last_minute_novi Krit

 Last minute:  Grčka ostrva (kliknite za ponudu)  Specijal Grčka ostrva novo Krit 
* Za sve rezervacije do KRAJA SEZONE   BESPLATAN transfer Novi Sad- Aerodrom Nikola Tesla (Beograd)!

Ви сте овде:Fantast> Leto 2021> Grčka ostrva> Krit Retimno> Krit
Krit

4 DANA AVIONOM / 3 NOĆENJA U BUDVI

5. - 8. MART 2021.   /   29. APRIL – 2. MAJ 2021.   /   10. – 13. JUN 2021.

BOKA KOTORSKA – LOVĆEN – CETINJE – NJEGUŠI - TREBINJE – OSTROG – SKADARSKO JEZERO SA KRSTARENJEM

Divna Crna Gora! Krševita, ponosita, u istoriji i pesmama satkana! Starostavna! Koliko li samo porodica u Srbiji ima a da zna da im je poreklo upravo iz Crne Gore... Koliko mislimo da je poznajemo? I koliko zaista ima da nam da?! A ima puno! Ne zna čovek da li prvo očima da upija lepotu krševitih planina, bistrih reka, nestvarnih jezera, ili opet sa druge strane da uživa u ambijentima njenih starih gradova, Budve, Herceg Novog, Perasta, Risna, ili Cetinja... Puno je neispričanih priča o Crnoj Gori, i puno je neotkrivenih bisera ove zemlje! Izvolite, pridružite nam se na ovoj specijalno skrojenoj turi koja će otkriti mnoga blaga Crne Gore!

Program putovanja:

1. dan (PETAK 5. MART / ČETVRTAK 29. APRIL / 10. JUN)   BEOGRAD – TIVAT – BOKA KOTORSKA - BUDVA   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“. Nakon „čekiranja“ i carinske kontrole ukrcavanje na avion. Let za Tivat sa avio-kompanijom „AirSerbia“. Transfer do centra Tivta. Slobodno vreme ili polazak na fakultativni izlet koji nazvasmo Bokeljske priče. Uživaćemo u nestvarnim predelima Boke Kotorske – „Nevjeste Jadrana“. Odlazak do HERCEG NOVOG jednog od najlepših gradova na Jadranu. Obilazak starog grada uz razgledanje: tvrđava Forte Mare koju je krajem 14. veka sagradio Tvrtko I, Sat kula, tvrđava Kanli-kula, srpska pravoslavna crkva Arhanđela Mihaela na glavnom trgu Belavista. Kraći predah i nastavak putovanja do PERASTA. Kroz istoriju, mnogi su nastojali da osvoje ovo mesto i stave ga pod svoje okrilje (Vizantijsko carstvo, Mleci, Mađari, Francuzi, Austrijanci...). Svako od njih, ostavio je značajan trag na ovom divnom prelepom malom mestu. Svakako, najveće znamenje Perasta je malo ostrvce sa svetilištem, crkvom Gospe od Škrpjela. Sledi odlazak do starog KOTORA. Poseta Starom gradu koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Prošetaćemo se unutar starih zidina, živopisnim primorskim uličicama i uživaćemo u prelepoj atmosferi grada. Od prelepe katedrale Sv. Tripuna, preko palate porodice Drago, pa sve do divne crkve Sv. Luke, nižu se kamene ulice prepune sećanja... Odlazak u BUDVU. Smeštaj u Vilu „MonteRio“ u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme uz preporuku da se prošetate do Starog grada i uživate u jedinstvenoj večernjoj atmosferi Budve i njenih sjajnih konoba. Noćenje.

