Ovčarsko-kablarska klisura, Odjeci tišine, 2 noćenja

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:3 dana, Autobusom
 • Datum polaska:26.Jun, 17.Jul, 14.Avg, 18.Sep, 16.Okt, 13.Nov
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel Aveny 4* Wellness & Spa
 • Obilasci:Čačak, Kablar, Tara, Banjska stena, Zlakusa
 • Cena:Od 9.900 din Specijalna cena za rane prijave!

Media

4479b1fa633142bde2314c19c68b9966_L Ovčarsko-kablarska klisura, Odjeci tišine - Letovanje | Fantast | Avio Karte
Download attachments:

3 ДАНА АУТОБУСОМ / 2 НОЋЕЊА У ЧАЧКУ / ХОТЕЛ „AVENY Wellness & Spa 4*

26. - 28. ЈУН 2020. / 17. – 19. ЈУЛ 2020. /   14. – 16. АВГУСТ 2020.

18. – 20. СЕПТЕМБАР 2020. / 16. – 18. ОКТОБАР 2020. /   13. – 15. НОВЕМБАР 2020.

ЧАЧАК – ОВЧАРСКО-КАБЛАРСКА КЛИСУРА - ЗЛАКУСА – ВИДИКОВЦИ ТАРЕ - ПЕРУЋАЦ

Колико само пута сам прошао овуда, успут само мало очима покупио сву ту лепоту, не слутећи да та успутна лепота није ни близу оне лепоте коју бих добио да сам само мало застао. И застадох. Погледах! Поглед ми сеже низ узбуркану Западну Мораву која само понеким малим таласом ремети ту тишину. А тишина је на овом месту највреднија! Њу сам прву чуо! И погледом лутах ка падинама Каблара, запитах се какви само погледи могу бити са његових врхова? Постоје тајне стазе које воде до ове лепоте, а када се њима упутите, бићете награђени. Пожелећете да сатима само седите и слушате те одјеке тишине гледајући у дивне меандре Мораве... Има ту и историје, на сваком кораку. Она је записана у сваком камену славних манастира који својом светошћу и вековношћу дариваше овом крају име Српске Свете Горе. Сва чула су на овом месту задовољена, и чуло вида, чуло слуха, укуса додира, но чуло говора не би требали да користимо обилато, штета је реметити ову свету тишину. Овачарско-кабларска клисура биће право откровење за Вас, а када томе додамо и приче из дивног Чачка, утисак који ћете понети са овог путовања биће јак и трајаће годинама. Да, трајаће годинама, баш као и утисак који ћете понети након посете Злакуси, али тек када видите Тару и видиковац Бањска стена, схватићете да живимо у дивној земљи препуној лепота и чудесних прича. И баш увек када будете пролазили овим крајем пожелећете да се зауставите и поново чујете те дивне одјеке тишине.

Програм путовања:

1. дан путовања (петак)   Полазак из Новог Сада у 8 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 9.30 часова (Сајам). Путовање аутопутем „Милош Велики“ ка Чачку. Долазак у Чачак око 11.30х. Причу започињено на брду Љубићу, славном и староставном месту које је од памтивека било на средокраћи путева којима протутњаше и Римљани, Дубровчани, и Турци, и Аустријанци. И трговци, и ратници. Овде је 1719. године потписан споразум о разграничењу између Турске и Аустрије по којем су Љубић и Чачак припали Аустрији. Није то дуго потрајало, свега неких 20 година, али Љубић поново долази у великом стилу на врата историје. У Првом српском устанку бију се жестоке битке у овом крају, а на пролеће 1815. године, након подизања Другог српског устанка, на Љубић долази Милош Велики и одређује позиције за бој који ће се ускоро на овом месту одиграти. За бој на Љубићу чврсто је везано име Танаска Рајића, великог хајдука, Карађорђевог барјактара и топџији. Након Љубића, одлазимо до центра Чачка у којем ћете видети дивне ствари, и чусти сјајне приче. Прво ћемо посетити дивну цркву Вазнесења Господњег. Ово је једна од најстаријих цркви у Србији, задужбина је кнеза Страцимира (крај 12. века), брата Стефана Немање. Турци су је у више наврата рушили и претварали у џамију, али су је Срби упорно обнављали. Посета Чачку без посете уметничкој галерији Надежде Петровић, била би грехота. Прича ове славне сликарке је потресна, а њена дела учинила су је бесмртном. Свакако, посетићемо и Народни музеј чија поставка се налази у дивном конаку Господара Јована Обреновића на чијој фасади се налази грб Обреновића, једини сачуван у Србији. Сасвим сигурно, из овог здања ћете понети снажне утиске. Свакако, прошетаћемо се мало пешачким зонама града и посетићемо још локалитет Римских терми који сведочи о постојању живота на овим просторима у првим вековима наше ере. У Дому културе видећемо и један фантастичан фикус, и чути интересантну причу о њему. Свратићемо на кафицу и неизоставну дегустацију чачанске ракије уз наравно могућност куповине, и опционог ручка. Потом следи смештај у хотел и наш заслужени одмор, као и слободно време за самостално уживање у Чачку (шетња крај Мораве, и сл.). Ноћење.

