Somborske ruže, Vojvođanska tura, 2 noćenja Featured

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:3 dana, Autobusom
 • Datum polaska:26.Jun, 17.Jul, 14.Avg, 18.Sep, 16.Okt, 13.Nov
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Seoska domaćinstva
 • Obilasci:Bački Petrovac, Sombor, Monoštor, Bezdan, Panonija
 • Cena:Od 8.900 din Specijalna cena za rane prijave!

Media

f68b46b3686218ef85e41d03be8b8d43_L Somborske ruže, Vojvođanska tura - Letovanje | Fantast | Avio Karte
Download attachments:

3 ДАНА АУТОБУСОМ / 2 НОЋЕЊА У СОМБОРУ

26. - 28. ЈУН 2020. / 17. – 19. ЈУЛ 2020. /   14. – 16. АВГУСТ 2020.

18. – 20. СЕПТЕМБАР 2020. / 16. – 18. ОКТОБАР 2020. /   13. – 15. НОВЕМБАР 2020.

БАЧКИ ПЕТРОВАЦ – СОМБОР – БАЧКИ МОНОШТОР - БЕЗДАН – ПАНОНИЈА – БАЧКА ТОПОЛА

Постоје неке песме које просто, када их чујете, разгале целу душу... Пробуде сећања... Таква је песма „Сомборске руже“. Овај дивни град на северу Бачке има своје бројне песме које певају о фијакерима, и казују како у овом граду свега има, па чак и жене у њему пију вина. На овом путешествију заплешћемо погледу у крошњама сомборских бођоша, разнежиће нас и растужити многе чудновате приче, казиваће се стихови песама, препустићемо се потпуном уживању у једном сасвим једноличном пејзажу равнице у којој ћемо покушати да одгонетнемо тајну каква је њена веза са бескрајном романтиком која се по њој пружа до у недоглед. Од Бачког Петровца, варошице познате по свом кулену, али и по вредним и добрим Словацима, па до Раванграда, дивног бачког сеоца Моноштора – Европског Амазона, и на крају Панонија са својим неким интересантним казивањима. Једно сасвим лепо путовање кроз сећање...

Програм путовања:

1. дан путовања (петак)   Полазак из Ужица у 4 часова (Градски стадион), из Чачка око 5 часова („Еко“ пумпа на магистрали), Београда око 7.30 часова (Сајам) и Новог Сада (Жел.станица/локомотива) око 9 часова. Одлазак до Бачког Петровца. Ова варошица је позната по својим сликарима наивцима, али и по одличном кулену, лепим старим очуваним кућама, и наравно Словацима. Посетићемо сјајан етно-центар „Ахој“ који репрезентује културу Словака на овим просторима са малом етно поставком, наравно са сувенирима из овог краја од којих је највољенији сувенир мала метлица, јер је регија Петровца позната по производњи метли. Наставак путовања преко Оџака и Српског Милетића. Пролазак кроз дивно сеоце Дорослово које крије неке чудновате приче о једном италијанском грофу, али и о великом светилишту које је данас некако заборављено... Ех да, много шта је данас заборављено... Одлазак до Сомбора. Следи обилазак најзеленије вароши у нашој земљи. Прво ћемо погледати прелепу барокну палату Жупаније која је током 19. века одредила значај Сомбору. Посетићемо Жупанију јер се у њеној свечаној сали налази највећа слика у нашој земљи, „Битка код Сенте“. Чућемо сјајну причу о овој слици, њеном бечком уметнику, али и актерима битке која је променила ток историје. Потом ћемо се прошетати Корзом, видећемо интересантну Кармелићанску цркву са два звоника, нову лепу фонтану, Српску читаоницу – једну од најзначајнијих културних установа војвођанских Срба. Предахнућемо крај палате Паланачки крај које ћемо чути причу о Јулијани, Јулчи Паланачки, и њеном супругу, сасвим невероватном Лази Костићу. Да, ту испред те палате, налази се и споменик Лази, интересантан, у форми клупе на којој Лаза седи са отвореном књигом на којој пише „Santa Maria della Salute. Обићићемо дивну Светођурђевску цркву, и прошетаћемо се до трга Светог тројства, познатог под називом „Ћелави трг“. На том тргу се налази и један заиста необичан сунчани сат на фасади Плебаније, на којем на мађарском и српском пише „Један ти је од ових последњих“. Истина! Следи слободно време за индивидуалне активности уз предлог да посетите галерију Милана Коњовића, познатог сомборског и српског сликара. Такође, један од предлога је и вожња фијакером око Сомборског Венца. Касније, одлазак до оближњег Бачког Моноштора и смештај у сеоска домаћинства. Увече, факултативни одлазак на вечеру на један од дивних сомборских салаша. Ноћење.