2. dan (SUBOTA 6. MART / PETAK 30. APRIL / 11. JUN)   MONTENEGRO TURA   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni fakultativni izlet koji se često naziva „Montenegro tura“. Odlazak do vekovne prestonice Crne Gore, prelepog CETINJA. Na Cetinju su, za vreme kralja Nikole izgrađena brojna poslanstva koja danas gradu daju specifičan izgled. Dve najbitnije građevine po kojima je Cetinje prepoznatljivo su Cetinjski manastir i Biljarda. Nakon posete Cetinju odlazak do LOVĆENA i obilazak Njegoševog mauzoleja. Sa Lovćena će pogled „pucati“ na gotovo celu Crnu Goru. Zbog toga je za večno počivalište najvećeg među najvećima, Njegoša, i izabran sam vrh Lovćena; da uvek pazi na svoju Crnu Goru. Obilazak seoca NJEGUŠI koje se nalazi na padinama Lovćena i predstavlja mesto na kojem se lako vraćate u prošlost. Naravno, u Njegušima ćemo posetiti rodnu kuću Petra Petrovića Njegoša. Izložba predstavlja ne samo predmete za domaćinstvo, već i književne radove, među kojima je i prvo izdanje "Gorski vijenac", štampano u Beču 1847. godine. Naravno, bez degustacije čuvenog pršuta nema ni posete ovom seocu. Iz Njeguša vodi nestvaran put prepun „lakat“ serpentina. Put su gradili Austrougari i sa njega se pruža nestvaran pogled na Boku. Zaista, od ovog pogleda zastaje dah! Povratak u Budvu i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan (NEDELJA 7. MART / SUBOTA 1. MAJ / 12. JUN) BUDVA OSTROG - TREBINJE    Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do najveće svetinje u Crnoj Gori, manastira OSTROG. Čudesno ukrojen u nestvarno prirodno okruženje manastir čuva mir i spokoj već više od 300 godina. Svi koji mu dolaze dolaze u miru i tišini da se pomole čudotvornim moštima Vasilija Ostroškog jednog od najpoštovanijih svetitelja Srpske pravoslavne crkve. Nakon obilaska Ostroga nastavljamo put preko Stare Hercegovine do divnog Dučićevog TREBINJA. Obilazak grada pod leotarom uz razgledanje: Trebišnjica sa šetalištem, trg Slobode sa divnim platanima, bista Njegoša, spomenik patrijarhu Pavlu, „Anđelkina kapija“, Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u jedinstvenom mediteranskom šarmu grada. Povratak u Budvu do 20 časova. Noćenje.

4. dan (PONEDELJAK 8. MART / NEDELJA 2. MAJ / 13. JUN)   BUDVA – SKADARSKO JEZERO – PODGORICA - BEOGRAD   Doručak. Odjava iz smeštaja u 8h. Polazak ka prelepom Skadarskom jezeru. Usputna „foto pauza“ iznad grada-hotela SVETI STEFAN. Odlazak do VIRPAZARA, živopisnog mestašca na obali Skadarskog jezera. Odlazak do same obale jezera i uživanje u nestvarnom ambijentu kojeg nadkriljuje vekovna tvrđava Besac koju i Njegoš spominje u svom delu „Gorski vijenac“. Slobodno vreme ili polazak na krstarenje Skadarskim jezerom (fakultativno; 1,5 sat). Na putu od Virpazara i ostrva Grmožur, u bilizini je ribarsko selo Seoca. Seoca su bila nekad značajno ribarsko selo gdje se riba lovila, solila, a potom sušila i pripremala za dalju prodaju. Kompletna arhitektura sela je fascinantna, a kuće su izgradjene od teškog kamena. Tokom krstarenja videćemo i ostatke starog zatvora na ostrvu Grmožur. Zatvor je iz vremena kralja Nikole i bio je namenjen najtežim prestupnicima. Danas na ostrvcu žive samo velike kolonije ptica. Povratak u Virpazar i odlazak do Podgorice na aerodrom. Prijava za let kompanije „AirSerbia“ i let oko 15h ka Beogradu. Sletanje oko 16h. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

TERMIN PUTOVANJA

umesto 150 €

samo 120 €

5.-8.3.2021.

