tr?id=761434788560881&ev=PageView&noscript=1 Provansa - jesen 2024

Sajt_baneri_-39 Provansa - jesen 2024

logo_mob Provansa - jesen 2024
0800 400 104    

Sva ta divna Provansa, jesen 2024

Додатне информације

 • Trajanje i prevoz:6 dana, Autobusom
 • Datum polaska:23. Oktobar,
 • Noćenja i smeštaj:3 noćenja, Hotel 2** i 3***
 • Obilasci:Eks an Provans, Avinjon, Arl, Le Bo, Sen Remi, Marselj
 • Cena:Od 279 € Specijalna cena za rane prijave!
 • Doplata za jednokrevetnu sobu EUR:90

Медије

Program: Sva ta divna Provansa, jesen 2024-7540

Odaberite opciju i cenu:

Odaberite datum polaska:

Odaberite broj putnika:

"Doplata za jednokrevetnu sobu: "

Informacije o putnicima:

Putnik 1:Informacije o kupcu:


Koliko je dva plus osam? / 34.204.198.73

Upišite odogvor na pitanje iznad (npr: 78):
9760c6e1fad9913b167f60dad494239a_L Provansa - jesen 2024
Преузмите прилоге:

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

23. OKTOBAR – 28. OKTOBAR

EKS AN PROVANS – AVINJON – ARL – LE BO – SEN REMI – MARSELJ

Provansa je jedna od najlepših regija Francuske. Nalazi se na jugu zemlje, otvorena ka Sredozemnom moru i prošarana pobrđima koja čine pejzaž Provanse neodoljivim. Prvi grad koji ćemo posetiti je Avinjon, sigurno najpoznatiji grad Provanse u kojem je jedno vreme tokom srednjeg veka bilo sedište Svete stolice. Potom ćemo posetiti istorijsku prestonicu Provanse, grad Eks u kojem je živeo i radio Pol Sezan. Posetićemo i živopisni gradić Sen Remi u kojem je rođen čuveni Nostradamus, a u sanatrorijumu Sen Pol jedno vreme je boravio veliki slikar Vinsent Van Gog koji je na svojim platnima ovekovečio prirodu oko Sen Remija. Kraj antičkog Glanuma uputićemo se ka Alpijskom masivu i divnom srednjovekovnom gradiću Le Bo. Ovo živopisno mesto sa lepim radnjicama, restorančićima, vidikovcima, odmah osvoji svakog posetioca. Grad Arl je grad Vinsenta Van Goga u kojem je živeo u čuvenoj „žutoj kući“ i u kojem je „hvatao“ momente grada na svojim platnima. Na kraju putovanja ćemo posetiti divan lučki grad Marselj čija stara luka predstavlja jednu od najživopisnijih zona na čitavom Mediteranu. Bienvenue en Provence!

Program putovanja:

1. dan (sreda 23. otkobar)   Polazak iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) i iz Beograda (Sava centar) u ranim popodnevnim satima (oko 16h). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (četvrtak 24. oktobar)   Prepodnevno putovanje preko oblasti severne Italije i Azurne obale. Pauze na svakih 3,5 – 4 sata vožnje. Nastavak putovanja do AVINJONA. Smeštaj u hotel u regiji grada u kasnim popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.

3. dan (petak 25. oktobar)   Doručak. Polazak ka centru grada u 9h. Razgledanje Avinjona: srednjovekovne zidine, Papska palata – velelepna gotska palata u kojoj se svojevremeno nalazilo sedište Svete stolice, Katedrala na Rošeru, most Sv. Benezea, ulica Farbara sa živopisnim ambijentom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili poludnevni fakultativni izlet (od 15-22h) do istorijske prestonice Provanse, prelepog EKS-AN-PROVANSA. Po dolasku u grad, kraće razgledanje istorijskog jezgra: Kur Mirabo – prelepa avenija sa platanima i trgovačkim delom; Čuvena kafana „Dva drugara“, palata Berze, Gradska kuća, Sat toranj, katedrala Sv. Spasitelja... Slobodno vreme uz preporuku da posetite atelje Pola Sezana. Boravak u Eksu oko 4 sata... Povratak u Avinjon i hotel do 22h. Noćenje.

4. dan (subota 26. oktobar) Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9h-22h). Polazak ka unutrašnjosti Provanse uz usputno uživanje u divnim pejzažima. Poseta srednjovekovnom gradiću SEN REMI u kojem se rodio prorok Nostradamus i u kojem je jedno vreme boravio Vinsent Van Gog. Kraći obilazak: Gradska kuća sa fontanom delfina, Katedrala, Nostradamusova rodna kuća, Palata porodice De Sad. Slobodno vreme (3 sata) za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Alpijskom masivu uz usputni panoramski osvrt na ostatke rimskog grada Glanuma. Dolazak u bajkoviti srednjovekovni grad LE BO (jedno od najživopisnijih i najlepših sela Francuske) smešten na okomitoj steni. Kraća šetnja gradićem do tvrđave Le Bo. Slobodno vreme (2 sata) koje možete iskoristiti za posetu tvrđavi i za ručak u lokalnom restoranu. Odlazak u ARL, grad Vinsenta van Goga. Obilazak grada: Rimska Arena, Grčki teatar, Katedrala Sv. Trofima, “Le Nuit Caffe” – čuveni kafe koji je naslikao Van Gog. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel oko 22h. Noćenje.

