Beč (2 noći), Doček Nove 2021

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:5 dana, Autobusom
 • Datum polaska:30. Decembar
 • Noćenja i smeštaj:2 noćenja, Hotel 3***
 • Obilasci:Beč, Ajzenštat, Sankt Pelten, Šenbrun
 • Cena:Od 125 € Specijalna cena za rane prijave!

Медије

3f0f0c81626ae9a97bfa825d0ad9bab4_L Beč | Nova Godina u Beču | Novogodišnje putovanje u Beč | Doček 2021 godine Beč |
Преузмите прилоге:

DOČEK NOVE, 2021. GODINE! SREĆNA NAM BILA!

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

30. DECEMBAR 2020. – 3. JANUAR 2021.

AJZENŠTAT - BEČ – ŠENBRUN – SANKT PELTEN

Nekako u svetskim okvirima Beč je poznata novogodišnja destinacija, posebno zbog Bečkog novogodišnjeg koncerta koji se tradicionalno održava svake godine 1. januara od 12h, i gotovo da ne postoji zemlja na svetu koja ne prenosi ovu svećanost direktno. Zaista je ovo otmen grad! Raskošan u svakoj kocki svoje drevne kaldrme, snen, uspavan, romantičan, razigran... Beč je onakav kakvi ste i Vi! Ako ste tužni, ovaj grad će Vam biti sumoran, a ako ste veseli, Beč će Vam podariti sve svoje tajne... Ne želimo klasičan program za Beč, jer nismo ni poznati po „klasičnosti“. Uvek smo inovativni, te iz tog razloga, ovaj grad ćemo Vam predstaviti malo drugačije... Zavirićemo u neke njegove tajnovite kutke, ispričaćemo neke drugačije priče... Opšte je poznato da Austrija voli svoje radnike, te s tim u vezi u ovoj zemlji subotom sve radi do 14-15h, a nedeljom se sve zatvara, kao i državnim i verskim praznicima... No, učinićemo mi taj 1. januar zanimljivim, drugačijim, jer tako i valja za prvi dan sasvim nove, i nadamo se, srećnije godine... Naše su istorije isprepletane, i gotovo da nema našeg velikana iz 18. i 19. veka, koji nije hodio po ovom carskom gradu... Pričaćemo i o njima! Tu su sasvim neverovatne priče o princu Rudolfu i jednoj aferi poznatoj pod imenom „Majerling“, naravno o čuvenoj carici Elizabeti – Sisi, ali i o Branku Radičeviću, Vuku Karadžiću i njegovoj prelepoj ćerki Mini, o jednom pismu, i jednoj neostvarenoj ljubavi... Sve je u ovom gradu nekako između sreće i tuge... Tročetvrtinski takt bečkih valcera počinje, i vreme je da zaplešemo, i sasvim se uživimo...

Program putovanja:

1. dan (Sreda 30. decembar)   Polazak iz Beograda oko 21h (BAS – Autobuska stanica), i iz Novog Sada oko 22.30h (Žel.stanica/lokomotiva). Putovanje preko Mađarske. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (Četvrtak 31. decembar)   AJZENŠTAT - BEČ       Ulazak u Austriju u prepodnevnim satima, i odlazak ka oblasti Nežiderskog jezera. Poseta prelepom baroknom gradu AJZENŠTAT. Po dolasku sledi kraći obilazak gradskog jezgra uz razgledanje: Gradska kuća sa divno ornamentisanom fasadom, Hauptštrase – glavna trgovačka zona, Gradska barokna crkva, Hajdnova ulica... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativna poseta dvorcu Esterhazi. Osnove dvorca su iz 13. veka, a potpunu rekonstrukciju doživljava tokom 17. veka u vreme kada ga je preuzela dinastija Esterhazi. U skladu sa ugledom i bogatstvom porodice Esterhazi, unutrašnjost dvorca raskošno je uređena, a posebno se ističe Hajdnova koncertna dvorana. Kraća vožnja do austrijske prestonice BEČA. Po dolasku, sledi panoramsko razgledanje grada iz vozila: Novi Beč – četvrt položena ka reci Dunav, spomenik admiralu Tegethofu čije ime krije i neko sveošte znanje, rezidencija Johana Štrausa u kojoj je komponovao čuveni valcer „Na lepom plavom Dunavu“, Dunavsko ostrvo, Prater – najstariji zabavni park Evrope sa čuvenim točkom, Dunavski toranj, međunarodni kompleks „UNO City“, toranj „Uniqa“ koji u večernjim satima na svojoj stakleno-čeličnoj fasadi ima hologramske projekcije stvarajući čudesnu igru svetlosti,... Potom sledi vožnja čuvenim Ringom – velikim kružnim bulevarom koji opasuje istorijski centar grada. Na ovom bulevaru nalaze se neke od najreprezentativnijih turističkih atrakcija Beča: spomenik Radeckom, hotel „Imperial“ – jedan od najelegantnijih gradskih hotela u kojem će baš tih dana biti smeštena otmena svetska gospoda koja je došla ko zna odakle samo da bi bili prisutni na spektaklu Bečkog novogodišnjeg koncerta, potom ćemo videti i veličanstvene trgove Švarcenberg i Karlov trg sa palatom Secesija i čudesnom Muzikferajn koncertnom dvoranom u kojoj se održava pomenuti koncert. Naravno, na Ringu se nalazi čuvena Opera, potom Gradski park sa „zlatnom“ statuom Johana Štrausa, Parlament Austrije, muzeji, carsko pozorište, Mocartov spomenik,... Pre samog smeštaja u hotel, odlazimo do modernističkog čuda grada Beča, prelepe Hundertvaser kuće koja nosi ime po svom sjajnom arhitekti. Čudesna šarena fasada, neravno parterno uređenje malog trgića, sve ima neke čudnovate veze jedno sa drugim. Kraći predah za kaficu, suvenire... Odlazak u hotel i smeštaj oko 18h. Slobodno vreme i priprema za „najluđu noć“. Individualni odlazak gradskim prevozom u centar Beča na DOČEK NOVE GODINE uz vatromet. Predlažemo da novu godinu dočekate u zabavnom parku Prater, ali gde god se zadesili u carskome Beču, verujemo da ćete uživati... Noćenje.

3. dan (Petak 1. januar)   BEČKE PRIČE – SANKT PELTEN     Kasniji doručak. Polazak ka centru grada u 10h. Lagana šetnja uz obilazak najužeg centra grada. Hofburg – zimska rezidencija Habsburgovaca sa starostavnim Švajcarskim dvorištem, Imperijalnim apartmanima i trgom Heroja. Kohlmarkt sa jednom starom pekarom u kojoj je po prvi put spravljen mali hlepčić za cara, nazvan... Graben – ekskluzivna pešačka zona, Kužni stub, katedrala Svetog Stefana – remek-delo gotike, Koruška ulica – glavna pešačka zona grada sa brojnim suvenirnicama, Albertina – čuvena galerija, hotel „Saher“ sa svojom čudesnom čokoladnom tortom... Slobodno vreme. Popodne, oko 14h, polazak na fakultativni izlet do lepog baroknog grada SANKT PELTEN koji predstavlja prestonicu austrijske pokrajine Donja Austrija. Po dolasku, sledi obilazak istorijskog centra grada: Gospodski trg sa veličanstvenim baroknim palatama, Katedrala,... Slobodno vreme i povratak u hotel do 19h. Fakultativni polazak u 20h na večeru u bečki boemski distrikt Grincing. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (Subota 2. januar)   ŠENBRUN I LEPI POGLEDI Doručak. Odlazak iz hotela u 9h. Transfer do carske rezidencije Šenbrun. Slobodno vreme, ili fakultativna poseta letnjoj rezidenciji dinastije Habsburg. Obilazak svih 44 odaja i salona koji su otvoreni za javnost („Grand Tour“). Razgledanje veličanstvenih prostorija prepunih autentičnog nameštaja, umetnina... Radna soba Franca Jozefa, carske spavaće sobe, tronska dvorana, balska dvorana... nakon obilaska dvorca, sledi slobodno vreme za obilazak veličanstvenih parkova koje kruniše brdašce Glorijeta. Svakako, treba popiti bečku kafu u elegantnom kafeu „Rezidenz“, kao i probati čuvenu štrudlu sa jabukama u toplom sosu od vanile. Kasnije, sledi još jedan fakultativni program, poseta prelepom baroknom dvorcu Belvedere. Odlazak metroom. Poseta dvorcu Gornji Belvedere, nekadašnjoj rezidenciji princa Eugena Savojskog, velikog kolekcionara umetničkih dela i jednog od najvećih vojskovođa Austrije. U dvorcu se nalazi sedište Austrijske Nacionalne galerije sa fantastičnim delima bečkih modernista, među kojima su i dela čuvenog Gustava Klimta („Poljubac“, „Judita“), Oskara Kokoške, Egona Šilea... Povratak metroom do Šenbruna, i potom u 18h polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Mađarske.