29.4.-2.5.2021.

10.-13.6.2021.

Redovna cena 239€

199 €

Redovna cena 289€

249 €

Redovna cena 239€

199 €

Cena paketa izleta obuhvata:

 • Izlet „Bokeljske priče“ (Boka Kotorska) prema programu sa uključenim taksama
 • Celodnevni izlet Ostrog i Trebinje
 • Izlet „Montenegro tura“ (Cetinje, Lovćen) prema programu i uključenim ulaznicama i taksama
 • Krstarenje Skadarskim jezerom prema programu
 • 3 večere u Budvi u Vili „MonteRio“ („švedski sto“)

Cena aranžmana uključuje:

 • Avionske karte na relaciji Beograd-Tivat i Podgorica-Beograd
 • Aerodromske takse, ručni prtljag težine do 8kg i redovan prtljag težine do 23kg
 • Transfer na relaciji aerodrom Tivat-Budva-aerodrom Podgorica
 • 3 noćenja sa doručkom („buffet“ – „švedski sto“ / samoposluživanje) u Vili „MonteRio“ u Budvi
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • usluge vodiča/predstavnika na destinaciji

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 50 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Izlet „Bokeljske priče“ (Boka Kotorska) – 25€
 • Ostrog i Trebinje – 40€
 • Montenegro tura (Lovćen, Cetinje, Njeguši) – 35€
 • Krstarenje Skadarskim jezerom – 25€
 • 3 večere u Budvi u Vili „MonteRio“ („švedski sto“) – 25€
 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.10.2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS HOTELA:

VILA „MONTERIO“, Budva http://monterio.me/

Vila “MonteRio” se nalazi u centralnom delu Budve, udaljena je oko 600 m od Slovenske plaže i oko 2 km od Starog grada. Vila je okužena cvećem i zelenilom. Idealan je izbor za goste koji žele da budu daleko od buke i gužve, a opet u samom centru grada. Kapacitet vile je 120 ležajeva raspoređenih u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Sve sobe posedjuju kupatilo sa tušem, TV, frižider, električno kuvalo, klima uređaj. Bežični internet i veliki parking u okviru objekta mogu se besplatno koristiti. U sklopu vile se nalazi restoran pansionske ishrane koji ima kapacitet od 70 mesta. U neposrednoj blizini se nalaze marketi, kafići i restorani.

Објављено у Prolećna putovanja 2021

3 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENJE

12. – 14. FEBRUAR 2021. – Dan državnosti

5. – 7. MART 2021. – Dan žena

DURMITOR – BUDVA – BOKA KOTORSKA – CETINJE - PODGORICA

Divna Crna Gora! Krševita, ponosita, u istoriji i pesmama satkana! Starostavna! Koliko li samo porodica u Srbiji ima a da zna da im je poreklo upravo iz Crne Gore... Koliko mislimo da je poznajemo? I koliko zaista ima da nam da?! A ima puno! Ne zna čovek da li prvo očima da upija lepotu krševitih planina, bistrih reka, nestvarnih jezera, ili opet sa druge strane da uživa u ambijentima njenih starih gradova, Budve, Herceg Novog, Perasta, Risna, ili Cetinja... Puno je neispričanih priča o Crnoj Gori, i puno je neotkrivenih bisera ove zemlje! Izvolite, pridružite nam se na ovoj specijalno skrojenoj turi koja će otkriti mnoga blaga Crne Gore!