2. дан путовања (субота)   Доручак. У 9џ одлазак до прелепе Овчарко-кабларске клисуре. Клисуру дугу 19 км је вековима дубила Западна Морава, а њени меандри, и стеновити обронци Овчара и Каблара стварају нестварну лепоту. Када тој лепоти додамо бројне манастире (11), онда заиста и сами можемо да кажемо да је ово наша Света Гора. Одлазак у Овчар бању одакле ћемо кренути мини бусом ка Каблару. Вожња кроз стеновите теснаце и цисоке усеке, трасом старог „Ћире“ кроз мрачне и уске тунеле. Пратећи ток Западне Мораве, путем њених меандара, уживајући у лепотама заштићеног подручја, стижемо до врха Каблара. Ако будете дозволили да Вас обори осећај повезаности са природом, у само једном погледу, стаће толико нестварне лепоте. Поглед „пуца“ на дивне меандре Мораве, са једне сране, а са друге на дивну нам Шумадију, шумовити Овчар, планину Јелицу... Потом одлазимо до дивног, у тишини сатканог, манастира Никоље са дивном црквом која је посвећена Светом Николи, и конаком књаза Милоша. Ту је и један стари бор са занимљивим веровањем. У тој светој тишини која оплемењује срца, предахнућемо уз домаћу кафицу, а вредне монахиње над којима наш Господ бди, спремиће нам манастирски ручак од намирница које саме производе. Утисак са копна, употпунићемо и са реке. Ту одмах код манастира кренућемо катамараном у пустоловину гледајући меандре и падине Овчара и Каблара, а погледима ћемо ухватити и дивне манастире који се налазе у видокругу. Они који желе, биће из Овчар бање одведени једном специјалном пешачком стазом дугом око 2 км до Бањског потока. Поток се спушта низ стрме планинске стране Овчара правећи мање слапове, а поебно је интересантан горњи ток потока који је направио мању клисуру. Доживљај за памћење. Повратак у Овчар бању, и потом повратак у Чачак. Увече, одлазак у један од старих градских ресторана на вечеру уз неизоставну музику која ће нас разгалити. Ноћење.

3. дан путовања (недеља)   Доручак. Одјава из хотела до 10х. Краће путовање кроз Овчарско-кабларску клисуру где ћемо имати прилике и да видимо део клисуре од Овчар бање ка Пожеги. Видећемо у стенама Каблара бројне пећине – некадашње монашке испоснице. Одлазак до дивног малог сеоца Злакуса, које је свакако познато по грнчарима. Посета етно комплексу Терзића авлија који садржи стару кућу, реконструкцију старе школе, грнчарску радионицу у којој ће нам домаћин презентовати тајне овог заната и где ћемо моћи да купимо бројне употребне предмете од грнчарије. Предах уз кафицу. Наставак путовања крај Ужица уз панорамски осврт на тврђаву српског велможде Николе Алтомановића, и крај Кремне уз неизоставну причу о Креманским пророцима, Тарабићима. Кривудавим планинским путем одлазимо до средишта Националног парка Тара, и чувеном локалитету Митровац. Следи краћа шетња кроз шуму до локалитета „Тепих ливада“ на којем се тле под ногама угиба. Одлазимо потом до видиковца Бањска стена, по многима најлепши видиковац планине Таре који нуди незаборавне погледе. Погледи ка Босни, кањону реке Дрине и дивном Перућцу. Настављамо наш пут преко Перућца, где ћемо посетити локалитет реке Врело, најкраће реке у Европи, дуге свега 365 метара, због чега ову реку називају и „Година“. Предах у дивном ресторану на обали Перућачког језера и наставак путовања ка Београду и Новом Саду. Повратак у ноћним сатима. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

