Probus, Vinska turica, Fruška Gora

Additional Info

 • Trajanje i prevoz:Jednodnevni izlet, Autobusom
 • Datum polaska:4.Jul, 1.Avg, 22.Avg, 12.Sep, 26.Sep, 24.Okt, 11.Nov
 • Noćenja i smeštaj:Jednodnevni izlet
 • Obilasci:Maradik, Neradin, Grgeteg, Irig, Iriški podrum, Vinska kuća Kovačević
 • Cena:Od 4.900 din Specijalna cena za rane prijave!

Media

b24bccf31933f359683282db276ca778_L Probus, Vinska turica Fruška Gora
Download attachments:

ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ

4. ЈУЛ 2020. / 1. АВГУСТ 2020. /   22. АВГУСТ 2020.

12. СЕПТЕМБАР 2020. / 26. СЕПТЕМБАР 2020. /   24. ОКТОБАР 2020. / 11. НОВЕМБАР 2020.

МАРАДИК – ГРГЕТЕГ - ИРИГ – ВИНСКА КУЋА „КОВАЧЕВИЋ“

Вино. Тај нектар Богова који се цеди из грожђа вековима! Да ли је заиста у њему истина? У чему је тајна, и магија? Последњих година појављује се све више и више малих винарија које се труде да произведу најбоља вина, а доста велики број њих се определио за узгој старих и аутохтоних сорти, јер је то једино исправно и цењено у свету. Наши путеви нас воде на Фрушку Гору, острвску планину која се пре више милиона година уздигла из Панонског мора. Идеална надморска висина, сјајна осунчаност, ток реке Дунав који је милује, благодетна земља... Сви предусови су ту за узгој винове лозе и производњу вина. Познато је да је на ове просторе први чокот винове лозе донео римски император Пробус, потом да су се виноградарством на фрушкогорском подбрђу бавили и Французи, а током Аустријске царевине, виноградари су се прочули широм Европе, посебно по аутохтоним винима, попут Бермета или Аусбруха. Идеални услови за узгој Талијанског и Рајнског ризлинга, Сувињона... И заиста, вина са Фрушке Горе имају сасвим посебан буке. Ако волите вино, па и ако баш и нисте љубитељ вина, требали би сте да кренете са нама на овај излет јер ћемо Вам презентовати сасвим другачије приче о вину, виноградарима, традицији, и посебности овог винског географског региона. Посетићемо једног од најуспешнијих произвођача вина у нашој земљи, господина Мирослава Ковачевића, његов подрум у Иригу и већ чувену Винску кућу на потезу Иришког венца. Дегустираћемо вина и упознати се са винском културом, начином дегустације, на који начин да препознате врхунска вина,... Прави излет за хедонисте!

Програм путовања (субота):

Полазак из Београда у 8.30 часова (Сајам), док Новосађани могу да искористе услугу трансфера. Путовање аутопутем, и потом локалним путем до маленог идиличног сремачког села Марадик.

У Марадику ћемо посетити дивну етно кућу у којој се чувају многе ствари од заборава. Упознаћемо се са молерским занатом, односно како су се то некада моловали зидови војвођанских кућа, потом ћемо обићи сјајну етнографску збирку и упознати се са негдашњим начином живота у сремачком домаћинству. Дегустираћемо сјајне домаће ракије, а имаћемо прилике и да их купимо од љубазних домаћина. Попићемо кафицу и засладити се правом домаћом крофном.

Наш пут настављамо преко Фрушке Горе, крај Крушедол села и чувеног манастира, за који верујемо да сте имали прилике да га посетите. Ми ћемо посетити један други манастир, Гргетег у сеоцу Нерадин. Овај манастир је ушушкан међ' падине Фрушке Горе, у дивном крајолику. Представља задужбину (15. век) деспота Вука Бранковића, у народу познатијег као Змај Огњени Вук. У обновљеној манастирској цркви која је посвећена Светом Николи, налази се велика светиња. Копија Хиландарске иконе Богородица Тројеручица, која је поклоњена овом манастиру и од тог времена Богородица постаје игуманија целе Фрушке Горе. Овде ћете чути чудесну причу о овој икони.

Даље, одлазимо у најмању општину наше земље, дивни Ириг. Прво ћемо посетити здање Иришких подрума које је откупио и од пропасти сачувао Мирослав Ковачевић, један од најуспешнијих винара наше земље. Зграда виноградарско воћарске задруге у Иригу подигнута је 1930. године, а током бивше Југославије, Иришки подруми су били један од највећих произвођача вина. Планира се потпуна обнова зграде са изградљом сала за дегустацију која је у току. Оно што је прво обновљено, и ми ћемо управо то имати прилике и да видимо, јесте прелеп подрум – лагум са старим бачвама, винским трезором, историјатом Иришких подрума, и наравно развојем винарије „Ковачевић“. Ту се налази и једна специјална просторија са архивским винима и три велике амфоре укопане у земљу, а које воде порекло из далеке Грузије. Чућете једну сасвим лепу причу о њима.

Након обиласка Иришких подрума, мало ћемо се прошетати центром Ирига и упознати се са овом варошицом која је својевремено била највећа у Срему, али је имала ту несрећу да страда током велике епидемије куге крајем 18. века. Црна смрт је десетковала становништво Ирига, које се ни до дана данашњег није опоравило од тог стравичног догађаја.

Одлазимо и до дивне Винске куће „Ковачевић“ која се ушушкала у фрушкогорске падине. Фантастичан амбијент, дивна летња тераса са погледом на валовиту Фрушку Гору, цветне алеје, дечије игралиште... Овде ћемо дегустирати вина из винарије „Ковачевић“ уз пригодну закуску – ручак. Такође, биће нам презентован и нови бренд винарије, јединствена „оранж“ вина која се управо у овој винарији производе по први пут у нашој земљи, а последњих година представљају прави хит у свету.

Повратак у Нови Сад трансфером до 19 часова, и у Београд такође до 19 часова. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА

4.900,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема)
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Посету етно кући у Марадику са укљученом дегустацијом ракије и једном крофном и кафицом
 • Посету Иришком подруму уз специјално приређен обилазак и презентацију
 • Посету Винској кући „Ковачевић“ са укљученом дегустацијом вина и ручком
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Индивидуалне трошкове
 • Конзумацију пића током ручка

ТРАНСФЕР ИЗ НОВОГ САДА (минимум 4 особе; ограничен број!): 1.000 динара по особи

ТРАНСФЕР ИЗ ЧАЧКА (минимум 3 особе; ограничен број): 2.000 динара

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека).

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.