Rio

Rio

 


INDIVIDUALNI ARANŽMAN !
 
Čudno je da iz legendi o nastanku imena nekog grada uvek postoji neka smešna strana... Tako je i sa Riom. Godine 1502. Portugalski moreplovci i istražitelji isplovili su ka Južnoj Americi kako bi u svojoj misiji istražili zemlju koju je nekoliko godina pre „otkrio“ Pedro Alvares Kabral. Ovu drugu ekspediciju predvodio je Gončalves koji je pristao u jednom zalivu koji danas nosi ime Guanabara i greškom utvrdio zbog oblika zaliva da se radi o rečnom estuaru- Rio na portugalskom;  a sam mesec kada se dešavalo novo istraživanje bio je januar te se Janeiro (Portugalski naziv ovog meseca) nekako čudno nametnuo u nazivu „reke“. Doslovce, Rio de Janeiro znači Januarska reka. Portugalci su na ovim prostorima zatekli brojna indijanska plemena. Za kratak period njihovog uspostavljanja vlasti, uspeli su da pobiju preko 80% indijanske populacije. U ranom 19. veku Rio je čak jedno vreme bio i prestonica Portugala jer je portugalska kraljevska porodica živela i uživala u njemu desetak godina. Tokom rata za nezavisnost Brazila, Rio je jedno vreme bio prestonica te najveće južnoameričke države. Negde polovinom 20. veka izgrađena je nova brazilska prestonica Brazlija. Rio je danas drugi grad po veličini u Brazilu, posle Sao Paola, i u njemu živi preko 10 miliona stanovnika!
Tokom Vašeg boravka u spektakularnom Riu, obavezno morate videti: čuvenu peskovitu plažu na Atlantiku Kopakabana- najveća plaža na svetu; stenu iznad zaliva Guanabara zvanu „Glava šećera“ sa ogromnom statuom Hrista (simbol grada); Flamingo park sa hiljadama predivnih Flamingosa; šumu Tižuka u neposrednoj blizini grada- stara prašuma amazonskog tipa; Samba park- zabavni park u kojem je svaki dan Karneval, itd.
CENA BORAVKA PO OSOBI ZA NAVEDENI BROJ NOĆENJA
POLASCI: svakodnevno!
Broj noćenja
Hotel
7 noćenja
10 noćenja
Doplata za dodatno noćenje
ARCOS RIO PALACE ***
238 €
340 €
34 €
RIO’S PRESIDENTE ***
273 €
390 €
39 €
GOLDEN TULIP CONTINENTAL ****
329 €
470 €
47 €
MARINA PALACE ****
665 €
950 €
95 €
CAESER BUSINESS BOTAFOGO *****
693 €
990 €
99 €
SHERATON RIO AND RESORT *****
735 €
1050 €
105 €
SHERATON BARRA HOTEL&SUITES *****
889 €
1270 €
127 €
 
USLOVI PLAĆANJA:PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNI CREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE.
Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.
Odloženo- na ime prijave plaća se 50% u dinarskoj protivrednosti pre polaska na put, a ostatak se može platiti u maksimalno 2 mesečne rate koje dospevaju nakon povratka sa putovanja uz deponovanje čekova za te rate koje dospevaju nakon povratka sa putovanja ili uz administrativnu zabranu uz uvećanje od 2% mesečno za rate koje dospevaju po povratku sa puta. Administrativa zabrana je moguća samo za zaposlene u Javnim preduzećima i budžetskim ustanovama! Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 mesečnih rata. U sve navedene cene iz cenovnika, uračunat je PDV od 20%.
 
ŠTA JE TO INDIVIDUALNI ARANŽMAN?Ovi aranžmani podrazumevaju kupovinu samo određene, pojedinačne turističke usluge (hotel, prevoz). Ne podrazumevaju organizovano turističko putovanje koje obuhvata tzv. „paket usluge“. Ovakva putovanja nemaju organizovani prevoz, niti imaju turističkog vodiča!
 
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:smeštaj u izabranom hotelu na bazi izabranog broja noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem; organizacione troškove i troškove izdavanja vaučera.
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:prevoz (www.aviokarta.rs – možete proveriti cene i raspoloživost za Vaše željene datume, kao i izvršiti rezervaciju preko navedenog sajta po najpovoljnijim tarifama u našoj zemlji! Cene avio karata su date sa uključenim svim troškovima i taksama i nemaju skrivene troškove!); doplatu za jednokrevetnu sobu – 70% od navedenih cena; sve druge nepomenute usluge; boravišnu taksu ukoliko je određene zemlje naplaćaju dodatno od turista na recepciji hotela; eventualnu vizu za odredišnu zemlju (viziranje se isključivo obavlja lično u konzulatu odredišne zemlje; informacije da li je državljanima R. Srbije potrebna viza za odredišnu zemlju možete videti na sajtu Ministarstva Inostranih poslova: http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama?lang=cyr)
 {iframe width="550" height="220" ...}http://fantast.rs/media/form_502x240-eu/index.html{/iframe}
NAPOMENE:Cene u tabeli su date u trenutku pravljenja programa! Za svaki pojedinačni upit proverva se raspoloživost željenog hotela i tada se tek dobija konačna cena za tačno definisan datum boravka i za definisani broj putnika. Tokom festivala i drugih manifestacija (kulturni skupovi, privredne sajamske manifestacije i sl.), date cene mogu biti veće. Često na konkretnim upitima sa datumima, cene hotela mogu biti niže i do 30% od navedenih za željeni hotel.
Na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. prosledite Vaš konkretan upit sa brojem osoba, izabranim hotelom i željenim datumima i veoma brzo ćete dobiti od nas konačnu cenu aranžmana. Opis i lokacija hotela data je na matičnim web sajtovima istih, nismo u obavezi da dajemo informacije ovog tipa!
 
Minimum za realizaciju putovanja su 2 osobe. Uz program važe i primenjuju se Opšti uslovi putovanja agencije organizatora, a koji su u svemu usklađeni sa standardima YUTA. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8,Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisane polise osiguranja br 653156000 i br. 300036342 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.
Cenovnik br. 1, od 04.02.2013.