Izlet, Ovčarsko-kablarska klisura, OKK tura

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:Jednodnevni izlet, Autobusom
 • Datum polaska:12.Sep, 26.Sep, 24.Okt, 11.Nov
 • Noćenja i smeštaj:Jednodnevni izlet
 • Obilasci:Ovčar banja, Vrh Kablara, Krstarenje Moravom, manastir Nikolje
 • Cena:Od 4.900 din Specijalna cena za rane prijave!

Медије

29f7c74cc5e97171ed51e2c02c4287c0_L OKK turica, Ovčarsko-kablarska klisura
Преузмите прилоге:

ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ / СВЕ УКЉУЧЕНО!

12. СЕПТЕМБАР 2020. / 26. СЕПТЕМБАР 2020. /   24. ОКТОБАР 2020.

ОВЧАРСКО-КАБЛАРСКА КЛИСУРА – ПРОГРАМ 3 у 1“ – КАБЛАРСКИ ВРХ – МАНАСТИР НИКОЉЕ – КРСТАРЕЊЕ ЗАПАДНОМ МОРАВОМ

... тамо где ...

... природа мирише лепотом и мами у свој раскошни храм...

... је река Западна Морава, тражећи себи пут, између стрмих литица Овчара и Каблара, оставила предивне заокрете своје воде...

... у тишини српских светиња крстаре ветрови, доносећи приче из древних времена ...

... у непрегледним шумским пространствима Овчара и Каблара извори жуморе, доносећи живот ...

... уз сјајне укусе домаће хране савршено иде мирисна ракија шљивовица ...

... одмарате и душу и тело, појите се лепотама, и храните се погледима ...

... тишина одјекује ... Тамо где сте нам увек Добродошли!

Програм излета (субота)

Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 8.30 часова (Сајам). Путовање аутопутемМилош Велики“ ка Чачку, па потом магистралним путем ка клисури.

Одлазак до прелепе Овчарко-кабларске клисуре. Клисуру дугу 19 км је вековима дубила Западна Морава, а њени меандри, и стеновити обронци Овчара и Каблара стварају нестварну лепоту. Када тој лепоти додамо бројне манастире (11), онда заиста и сами можемо да кажемо да је ово наша Света Гора.

Одлазак у Овчар бању одакле ћемо кренути „ОКК бусом“ ка Каблару. Вожња кроз стеновите теснаце и високе усеке, трасом старог „Ћире“ кроз мрачне и уске тунеле. Пратећи ток Западне Мораве, путем њених меандара, уживајући у лепотама заштићеног подручја, стижемо до врха Каблара. Ако будете дозволили да Вас обори осећај повезаности са природом, у само једном погледу, стаће толико нестварне лепоте. Поглед „пуца“ на дивне меандре Мораве, са једне сране, а са друге на дивну нам Шумадију, шумовити Овчар, планину Јелицу...

Након уживања у ветру који шапуће са врхова Каблара, одлазак у сеоско домаћинство. Домаћица ће за Вас спремити ручак од органских намерница које на имању сами производе. У тишини природног амбијенту са нестварним погледом на околину, сладићете се домаћим сиром, кајмаком,...биће ту пршуте и сланине...вруће проје и лепиња од домаћег брашна....печења и слатких посластица...наздравићемо и ракијом шљивовицом...

По повратку у Овчар бању, посетићемо манастир Никоље чије древне зидине се налазе тик уз воде Мораве. Обилазак цркве посвећене Светом Николи, конака кнеза Милоша Обреновића, и манастирске сувенирнице. Имаћете прилику да помислите жељу, и три пута обиђете око старог бора у нади да ће Вам Господ исту и услишити.

Утисак са копна, допунићемо уживањем на реци! Ту одмах код манастира кренућемо катамараном у пустоловину гледајући меандре и падине Овчара и Каблара, а погледима ћемо ухватити и дивне манастире који се налазе у видокругу. Доживљај за памћење.

Слободно време у Овчар бањи за обилазак дивног манастира Благовештење, или „Wellness & Spa“ програм у хотелу „Каблар“.

Повратак у Београд до 22 часa, и у Нови Сад до 23.30 часова. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА / СВЕ УКЉУЧЕНО!

4.900,00 динара

Цена излета обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (мини-бус, или редован туристички аутобус у зависности од броја пријављених путника; клима/грејање, аудио –видео опрема)
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Посета врху Каблара, ручак у сеоском домаћинству, крстарење катамараном
 • Обилазак манастира Никоље
 • Услуге локалног водича
 • Организационе трошковe

Цена излета не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Конзумацију пића током ручка у сеоском домаћинству
 • ДОПЛАТА ЗА ПОЛАЗАК ИЗ НОВОГ САДА (минимум 4 особе; ограничен број путника): 1.000 динара

НАПОМЕНА ЗА ВОЖЊУ КАТАМАРАНОМ: у случају да је Морава немирна, односно лошег времена које претходни излету, или је током излета, вожња се не може реализовати, и у том случају група ће имати замену у виду обиласка града Чачка и брда Љубић!

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека). На одложено плаћање се могу уплатити и факултативне активности које нису саставни део цене аранжмана!

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза.

ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 20 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.