Izlet, Golubac i Srebrno jezero

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:Jednodnevni izlet, Autobusom
 • Datum polaska:4.Jul, 1.Avg, 22.Avg, 12.Sep, 26.Sep, 24.Okt, 11.Nov
 • Noćenja i smeštaj:Jednodnevni izlet
 • Obilasci:Golubački grad, Srebrno jezero, Smederevo, Vila Zlatni Breg
 • Cena:Od 2.500 din Specijalna cena za rane prijave!

Media

1f58058e5645bede769e1fd27e893b50_L Izlet, Smederevo, Golubac, Srebrno jezero
Download attachments:

ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ

4. ЈУЛ 2020. / 1. АВГУСТ 2020. /   22. АВГУСТ 2020.

12. СЕПТЕМБАР 2020. / 26. СЕПТЕМБАР 2020. /   24. ОКТОБАР 2020. / 11. НОВЕМБАР 2020.

СМЕДЕРЕВО – ВИЛА ЗЛАТНИ БРЕГ – ГОЛУБАЦ – СРЕБРНО ЈЕЗЕРО

Ходимо ка древном Голубцу, тврђави на Дунаву која је недавно у потпуности рестаурирана, и која представља праву лепотицу са својом бурном историјом и кулама које као да још увек сањају своје витезове... Голубачки град вековима већ брани обале Дунава, скрива своје тајне, и открива невероватне погледе... Посетићемо и Смедеревски град који чува неке своје приче из времена славне деспотовине када је био трн у оку Турцима. Ту су и приче о Јерини, у народу неправедно названој „проклета“. Као резиденција Обреновића, вила Златни брег представља праву архитектонску лепотицу, и редак сачуван пример резиденцијалног летњиковца наших владара. И наравно, дивно Сребрно језеро које ће Вас разгалити својим сребрнкастим светлуцањем на сунцу... Добродошли!

Програм путовања (субота):

Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел.станица/локомотива) и из Београда у 8.30 часова (Сајам). Путовање ка Смедереву.

По доласку у Смедерево следи упознавање са историјом града и монументалне Смедеревске тврђаве коју је саградио деспот Ђурађ Бранковић 1430. као последњу престоницу српске средњовековне државе. Бићемо у прилици да се шетамо бедемима који повезују куле високе преко 20 mетара. Посебно је занимљива прича о донжон кули и деспотици Ирини Кантакузиној у народу позната као „Проклета Јерина“. Слободно време за индивидуалне активности и шетњу центром Смедерева.

Нешто касније, факултативни одлазак до виле „Златни брег“ - резиденције владарске династије Обреновић окружене виноградима. Некада је била омиљено уточиште Краља Александра и Краљице Драге Обреновић. Обилазак виле и дворског парка са најлепшим погледом на Дунав.

Наставак путовања до Голубца где ћемо посетити тврђаву Голубачки град. Следи прича о историји и мистици Голубачке тврђаве у оквиру посебно креиране вођене туре која обухвата посету Палати, изложби “Витезови голубачке тврђаве”, кулама 8 и 9.

Одлаак на Сребрно језеро. По доласку упознавање са основним карактеристикама језера чија површина, при заласцима сунца, светлуца попут сребра. Слободно време за индивидуалне активности, шетњу, уживање у бројним угоститељским објектима на обали језера...

Факултативно: полазак на организовано крстарења језером уз уживање у јединственим призорима... Крстарење траје око 1,5 сат и обухвата панорамско разгледање Великог Градишта и ушћа реке Пек у Дунав.

Повратак у Београд до 20 часова, и у Нови Сад до 21.30 часова. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА

+ ПАКЕТ ДОДАТНИХ УСЛУГА

ЗА УПЛАТУ У АГЕНЦИЈИ

2.500,00 динара

2.500 динара

Наведена цена додатних услуга обухвата:

 • Посету Смедеревској тврђави са обиласком према програму
 • Обилазак виле Златни брег према програму
 • Посету тврђави Голубачки град са специјално вођеном туром, према програму
 • Крстарење на Сребрном језеру

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема)
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Додатне, факултативне услуге, уколико нису резервисане и уплаћене у агенцији у виду понуђеног пакета

На лицу места је могуће посебно доплатити додатне услуге, али по следећим ценама:

-   Посета Смедеревској тврђави: 500 динара

-   Обилазак виле Златни брег: 800 динара

-   Посета Голубачком граду са вођеном туром: 500 динара

-   Крстарење Сребрним језером: 1.000 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека). На одложено плаћање се могу уплатити и факултативне активности које нису саставни део цене аранжмана!

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.