2. дан путовања (субота)   Доручак. У 9.30 часова почетак Моношторске приче у којој ћемо се упознати са овим дивним селом, његовом културом и традицијом коју његови становници грчевито покушавају да сачувају. Прво ћемо посетити Пчеларско домаћинство где ћемо се упознати са традицијом производње меда на овим просторима уз интересантну причу нашег домаћина. Наравно, овде ћемо дегустирати одличну медовачу, медене ликере и медењаке. Могућност и куповине сјајних производа од меда. Одлазак до мале сеоске цркве Светог Петра и Павла чији делови имају одлике споменика културе. Саслушаћемо причу свештеника о историјату цркве и црквене жупе. Потом ћемо посетити једног од занимљивих сеоских занатлија; или чамџију који прави дрвене чамце, или сјајног кломпара који још увек прави дрвене кломпе које су се вековима користиле током радова у њиви, или штукатура – старог заната који је коришћен за израду декоративних елемената за фасаде на кућама, или за унутрашњу декорацију простора (ког занатлију ћемо посетити, зависи пре свега ко ће у време посете моћи да нас угости). Посетићемо дивну, староставну етно кућу Мали Бодрог. Ово је типична Моношторска кућа од набоја, прекривена трском, са изгледом баш онако како су готово све куће у овом селу пре сто и више година изгледале. Обилазак етно поставке везане за Буњевце, старог покућства, уз пригодну причу и мало послужење (ракија, ликери). Следи ручак у локалној типичној чарди са рибљим менијем, наравски. Након предаха, одлазак на крстарење бродицом по Великом бачком каналу који представља део Унесковог Резервата биосфере Бачко Подунавље. Капетан ће нам презентовати интересантну причу о настанку канала, а ми ћемо уживати у дивним крајолицима. Након крстарења следи слободно време за опуштање и уживање у сеоској атмосфери. Увече, факултативни одлазак до једне од чувених безданских чарди на вечеру са музиком. Повратак смештај. Ноћење.

3. дан путовања (недеља)   Доручак. Одјава из соба до 9х. Одлазак до Сомбора, слободно време, или полазак на двочасовни факултативни излет до оближњег Бездана где ћемо прво посетити сјајну кафе посластичарницу „Ана“ смештену у грађанској палати из 19. века са аутентичним амбијентом. А када смо већ ту, морамо да пробамо оригиналну „добош торту“ која се код Ане спрема на сасвим посебан начин. Ту одмах крај Ане налази се и ткачница чудесног дамаста „Новитет“ која и данас чува традицију ткања врхунских столњака и угоститељске конфекције од најквалитетнијег дамаста. Само да подсетимо, и Тито је искључиво волео да користи убрусе и столњаке из Бездана. Повратак ка Сомбору, и наставак путовања преко Бачке Тополе до имања Панонија на којем се налази дивни, барокни дворац Каштел. Дворац је изграђен 1846. године за племићку породицу Фалционе. Данас зграда служи као музеј са сачуваним аутентичним стварима из дворца. У дворцу се налазе зелена банкет сала са стилским намештајем, велика црвена сала и сала у домаћем амбијенту, Војвођанска сала. Одлазак до Бачке Тополе, староставне вароши у којој ћемо обићи занимљиву Калварију која симболиште страдање Христово, потом римокатоличку жупну цркву Безгрешне Богородице са торњем високим безмало 73 метра, по чему је ово највиша католичка црква у нашој земљи. Крај цркве налази се дивни барокни Баронов двор, летњиковац барона Крала, изграђен почетком 19. века. Слободно време за предах, те следи повратак нашим кућама. Неко стиже пре, неко мало касније... Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА

ЦЕНА ПАКЕТА

ДОДАТНИХ УСЛУГА

8.900,00 динара

6.200 динара

Цена пакета додатних услуга обухвата:

 • Пакет потребних улазница (етно центар „Ахој“ у Бачком Петровцу, Жупанија у Сомбору, имање Панонија)
 • Обилазак Бачког Моноштора према програму, са свим укљученим активностима и улазницама
 • Ручак у чарди у Моноштору (рибљи мени)
 • Крстарење Великим бачким каналом у Моноштору према програму
 • Вечера у једном од сомборских салаша
 • Излет до Бездана са посетом кафеу „Ана“, укљученим парчетом „добош торте“

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема)
 • 2 ноћења са доручком (континентални-класичан начин услуживања ) у сеоским домаћинствима у Бачком Моноштору
 • смештај у двокреветне собе у сеоским домаћинствима (углавном су собе са засебним лежајевима стандардне величине, и нешто соба са француским лежајем)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Доплату за смештај у једнокреветној соби – 2.500 динара
 • Додатне, факултативне услуге, уколико нису резервисане и уплаћене у агенцији у виду понуђеног пакета

На лицу места је могуће посебно доплатити додатне услуге, али по следећим ценама:

-     Пакет потребних улазница: 800 динара

-     Обилазак Бачког Моноштора према програму са потребним улазницама: 1.000 динара

-     Ручак у чарди у Моноштору: 1.200 динара

-     Крстарење Великим бачким каналом у Моноштору: 800 динара

-     Вечера у неком од лепих сомборских ресторана, или салаша: 2.000 динара

-     Излет до Бездана са посетом кафеу „Ана“, укљученим парчетом „добош торте“: 800 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Картицама „Banca Intesa – 50% се наплаћује одмах приликом резервације, а остатак до пуне цене у максимално 6 месечних рата, и најкасније до децембра 2020.
 • Административном забраном – на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује забраном на плату до 20.12.2020.
 • Чековима грађана - на име резервације се плаћа 40% од укупне цене аранжмана (готовински или картицом), а остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује чековима до 20.12.2020.

ОПИС СМЕШТАЈА:

СЕОСКА ДОМАЋИНСТВА, Моноштор   https://skituljko.webs.com/privatnismestaj.htm

Смештај гостију је у сеоска домаћинства, наравно по концепту који се подразумева за овакву врсту смештаја. Осећаћете се као код куће! Старинске куће са по неким комадом антикварног намештаја, љубазни домаћини, леп сеоски доручак од искључиво домаћих производа, заједничко купатило које користите са топлом водом. Сасвим пристојан смештај, без било каквог луксуза.

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 30 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.