Izlet, Deliblatska peščara i Bela Crkva

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:Jednodnevni izlet, Autobusom
 • Datum polaska:4.Jul, 1.Avg, 22.Avg, 12.Sep, 26.Sep, 24.Okt, 11.Nov.
 • Noćenja i smeštaj:Jednodnevni izlet
 • Obilasci:Pančevo, Devojački bunar, Zagajička brda, Jasenovo, Bela Crkva
 • Cena:Od 1.800 din Specijalna cena za rane prijave!

Media

11530199651d87f47f529c49a48af278_L Deliblatska peščara i Belocrkvanska jezera
Download attachments:

ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ

4. ЈУЛ 2020. / 1. АВГУСТ 2020. /   22. АВГУСТ 2020.

12. СЕПТЕМБАР 2020. / 26. СЕПТЕМБАР 2020. /   24. ОКТОБАР 2020. / 11. НОВЕМБАР 2020.

ПАНЧЕВО - ДЕЛИБЛАТСКА ПЕШЧАРА – БЕЛА ЦРКВА

Делиблатска пешчара је прави феномен природе! Готово јединствена пустиња Европе коју називају и „мала Сахара“. На овом просотру ветрови крстаре вековима, милионима година уназад, и доносе песак који неким чудом баш на овом месту одлучише да спусте... А онда игра природе, и истих тих ветрова, који прошараше пешчано пространство, и направише праве пустињске пределе са динама. Но, ипак нисмо баш у Сахари, те има и растиња, а богатство биљног и животињског света је невероватно... Језерца, дивне усамљене староставне банатске куће, шумарци, пашњаци, замрзнуте дине, односно фосилне, како то геоморфолози кажу... Један пејзаж који ће свима остати у незаборавном сећању. Пре него посетимо ову нашу пустињу, мало ћемо се прошетати господским Панчевом и уживити се у његов дивни амбијент, а у другом делу дана, провешћемо време у Белој Цркви, односно на Белоцркванским језерима, у купању (наравно, током летњих полазака), или само шетњи и уживању у специфичној атмосфери и лепој варошици. Добродошли у Банат!

Програм путовања (субота):

Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 8.30 часова (Сајам). Краће путовање до Панчева.

По доласку у Панчево, прошетаћемо се централним делом града и уживати у господској атмосфери. Обићићемо дивни храм Преображења Господњег са фантастичном неовизантијском фасадом и конструкцијом, као и иконостасом који је радио Урош Предић 1910. године. Потом, обићићемо римокатоличку цркву Св. Карла Боромејског која спада међу најстарије грађевине у градском језгру Панчева, подигнута половином 18. века. Ту је и стари Магистрат Панчева, данас народни музеј са интересантним натписом на латинском, и старим сатом, потом једна лепа грађанска палата са дивним Сунчаним сатом... Свакако ћемо поменути и једног од најзнаменитијих Панчеваца, господина Ђорђа Вајферта. Следи мало слободног времена, и наставак нашег путешествија...

Одлазак у Делиблатску пешчару, односно у Европску Сахару, која по свом настанку представља јединствен феномен у Европи. Настала је током леденог доба од моћних наслага еолског песка који је у појединим моментима под ударом Кошаве претио да затрпа и сам Беч. Због својих специфичности, ово подручје представља Специјални резерват природе.

Одлазак до најпознатијег туристичког локалитета у пешчари, Девојачки бунар. Након испредања дивних прича о пешчари и легендама, следи слободно време.

Наставак путовања до маленог сеоца Шушара које одише оним типичним банатским шармом са прашњавим сокацима и неким својим староставним причама. У непосредној околини овог сеоца налази се по многима најживописнији део пешчаре, Загајичка брда, која ће својим изгледом побудити сумњу да се налазимо у пешчари, или чак и у равној Војводини и Банату.

У одласку ка Белој Цркви, на кратко ћемо се зауставити у Јасенову, још једном интересантном сеоцу које има изузетно занимљиву, стару и напуштену Железничку станицу.

Одлазак у Белу Цркву, и слободно време за уживање у лепој малој банатској варошици и њеним чувеним језерима. То су вештачка, кристално чиста језера, укупне површина 150 хектара, настала експлоатацијом шљунка у индустријске сврхе са дна Панонског басена. Сачињавају их 7 већих језера и више мањих. Прво је настало Главно или Градско језеро, на чијим обалама постоје викенд и камп-насеља, ресторани и скакаонице, као и уређена плажа за купање.

Повратак у Београд до 21 час, и у Нови Сад до 22.30 часова. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА

1.800,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Доплата за полазак из Новог Сада (трансфер, минимум 4 путника; број места ограничен): 800 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.