Program putovanja:

1. dan (Petak 12. februar / 5. mart)     Polazak iz Novog Sada oko 22.30h (Žel.stanica/lokomotiva) i iz Beograda (BAS – glavna Autobuska stanica) oko ponoći. Putovanje novim autoputem do Čačka. Nastavak putovanja magistralom preko Užica, Zlatibora, Prijepolja i dalje ka Crnoj Gori. Kraća usputna zadržavanja (1 pauza od 45 minuta na Zlatiboru) radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (Subota 13. februar / 6. mart) DURMITOR – BOKA KOTORSKA - BUDVA     Po ulasku u Crnu Goru, sledi putovanje preko Pljevalja ka ĐURĐEVIĆA TARI gde ćemo videti fantastični kanjon reke Tare, jedan od najvećih kanjona na svetu, i čudesni most Đurđevića Tara koji oduzima dah! Nastavak putovanja ka Nacionalnom parku DURMITOR. Preko Žabljaka odlazak do prelepog Crnog jezera koje se nalazi u središtu Nacionalnog parka. Uživanje u fantastičnom pogledu na Bobotov kuk, najviši vrh Durmitora (2523m). Kraći predah. Nastavak putovanja preko Šavnika i Nikšića, pa potom preko Krivošija kroz Staru Hercegovinu ka BOKI KOTORSKOJ. Odlazak do živopisnog ribarskog mesta RISAN. Risan je najstariji grad u Bokokotorskom zalivu. Datira čak iz 3. veka pre nove ere. Risan je bio glavni grad Ilirske kraljice Teute, središte pomorstva, zanatstva i trgovine ilirske države. Kraći predah i nastavak putovanja do obližnjeg PERASTA. Kroz istoriju, mnogi su nastojali da osvoje ovo mesto i stave ga pod svoje okrilje (Vizantijsko carstvo, Mleci, Mađari, Francuzi, Austrijanci...). Svako od njih, ostavio je značajan trag na ovom divnom prelepom malom mestu. Svakako, najveće znamenje Perasta je malo ostrvce sa svetilištem, crkvom Gospe od Škrpjela. Nastavak putovanja do KOTORA. poseta Starom gradu koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Prošetaćemo se unutar starih zidina, živopisnim primorskim uličicama i uživaćemo u prelepoj atmosferi grada. Odlazak do BUDVE. Smeštaj u Vilu „MonteRio“ u centru Budve. Odmor. Preporuka, prošetajte se do prelepog Starog grada koji poseduje izuzetan mediteranski šarm. Noćenje.

3. dan (Nedelja 14. februar / 7. mart)                 BUDVA – CETINJE – PODGORICA – BEOGRAD – NOVI SAD Doručak. Odjava iz smeštaja do 9h. Polazak ka Podgorici. Odlazak do crnogorske prestonice CETINJA. Na Cetinju su, za vreme kralja Nikole izgrađena brojna poslanstva koja danas gradu daju specifičan izgled. Dve najbitnije građevine po kojima je Cetinje prepoznatljivo su Cetinjski manastir i Biljarda. Nastavak putovanja do PODGORICE. Po dolasku sledi obilazak Sabornog hrama, dvora kralja Nikole, Sahat kule... Slobodno vreme. Nastavak putovanja ka Srbiji. Povratak u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

65 €

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni/ klasičan način usluživanja ) u Vili „MonteRio“ u Budvi
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak NP Durmitor, Risna, Perasta, Kotora, Budve, Cetinja i Podgorice
 • usluge vodiča

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 20 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 50 €
 • Gradsku turističku taksu u iznosu od 2 € - plaća se na licu mesta, na recepciji objekta

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.10.2021.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

OPIS HOTELA:

VILA „MONTERIO“, Budva http://monterio.me/

Vila se nalazi u centru Budve, oko 500 metara od Slovenske plaže. Kapacitet vile je 120 ležajeva u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Vila poseduje sopstveni restoran u čijem je okviru i aperitiv bar. Sobe su udobne i lepo opremljene. Sve poseduju kupatilo (tuš-WC), centralni grejni sistem, TV, frižider, balkon, WiFi.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE ili na sledećem linku (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

Објављено у Evropske Ture

  Opel_Vivaro_Fantast_gar_012_1_cr Krit BESPLATAN TRANSFER NOVI SAD - AERODROM DO KRAJA SEZONE! 

