале до водопада, градским парком и главном пешачком улицом. У некој од многобројних кафана направићемо паузу за освежење. Возећи се кроз дивљу лепоту парка природе Голија долазимо до манастира Студенице, задужбине родоначелника Српске средњевековне државе, Стефана Немање. Манастирски комплекс је центар српске духовности и православља, али је и уметничко дело светских размера. Ручак у манастирском конаку. Наставак пута долином Јоргована уз панорамско разгледање тврђаве Маглич до манастира Жиче. Посета задужбине Стефана Првовенчаног и седишта епископа Жичког. Повратак у Чачак. Ноћење

4. дан путовања (четвртак 23. јул)   Доручак. Слободно време, или одлазак на организовани факултативни излет (будући да ће полазак из Чачка бити у 7 часова, они који иду на излет имаће ранији доручак од 6 часова). Одлазак до прелепе Таре, и ту бирате за коју од две понуђене опције сте се определили:

Опција 1: „TARA JEEP ТOUR“. Долазак на Тару одакле почиње преко сто километара авантуре кроз шуму, реке, језера, видиковце... Вожња џипом започиње на Калуђерским барама одакле се спуштамо до манастира Рача, задужбине сремског краља Драгутина. Затим, кратак предах правимо у дестилерији „ББ клека“ за дегустацију различитих врста ракија из њиховог асортимана. Фотографисаћемо се и на најпосећенијем месту у Бајиној Башти, код кућице на стени, заштитном знаку ове мале вароши. Џип авантуру настављамо до реке Врело која је у народу позната и под именом „Година“ због своје дужине од 365 метара. На овој речици налази се једна стара воденица, а само врело ове реке, као и водопад који прави приликом уласка у реку Дрину, су изузетно атрактивни. Кроз магичан предео дивље Таре, кањоном реке Дервенте долазимо до Биљешке стене, предивног видиковца где је сниман чувени филм „Птице које не полете“. Макадамским путем кроз шуму стижемо и до језера Заовине. Причу ћемо зачинити најлепшим видиковцем у Србији, Бањска стена.

Опција 2: КРСТАРЕЊЕ КАЊОНОМ ДРИНЕ Долазак на језеро Перућац одакле у 9 часова креће брод ка Вишеграду. Током крстарења које траје око 3,5 сата уживаћете у спектакуларном природном окружењу. По доласку у Вишеград прво што ћемо обићи је Андрићград, један специфичан камени комплекс који је изграђен по идеји нашег прослављеног режисера Емира Кустурице. Спој историје Виешграда, или лик овог града какав је требао да буде. Између истока и запада, оријента и Византије... Дивне камене улице и објекти, споменици Иви Андрићу, браћи Соколовић (Мехмед и Макарије), Његошу, сувенирнице, биоскоп, ресторани, барови... Прави туристички рај. Затим, одлазак до чудесне На Дрини ћуприје, славног моста, задужбине Мехмеда-паше Соколовића. Причаћемо о Иви Андрићу, његовом роману, и дивити се каменој ћуприји, једном од највећих ремек-дела Отоманске империје ван матице. Повратак из Вишеграда бродом до Перућца.

Повратак у Чачак, у вечерњим сатима. Ноћење.

5. дан путовања (субота 25. јул)   Доручак. Слободно време или одлазак на организовани факултативни излет; СВЕ ЛЕПОТЕ ОВЧАРА. Полазак из Чачка у 9.00 часова. Возећи се кроз прелепа планинска села Овчара долазимо до манастир Свете Тројице, по архитектури, најлепшег у клисури. Освежићемо се на извору хладне планинске воде и уживати у свежини букових шума са погледом на планину Каблар и Овчар бању. Наставак пута до манастира Сретење. Очараће Вас манастирска порта коју су вредне руке монахиња претвориле у цветни рај. Утиске које ћете понети са овог светог места су за незаборав. Предах ћемо направити у сеоском домаћинству на планини Овчар уз ручак са домаћим специјалитетима овог краја. За тријунфални завршетак овог дана посетићемо Бањски поток, необичну десну притоку Западне Мораве која се спушта стрмим странама Овчара и на појединим местима има одлике кањона. Слободно време у Овчар бањи. Повратак у Чачак у вечерњим сатима. Ноћење.

6. дан путовања (недеља 26. јул)   Доручак. Након доручка одјава из хотела. Вожња преко Горњег Милановца уз паузу код знамените Норвешке куће изграђене у форми споја традиционалне српске куће и викиншког брода. Одлазак до Такова, места почетка креирања модерне српске историје. Места где је Милош Велики подигао Други устанак у Срба и повео војску у одлучујућу борбу за ослобођење од Турске владавине. Посетићемо музеј Устанка, цркву брвнару и место познато под именом „Кнежеве ливаде“ где се нлази и чевени Таковски грм. На 4 км од Такова посетићемо и сеоце, Савинац. А у њему цркву коју је подигао кнез Милош Обреновић у част изгинулим јунацима боја на Љубићу. Црква је посвећена Светом Сави и у њој се налази гроб Мине Вукомановић, ћерке Вука Караџића. А онда ручак у сеоској кафаници у коју ћете се после дегустације њихових јела, сигурно поново вратити. Повратак за Београд/Нови Сад. Крај програма.