ЦЕНА ПАКЕТА

ДОДАТНИХ УСЛУГА

9.900,00 динара

7.500 динара

Цена пакета додатних услуга обухвата:

 • Пакет потребних улазница: галерија „Надежда Петровић“ и Народни музеј у Чачку
 • Свечану вечеру у ресторану у Чачку
 • Одлазак на врх Каблара са мини бусом, према програму
 • Манастирски ручак у манастиру Никоље
 • Крстарење Западном Моравом са катамараном
 • Посета локалитету Бањски поток код Овчар бање
 • Ручак и дегустација ракије у кафани „Цар Лазар“ у Чачку

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема)
 • 2 ноћења са доручком (континентални-класичан начин услуживања ) у хотелу „Aveny“ 4**** у Чачку
 • смештај у двокреветне или трокреветне собе са купатилом (углавном су собе са зесебним лежајевима стандардне величине, и нешто соба са француским лежајем)
 • Обилазак Љубића и Чачка према програму са услугама локалног професионалног туристичког водича (без улазница)
 • Посета Злакуси и етно-комплексу Терзића авлија са укљученом улазницом
 • Посета националном парку Тара И Перућцу према програму
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Доплату за смештај у једнокреветној соби – 2.500 динара
 • Додатне, факултативне услуге, уколико нису резервисане и уплаћене у агенцији у виду понуђеног пакета

На лицу места је могуће посебно доплатити додатне услуге, али по следећим ценама:

-   Улазнице за галерију „Надежда Петровић“ и Народни музеј у Чачку: 500 динара

-   Вечера у националном ресторану у Чачку са музичким програмом: 2.500 динара

-   Вожња мини бусом до врха Каблара: 1.000 динара

-   Манастирски ручак у манастиру Никоље: 1.500 динара

-   Посета локалитету Бањски поток: 500 динара

-   Крстарење Западном Моравом са катамараном: 800 динара

-   Ручак и дегустација ракије у кафаници „цар Лазар“ у Чачку: 1.500 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Картицама „Banca Intesa – 50% се наплаћује одмах приликом резервације, а остатак до пуне цене у максимално 6 месечних рата, и најкасније до децембра 2020.
 • Административном забраном – на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује забраном на плату до 20.12.2020.
 • Чековима грађана - на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује чековима до 20.12.2020.

ОПИС СМЕШТАЈА:

ХОТЕЛ „AVENY - WELLNESS & SPA4****, Чачак   http://www.hotelaveny.rs/

Хотел се налази око 15 минута хода од центра Чачка, у резиденцијалном чачанском насељу „Авенија липа“. Представља један од најновијих угоститељско-туристичких објеката на територији града Чачка, и у свему предњачи у граду по својим садржајима и понуди. Хотел поседује сопствени паркинг са видео надзором и гаражу, рецепцију отворену 24 сата са инфо пултом, ресторан за послужење оброка (доручак се сервира на бази „шведског стола“), пријатан лоби простор са дневним боравком, WiFi интернет конекцију у целом објекту, „Wellness & Spa“ центар (ђакузи, сауна, масажа – посебно се наплаћује, није укључено у цену (http://www.hotelaveny.rs/hotel-aveny-wellness-cenovnik.pdf), конференцијске сале... Собе су модерно опремљене, „стандард“ категорије. Све собе поседују купатило са туш-WC и феном за косу, централни грејни систем, клима уређај ТВ Сат., телефон, интернет бежична конекција, мини-бар, сеф.

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.