 

Објављено у Krit Retimno

  Opel_Vivaro_Fantast_gar_012_1_cr Krit BESPLATAN TRANSFER NOVI SAD - AERODROM DO KRAJA SEZONE! 

 

Објављено у Krit Retimno

  Opel_Vivaro_Fantast_gar_012_1_cr Krit BESPLATAN TRANSFER NOVI SAD - AERODROM DO KRAJA SEZONE! 

 

Објављено у Krit Retimno
 

   Opel_Vivaro_Fantast_gar_012_1_cr KritBESPLATAN TRANSFER NOVI SAD - AERODROM DO KRAJA SEZONE!         

 

Објављено у Krit Hania
 

   Opel_Vivaro_Fantast_gar_012_1_cr KritBESPLATAN TRANSFER NOVI SAD - AERODROM DO KRAJA SEZONE!         

 

Објављено у Krit Hania
 

  Opel_Vivaro_Fantast_gar_012_1_cr Krit BESPLATAN TRANSFER NOVI SAD - AERODROM DO KRAJA SEZONE! 

 

Објављено у Krit Retimno
 

ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ

12. СЕПТЕМБАР 2020. / 26. СЕПТЕМБАР 2020. /   24. ОКТОБАР 2020. / 11. НОВЕМБАР 2020.

ТОПОЛА – ОПЛЕНАЦ – ДЕГУСТАЦИЈА ВИНА - АРАНЂЕЛОВАЦ

Дивна Краљевска тура у срце Шумадије, по многима најживописнији крај наше земље. Није ни чудо што загледан у море зеленила, валовите долине и питома брда, краљ Петар, одабра баш ово парче српске земље да на њему сазда своју задужбину. На врху Опленац, изнад Карађорђеве Тополе, подигнута је црква Светог Ђорђа. Ово није само обична црква, ово је храм духовности и лепоте, маузолеј династије Карађорђевић. Скрушени, када уђете у ову цркву, очи Вам уаиграју пред лепотом мозаика, а душа пожели да се поклони саркофазима са телима вожда Карађорђа и краља Петра Првог Карађорђевића. Испод цркве налази се крипта са гробним местима готово свих чланова династије Карађорђевић. И Крипта је обрађена у техници мозаика на којима преовлађују плави и златни тонови. Мозаичке композиције у цркви Светог Ђорђа репрезентују велике хришћанске и српске светитеље и велике верске празнике. Полијелеј чудесно крунише наос храма, и поседује занимљиву причу... Недалеко од своје задужбине, краљ Петар је саздао себи малену и скромну кућу за коју људи кажу да је двор. Ту је боравио готово све време током изградње храма, гледајући у небеса које је у једном тренутку запарала купола његове цркве. Чувар краљевских винограда који се простиру на падинама Опленца имао је своју, Виноградареву кућу, одакле је свакодневно обилазио винограде, служио им верно, и претакао сласно грожђе у краљевским подрумима правећи нектар Богова. И данас ови виногради су благородни, те се и данас може окусити краљевско вино. Цео крај око Тополе познат је вековима по производњи вина, а ми ћемо на овом излету посетити једну од најлепших винарија у Тополи у којој ћемо „коштати“ вина и уживати у његовој сласти коју само Шумадија и велико срце могу створити. Свакако, Топола је Карађорђев крај, те ћемо подно Опленца посетити комплекс Карађорђевог града са Конаком и Карађорђевом црквом. Испред споменика, загледани у очи великог вожда, можда ћемо успети открити тај јар и срџбу његову, и одгонетнути тајну успеха и неуспеха Првог Српског устанка. Била би права штета да током посете Тополи не посетимо и Аранђеловац, диван град подно дивне Букуље. Град познат по мермеру, и наравно по лепој Буковичкој бањи. Излет који стално можете понављати, и никада се заситити лепота шумовите Шумадије.