5. dan (nedelja 3. januar) Dolazak u Novi Sad i Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

139 €

SPECIJALNA CENA VAŽI ZA PRIJAVE DO 15.10.2020.

125 €

+ PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI

umesto 90 € samo 70 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata:

 • Poludnevni izlet za Sankt Pelten prema programu
 • Poseta carskoj rezidenciji Šenbrun sa uključenom ulaznicom za Grande Tour
 • Poseta dvorcu Belvedere, odnosno Austrijskoj Nacionalnoj galeriji (uključena ulaznica; nisu uključene karte za metro)
 • Poseta dvorcu Esterhazi u Ajzenštatu

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u hotelu sa 3*** u regiji grada Beča na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Ajzenštata i Beča (panorama i pešačka tura) prema programu putovanja
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 5 € u dinarskoj protivvrednosti)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 50 €
 • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 90 €
 • Fakultativna večera u nacionalnom restoranu u kavrtu Grincing u Beču – 25 € (obavezna je prijava u agenciji; plaćanje se obavlja na licu mesta; nije uključena u ponuđeni paket izleta)

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Poludnevni izlet Sankt Pelten – 25 €
 • Poseta carskoj rezidenciji Šenbrun – 25 €
 • Poseta Austrijskoj nacionalnoj galeriji u dvorcu Belvedere – 20 €
 • Poseta dvorcu Esterhazi u Ajzenštatu – 20 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do maja 2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS HOTELA:

HOTEL „Oekotel“ 3***, Fehrenhajn/Beč http://www.oekotel.com/en/hotels/foehrenhain-vienna-north-ii ili sličan

Hotel se nalazi u bečkom predgrađu Fehrenhajm, udaljenom oko 17 km. Nedaleko od hotela nalazi se autobusko stajalište gradskog prevoza kojim se uz presedanje na bečki metro brzo stiže do istorijskog centra grada. Nedaleko od hotela nalazi se i supermarket „Billa“, kao i nekoliko barova i restorana. Hotel je standardne „budžet“ kategorije i poseduje recepciju otvorenu 24 sata, salon za posluženje doručka, aperitiv bar, WiFi. Sobe su skromno opremljene, komforne, sve sa kupatilom (tuš-WC), TV, centralni grejni sistem.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 75 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Napomene u vezi programa NG

PLAĆANJE NOVOGODIŠNJIH  ARANŽMANA 2020 (odluka broj 117/2019):
 • 30% Prilikom rezervacije (plaća se u gotovini ili Platnim karticama)
 • Ostatak u ratama do 20 MAJA 2020. godine (uz deponovanje čekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada.... isl)- BEZ KAMATE

NAPOMENE:

·   Redosled sedenja u autobusu se isključivo pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7 € po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedišta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
·   U pojedinim državama, poput Italije, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kreće od 1-2 € po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
·   Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
·   Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
·   Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu
·   Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
·   Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,...... ne rade.
·   Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
·   Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
·   Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
·   Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
·   Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
·   Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
·   Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
·   Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
·   Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
·   Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
·   U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.fantast.rs. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa
·   Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
·   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
·   Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
·   Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
·   Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dovkrevetne sobe sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni, manjih je dimenzija i može bitnije ugroziti komfor trećeg putnika (pomoćni ležaj je obično žičani sa tankim dušekom, ili je fotelja ili kauč na razvlačenje)
·   Treća osoba ostvaruje popust isključivo u pratnji dve punoplatežne osobe
·   Zbog turističkog profila aranžmana, nije preporučljivo da na isti idu deca mlađa od 12 godina zbog izdržljivosti i sadržajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
·   Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može da se individualno za svako sedište podešava, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
·   Prostor za prtljag u busu je ograničen te je predviđena količina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga dimenzija ne većih od 50*30*40 cm
·   Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju