Peking

Peking

 


INDIVIDUALNI ARANŽMAN !
 
Glavni grad Narodne Republike Kine, Peking (Bejđing), predstavlja jedan od najvećih gradova na svetu u kojem živi preko 7 miliona stanovnika, odnosno u široj zoni grada oko 15 miliona. Grad je osnovan u 1. veku p.n.e. kada je bio prestonica države Jan. Najveći svoj razvoj doživljava tokom vladavine dinastije Jin u 10. veku. U 13. veku Peking osvajaju Mongoli (Kublaj Kan) koji u tadašnjem Khanbaliku osnivaju svoju novu prestonicu u kojoj je dugo godina boravio i veliki italijanski istraživač Marko Polo. Nakon pada mongolskog carstva, Peking dugo ostaje po strani, sve do početka 15. veka kada car Jongle iz čuvene dinastije Ming seli prestonicu Kine iz Nankinga u Peking. Tada počinje i izgradnja velelepnog kompleksa carske palate nazvane Zabranjeni grad. Danas je peking savremena kineska prestonica, sedište više stotina međunarodnih kompanija. Jedan je od najznačajnijih komercijalnih i finasijskih gradova Azije.Tokom boravka u Pekingu treba videti: trg Tjenamen ( „vrata nebeskog mira) –prostor u srcu pekinga sa Mauzolejom osnivača kineske Komunističke partije Mao Ce Dunga i veličanstvenim mermernim lavovima; Zabranjeni grad – ogormni kompleks carskih palata i budističkih hramova; Letnja palata sa vrtovima koju je podigla dinastija Kuing; Hram Raja, Botanička bašta, itd. U okolini svakako treba posetiti Veliki Kineski zid (oko 1,5 sat vožnje od Pekinga), zatim ZOO vrt sa Pandama, Hram Lame i Hutong –kinesko selo staro 500 godina.
CENA BORAVKA PO OSOBI ZA NAVEDENI BROJ NOĆENJA
POLASCI: svakodnevno!
Broj noćenja
Hotel
7 noćenja
10 noćenja
Doplata za dodatno noćenje
HOLIDAY INN TEMPLE OF HEAVEN ***
175 €
250 €
25 €
A.C. EMBASSY ****
231 €
330 €
33 €
RED WALL ****
266 €
380 €
38 €
HOLIDAY IN CHANG AN WEST ****
294 €
420 €
42 €
KUNTAI ROYAL *****
378 €
540 €
54 €
GEHUA NEW CENTURY *****
476 €
680 €
68 €
WANGFUJING GRAND *****
560 €
800 €
80 €
 
USLOVI PLAĆANJA:PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNI CREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE.
Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.
Odloženo- na ime prijave plaća se 50% u dinarskoj protivrednosti pre polaska na put, a ostatak se može platiti u maksimalno 2 mesečne rate koje dospevaju nakon povratka sa putovanja uz deponovanje čekova za te rate koje dospevaju nakon povratka sa putovanja ili uz administrativnu zabranu uz uvećanje od 2% mesečno za rate koje dospevaju po povratku sa puta. Administrativa zabrana je moguća samo za zaposlene u Javnim preduzećima i budžetskim ustanovama! Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 mesečnih rata. U sve navedene cene iz cenovnika, uračunat je PDV od 20%.
 
ŠTA JE TO INDIVIDUALNI ARANŽMAN?Ovi aranžmani podrazumevaju kupovinu samo određene, pojedinačne turističke usluge (hotel, prevoz). Ne podrazumevaju organizovano turističko putovanje koje obuhvata tzv. „paket usluge“. Ovakva putovanja nemaju organizovani prevoz, niti imaju turističkog vodiča!
 
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:smeštaj u izabranom hotelu na bazi izabranog broja noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem; organizacione troškove i troškove izdavanja vaučera.
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:prevoz (www.aviokarta.rs – možete proveriti cene i raspoloživost za Vaše željene datume, kao i izvršiti rezervaciju preko navedenog sajta po najpovoljnijim tarifama u našoj zemlji! Cene avio karata su date sa uključenim svim troškovima i taksama i nemaju skrivene troškove!); doplatu za jednokrevetnu sobu – 70% od navedenih cena; sve druge nepomenute usluge; boravišnu taksu ukoliko je određene zemlje naplaćaju dodatno od turista na recepciji hotela; eventualnu vizu za odredišnu zemlju (viziranje se isključivo obavlja lično u konzulatu odredišne zemlje; informacije da li je državljanima R. Srbije potrebna viza za odredišnu zemlju možete videti na sajtu Ministarstva Inostranih poslova: http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama?lang=cyr)
 {iframe width="550" height="220" ...}http://fantast.rs/media/form_502x240-eu/index.html{/iframe}
NAPOMENE:Cene u tabeli su date u trenutku pravljenja programa! Za svaki pojedinačni upit proverva se raspoloživost željenog hotela i tada se tek dobija konačna cena za tačno definisan datum boravka i za definisani broj putnika. Tokom festivala i drugih manifestacija (kulturni skupovi, privredne sajamske manifestacije i sl.), date cene mogu biti veće. Često na konkretnim upitima sa datumima, cene hotela mogu biti niže i do 30% od navedenih za željeni hotel.
Na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. prosledite Vaš konkretan upit sa brojem osoba, izabranim hotelom i željenim datumima i veoma brzo ćete dobiti od nas konačnu cenu aranžmana. Opis i lokacija hotela data je na matičnim web sajtovima istih, nismo u obavezi da dajemo informacije ovog tipa!
 
Minimum za realizaciju putovanja su 2 osobe. Uz program važe i primenjuju se Opšti uslovi putovanja agencije organizatora, a koji su u svemu usklađeni sa standardima YUTA. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8,Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisane polise osiguranja br 653156000 i br. 300036342 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.
Cenovnik br. 1, od 04.02.2013.