Програм излета (субота):

Полазак из Новог Сада у 7 часова (Жел.станица/локомотива), и из Београда у 8.30 часова (Сајам).

Путовање аутопутем, па потом локалним путем преко Младеновца до Тополе.

Долазак у Тополу око 10.30 часова, и по доласку, одлазак прво до Карађорђевог града, којег је саградио, у периоду од 1811 – 1813, Карађорђе Петровић вођа Првог српског устанка. Тиме, као први владар обновљене Србије доноси економски и културни развитак Тополи. До данас је очуван: рестаурирани конак са кулом, црква са звоником и школа у којој се данас налази Народна библиотека “Радоје Домановић”. У Карађорђевом конаку се налази стална поставка везана за Први српски устанак, поред њега се налази црква Пресвете Богородице, задужбина вожда Карађорђа у којој је био и похрањен, све до преноса његових посмртних остатака у новоизграђену цркву Светог Ђорђа на Опленцу.

Следи одлазак до Опленца, и посета Краљевском комплексу. Прво ћемо обићи монументалну цркву Светог Ђорђа која представља маузолеј династије Карађорђевић. Чућемо фантастичну причу о градљи ове цркве, њеним величанственим мозаицима и члановима династије који су похрањени у Крипти коју ћемо такође посетити.

Одлазак потом у кућу краља Петра у којој се данас налази стална поставка предмета које су користили чланови династије Карађорђевић: портрети, дијадема краљице Марије, рамови урађени у радионици Фаберже, сабље, писма...

Краће слободно време за уживање у дивној панорами на Краљевске винограде и брдовиту Шумадију.

Опциона посета једној од винарија где ћемо се упознати са историјатом производње вина на простору Тополе, са технологијом производње, најчешћим сортама, као и са специфичностима вина из овог краја Србије. Дегустација вина уз малу закуску.

Одлазак у Аранђеловац и Буковичку бању у којој ћемо погледати Старо здање, летњиковац изузетних архитектонских вредности, изграђен по вољи кнеза Михаила Обреновића у другој половини 19. века. Шетња бањским парком који је оплемењен мермерним скулптурама. Слободно време за индивидуалне активности.

Повратак у Београд до 21 час, и у Нови Сад до 22.30 часова. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА

1.800,00 динара

Цена путовања обухвата:

 • Превоз високоподним туристичким аутобусом на наведеној релацији (клима/грејање, аудио –видео опрема)
 • Обилазак Тополе и Аранђеловца према програму
 • Услуге професионалног туристичког водича током целог путовања
 • Организационе трошкове

Цена путовања не обухвата:

 • Све остале не поменуте услуге
 • Улазницу за Краљевски комплекс у Тополи (Карађорђев град, црква Св. Ђорђа и кућа краља Петра): 500,00 динара (обавезна резервација и уплата у агенцији)
 • Посету винарији у Тополи са дегустацијом вина и малом шумадијском закуском: 1.300 динара (обавезна резервација и уплата у агенцији)

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински - приликом пријаве за путовање уплаћује се минимум 40% од укупне вредности аранжмана, док се остатак исплаћује 10 дана пре путовања
 • Платним картицама – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Одложено плаћање чековима: 40% у готовини приликом пријаве, а остатак је могуће платити на максимално две месечне рате по повратку са путовања (2 чека)

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута. ОРГАНИЗАТОР задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене програма путовања, односно редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. Уз аранжман важе Општи услови путовања организатора, усаглашени са „YUTA“ стандардом. Организатор путовања „Fantast tourist d.o.o.“, Јеврејска 8, Нови Сад. Лиценца број: ОТП 269/2020. Према Закону о туризму организатор има прописану полису осигурања бр. 30000015948 (осигурана сума у висини од 400.000€) МИЛЕНИЈУМ ОСИГУРАЊЕ АД, Акционарско друштво за осигурање, Београд.