ЦЕНА АРАНЖМАНА

ЦЕНА ПАКЕТА

ДОДАТНИХ УСЛУГА

 

Смештај у хотелу „Београд“ 4*

17.500,00 динара

13.000 динара

 

Цена пакета додатних услуга обухвата:

 • Излет „ОКК 3 у 1“ у Овчарско-кабларској клисури (вожња ОКК бусом до видиковца, крстарење катамараном, манастирски ручак)
 • Излет „СВЕ ЛЕПОТЕ ОВЧАРА“ према програму (манастири, ручак у сеоском домаћинству, Бањски поток)
 • Излет „ВЕКОВНИК“ према програму (Гуча, Ивањица, Студеница, Жича, ручак)
 • „Српско вече“ уа кафани „Цар Лазар“ са вечером и фолклорним програмом
 

Смештај у спа хотелу „Aveny“ 4*

20.900,00 динара

 

Цена путовања обухвата:

 • 5 ноћења са доручком (континентални-класичан начин услуживања; доручак+вечера) у хотелу са 4**** у Чачку, према избору
 • смештај у двокреветне или трокреветне собе са купатилом, са купатилом (углавном су собе са зесебним лежајевима стандардне величине, и нешто соба са француским лежајем)
 • Услуге професионалног туристичког водича првог и последњег дана путовања
 • Обилазак Љубића и Чачка према програму путовања
 • Обилазак Такова и Савинца према програму путовања (без ручка)
 • Услуге представника на дестинацији
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • ПРЕВОЗ
 • Све остале не поменуте услуге
 • Доплату за смештај у једнокреветној соби – 10.000 динара
 • Факултативни излет на Тару са бирањем између две опције: „Tara Jeep Tour“ према програму – 6.000 динара по особи ИЛИ Крстарење кањоном реке Дрине до Вишеграда – 4.500 динара по особи (обавезна пријава и уплата у агенцији; за џип туру је потребно минимум 8 особа)
 • Доплата за 4 пансионске вечере у хотелу „Београд“: 3.500 динара (класичан начин послуживања оброка; пријаве и уплате у агенцији)
 • Доплата за ручак на Савинцу последњег дана износи 1.500 динара по особи (обавезна пријава и плаћање у агенцији)
 • Додатне, факултативне услуге, уколико нису резервисане и уплаћене у агенцији у виду понуђеног пакета
  На лицу места је могуће посебно доплатити додатне услуге, али по следећим ценама:
 • Програм „ОКК 3 у 1“ у Овчарско-кабларској клисури (вожња ОКК бусом до видиковца, крстарење катамараном, манастирски ручак): 3.500 динара
 • Излет „СВЕ ЛЕПОТЕ ОВЧАРА“ (манастири, ручак у сеоском домаћинству, Бањски поток): 3.500 динара
 • Излет „ВЕКОВНИК“ (Гуча, Ивањица, манастир Студеница, ручак у манастиру, манастир Жича): 4.500 динара
 • „Српско вече“ у кафани „Цар Лазар“ у Чачку са вечером, музиком, фолклорним програмом, дегустацијом ракије и конзумацијом пића: 3.000 динара по особи
 

ПОПУСТИ И ДОПЛАТЕ:

Доплата за аутобуски превоз, по особи: из Новог Сада 4.000 динара; из Београда 3.500 динара; из Крагујевца 2.500 динара
Попуст за децу: до 5 година деца остварују бесплатно путовање уколико не користе свој сопствени лежај, а што се тиче превоза уколико дете користи своје седиште, има попуст на цену превоза 50%. Деца од 5-12 година остварују попуст од 20% на наведену цену аранжмана и не остварују попуст на превоз.

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
Картицама „Banca Intesa – 50% се наплаћује одмах приликом резервације, а остатак до пуне цене у максимално 6 месечних рата, и најкасније до децембра 2020.
Административном забраном – на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује забраном на плату до 20.12.2020.
Чековима грађана - на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује чековима до 20.12.2020.
Ваучером Министарства туризма:5000 динара умањење, ваучер саме странке прибављају према процедури коју је Влада РС прописала

(линк: http://vauceri.rs/preuzmite-svoj-besplatan-vaucer-od-5-000-dinara/)

Вредносни ваучер агенције „Фантаст“

ОПИС СМЕШТАЈА:

ХОТЕЛ „БЕОГРАД“, Чачак   https://hotel-beograd.rs/

Хотел се налази у строгом центру града, на градском шеталишту, и један је од најпознатијих хотела Чачка. Од своје изградње, хотел је привлачио пажњу својом раскошном архитектуром. Данас је то модеран хотел који је успешно спојио савремене потребе туриста са својом богатом традицијом. Поседује елегантни ресторан за послужење оброка (доручак се сервира типа „шведски сто“; вечера – класичан начин послуживања), аперитив бар, летњу башту са погледом на археолошки локалитет Римских терми, сале за семинаре и конгресе, бежичну интернет везу, лоби са дневним боравком, сеф на рецепцији, инфо пулт,... Собе су елегантне и комфорне, све са купатилом (туш кабина, фен за косу), ТВ, клима уређајем, телефоном.

ХОТЕЛ „AVENY - WELLNESS & SPA“ 4****, Чачак   http://www.hotelaveny.rs/

Хотел се налази око 15 минута хода од центра Чачка, у резиденцијалном чачанском насељу „Авенија липа“. Представља један од најновијих угоститељско-туристичких објеката на територији града Чачка, и у свему предњачи у граду по својим садржајима и понуди. Хотел поседује сопствени паркинг са видео надзором и гаражу, рецепцију отворену 24 сата са инфо пултом, ресторан за послужење оброка (доручак се сервира на бази „шведског стола“), пријатан лоби простор са дневним боравком, WiFi интернет конекцију у целом објекту, „Wellness & Spa“ центар (ђакузи, сауна, масажа – посебно се наплаћује, није укључено у цену (http://www.hotelaveny.rs/hotel-aveny-wellness-cenovnik.pdf), конференцијске сале... Собе су модерно опремљене, „стандард“ категорије. Све собе поседују купатило са туш-WC и феном за косу, централни грејни систем, клима уређај ТВ Сат., телефон, интернет бежична конекција, мини-бар, сеф.

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 30 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.