5. dan (nedelja 27. oktobar)   Doručak. Polazak ka Marselju u 9h. Dolazak u MARSELJ oko 11h. Odlazak do istorijskog centra grada uz razgledanje: Stara luka sa tvrđavama Sv. Nikole i Sv. Jovana, Gradska kuća i Katedrala. Šetnja
srednjovekovnim kvartom Panije i nastavak razgledanja uz šetnju do stare Berze i mesta atentata na kralja Aleksandra. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U slobodno vreme preporučujemo krstarenje Marseljskim zalivom sa kružnim panoramskim obilaskom ostrva sa čuvenim šatoom d’If u kojem je bio zatočen grof Montekristo, Aleksandra Dime; vožnju malim vozićem do katedrale Notr Dam; šoping. Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije, Hrvatske...

6. dan (ponedeljka 28. oktobar) Dolazak u Novi Sad / Beograd u kasnim popodnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

23. OKTOBAR – 28. OKTOBAR

HOTEL 2* REDOVNA CENA 289 € SNIŽENO 279 €

HOTEL 3* REDOVNA CENA 209 € SNIŽENO 309 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ PRIJAVA

CENA PAKETA IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI

UMESTO 100 € SAMO 80€

Cena paketa izleta obuhvata sledeće:

 • Izlet za Eks-an-Provans prema programu
 • Izlet za Sen Remi, Le Bo i Arl prema programu

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – samoposluživanje) u hotelu sa 2** ili 3*** u regiji Avinjona
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Marselja i Avinjona prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 1200 dinara za osobe 18-70 god.; odnosno za 70+ po ceni od 2400 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 90 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 120 €
 • Obaveznu doplatu za boravišnu, turističku taksu koja iznosi 2 € po osobi i noćenju – ukupno za tri noćenja 6 € - PLAĆANJE NA LICU MESTA!

Ukoliko niste unapred u agenciji uplatili ponuđeni paket izleta, cene za uplatu na licu mesta iznose:

 • Eks-an-Provans – 45 €
 • Sen Remi-Le Bo-Arl – 55 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.01.2025.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do 20.01.2025.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.01.2025.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:
HOTEL „IBIS BUDGET AVIGNON CENTRE ” 2**, Avinjon   https://all.accor.com/hotel/2603/ ili sličan
Hotel se nalazi u centralnom delu Avinjona, preko puta gradskih zidina. Nalazi se u blizini železničke stanice. Sobe su moderno i funkcionalno opremljene za udoban boravak gostiju. Svaka soba je klimatizovana, ima TV i sopstveno kupatilo sa tušem ili kadom. Pogled iz soba je na vrt. Sobe mogu biti dvokrevetne ili dvokrevetne + pomoćni ležaj, koji može biti i na sprat. Besplatan WiFi je dostupan. Doručak je skroman i jednoličan. Najčešće se sastoji iz slatkog doručka - krosana i tosta posluženih sa kompotima, džemovima, kremom ili maslacem, kako je to i običaj u Francuskoj.


HOTEL „IBIS BUDGET ORANGE CENTER ” 2** https://all.accor.com/hotel/6671/index.en.shtml ili sličan
Na kapiji Provanse, ibis budget Orange Center, na 10 minuta hoda od centra grada i njegovog antičkog pozorišta. Idealno za vaše slobodno vreme, dođite i otkrijte njegove moderne sobe. Svaka soba ima sopstveno kupatilo opremljeno tušem, umivaonikom i toaletom, neograničen WiFi i zatvoreni parking. Doručak se sastoji iz slatkog doručka - krosana i tosta posluženih sa kompotima, džemovima, kremom ili maslacem, kako je to i običaj u Francuskoj.

HOTEL "KYRIAD ORANGE CENTRE" 3* https://orange-centre.kyriad.com/en-us/#The%20Hotel ili sličan
Hotel Kiriad Orange Center sa 3 zvezdice je idealno mesto za potpuno uživanje u boravku na jugu Francuske. Smešten u centru grada Orandža, na samo 2 minuta od poznatih rimskih mesta i 15 minuta hoda od železničke stanice, hotel je potpuno klimatizovan i ima restoran, sale za sastanke i parking. Doručak se sastoji od slatkih i slanih jela, kao što su jaja, voćne salate, jogurti, sokovi i topla pića. Sveža peciva se peku na licu mesta i takođe su dostupna za doručak. Hotel se nalazi na samo 10 minuta šetnje od poznatog mosta i Papske palate.

HOTEL "IBIS AVIGNON CENTRE PONG DE L’EUROPE" 3*, Avinjon https://all.accor.com/hotel/1362/ ili sličan
Hotel se nalazi u centralnom delu Avinjona, na pešačkoj udaljenosti od železničke stanice i gradskih zidina. Hotel poseduje recepciju koja radi 24h i veliku terasu u hladovini gde možete doručkovati, popiti kafu ili se osvežiti nekim drugim pićem. Hotel ima 74 sobe. Sve sobe su dvokrevetne, sa sopstvenim kupatilom sa tušem i TV-om. Besplatan WiFi je dostupan. Doručak je se sastoji od slatkih i slanih jela, kao što su jaja, voćne salate, jogurti, sokovi i topla pića. Sveža peciva se peku na licu mesta i takođe su dostupna za doručak. Hotel se nalazi na samo 10 minuta šetnje od poznatog mosta i Papske palate.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs ili na sledećem linku (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o., Bulevar oslobođenja 50. , Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP A-70/2021. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu BANKARSKU GARANCIJU br. 04777-02-0251472 (osigurana suma u visini od 100.000€) „UNI CREDIT BANK SRBIJA AD BEOGRAD“.

Cenovnik broj 1 od 05.06.2024.