Објављено у Vinske ture & Izleti

5 DANA AVIONOM / 4 NOĆENJA

10. – 14. NOVEMBAR 2021.

17. – 21. NOVEMBAR 2020.

MALAGA – KORDOBA – RONDA – SEVILJA – GRANADA

Andaluzija... Sanjiva, strastvena, topla, nestvarna, mirisna... Pogledi u daljini lutaju krajolikom pokušavajući da upiju svu tu lepotu... Na usnama kapi slatkog španskog vina, paelja miriše na svakom koraku, cvetni zasadi boje svojim koloritom ambijente, gitara... Neki nežni zvuci miluju, a potom se pretvaraju u vrtlog strasti... Čuje se bat; ritmično, sve brže i brže... Uskovitlana crvena haljina i crna ešarpa paraju vazduh... Igra se flamenko... istorija na svakom koraku mami posetioce u svoj raskošni hram... Orijentalna arhitektura, zaostala od vekovne vladavine Mavara ovim prostorima, zapanjuje svojom raskošnošću. I sve je zaista nestvarno! Raj na zemlji! Takva je Andaluzija – prosto neodoljiva! Ovo putovanje će Vam otkriti njene bisere i barem za trenutak preneti doživljaje. Malaga – prestonica regije Costa del Sol (Obala Sunca), jedan od najtoplijih gradova Evrope sa živopisnim ambijentima i odličnim restoranima, rodno mesto Pabla Pikasa i čuvenog sladoleda koji po njoj i nosi ime. Kordoba je sasvim autentičan grad, nekadašnje središte mavarskog kalifata, grad poluorijentalnog izgleda i predivnih ambijenata. Granada je pesmom opevan grad u kojem se nalazi jedna od najspektakularnijih palata na svetu, neverovatna Alhambra. Sevilja je prestonica Andalizije, grad prelepih crkvi i autentičnih ambijenata. Ronda je biser Andaluzije smešten u nestvarnom planinskom ambijentu. Na ovom putovanju želimo da prenesemo evu emociju koju Andaluzija nosi, pridružite nam se!

Program putovanja:

1. dan (Utorak 10. novembar / 17. novembar)                     BEOGRAD – BUDIMPEŠTA – MALAGA - TOREMOLINOS Transfer iz Beograda, Novog Sada i Subotice do aerodroma „Ferenz Liszt“ kod Budimpešte. Okvirni polazak iz Beograda je oko 5h ujutro, iz Novog Sada oko 6.30h ujutro i iz Subotice oko 8.30h ujutro. Po dolasku na aerodrom sledi prijava za direktan let za Malagu kompanije „Wizz Air“. Poletanje u 15.50h. Po sletanju u 19.25h, i obavljanju carinskih formalnosti, transfer do hotela u čuvenom letovalištu na Obali Sunca, TOREMOLINOS. Smeštaj. Noćenje.

2. dan (Sreda 11. novembar / 18. novembar)   KORDOBA   Doručak od 8h. Slobodan da za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak u KORDOBU. Grad su osnovali Kartaginjani, zatim je bio glavno rimsko naselje, pa prestonica mavarskog španskog kalifata, potom sedište ozloglašene inkvizicije, da bi dugi niz godina, kako kaže Lorka, ostala „daleka i sama“. Zaštitni znak Kordobe je svakako katedrala La Meskita, poznatija kao „džamija hiljadu stubova“, jedinstvena građevina na svetu, u kojoj su vreme i prostor ujedinili ono što je nemoguće spojiti. Pored katedrale, obićićemo i Alkazar, nekadašnja raskošna mavarska palata a potom rezidencija španskih kraljeva. Sledi šetanja starim gradom koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Raskošne palate i divni ambijenti su glavna karakteristika ovog dela Kordobe. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

3. dan (Četvrtak 12. novembar / 19. novembar) GRANADA     Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Putovanje do GRANADE. Naravno, sinonim ovog grada je neverovatna tvrđava- palata Alhambra, koja se nalazi na brdu iznad grada, a predstavlja kompleks kraljevskih palata, uređenih dvorišta- takozvanih patia i bazena nastalih u doba vladavine dinastije Nasrida, kao i fontana i bogatih voćnjaka bašte Heneralife. Šetnja starim gradom kroz slikovite uličice. Poseta kompleksu Alhambre. Slobodno vreme za uživanje u jedinstvenoj atmosferi grada. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

4. dan (Petak 13. novembar / 20. novembar) RONDA - SEVILJA   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do RONDE, jednog od najnestvarnijih gradova Andaluzije. Karakteristična panorama ovog mesta koje se nalazi iznad dubokog klanca reke El Taho najbolje je vidljiva sa mosta Puente Nuevo, a koji spaja stari mavarski deo grada i novi deo grada – El Mercadillo. Tokom razgledanja Ronde nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najživopisniji gradski trg na kome se nalazi crkva Svete Marije… Odlazak do prestonice Andaluzije, magične SEVILJE. Obilazak grada smeštenog u plodnoj dolini reke Gvadalkivir: gradska Katedrala izgrađena na mestu džamije nakon proterivanja muslimana sa fantastičnim tornjem Hiralda koji predstavlja simbol Sevilje (u katedrali je sahranjen Kristofor Kolumbo), Alkazar - stara mavarska palata, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji, korida koja datira iz 19. veka… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

5. dan (Subota 14. novembar / 21. novembar)   TOREMOLINOS – MALAGA – BUDIMPEŠTA - BEOGRAD Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak vozom do MALAGE. Po dolasku, sledi šetnja istorijskim centrom grada uz razgledanje: luka i plaža Malageta, korida, katedrala, Alkazaba – mavarska palata, Pikasov muzej… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak vozom u Toremolinos i transfer u 17.30h. Po dolasku na aerodrom, prijava za direktan let kompanije „Wizz Air“. Let za Budimpeštu u 20.10h. Sletanje na aerodrom u Budimpešti u 23.35h. Po obavljanju carinskih formalnosti, transfer do Beograda. Povratak u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

SPECIJALNA CENA ZA UPLATE DO 1.JUNA 2020.

490 €

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

CENA ZA UPLATE OD 1.JUNA DO 1. JULA 2020.

530 €

CENA ZA UPLATE OD 1. JULA – 1. AVGUSTA 2020.

560 €

umesto 210 € samo 180 €

CENA ZA UPLATE POSLE 1. AVGUSTA 2020.

590 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Budimpešta-Malaga-Budimpešta sa uključenim ručnim prtljagom
 • Kabinski, ručni prtljag težine do 10kg (40 x 30 x 20 cm)
 • 1 komad „čekiranog prtljaga težine do 10kg (40 x 30 x 20 cm)
 • Sve aerodromske takse
 • Transfer mini busom na relaciji Beograd-Novi Sad-Subotica-aerodrom Budimpešta-Subotica-Novi Sad-Beograd
 • Transfer u Malagi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
 • 4 noćenja sa doručkom (doručak se poslužuje tipa „buffet“/samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Toremolinosu na Obali Sunca
 • smeštaj u 1/2 sobe/studije ili 1/2+1 sobe/studije sa kupatilom (1/2 studiji sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 studiji sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • usluge profesionalnog vodiča

Ova cena uključuje sledeće izlete:

 • Kordoba prema programu putovanja
 • Granada prema programu sa ulaznicom za posetu kompleksu Alhambre
 • Ronda - Sevilja prema programu putovanja

Navedena cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 800 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu/studio – 100 €
 • „Veliki prtljag“ do 20kg – može da se doplati po ceni od oko 50 € za povratno putovanje
 • Gradsku turističku taksu koja iznosi cca 2 € po osobi i noćenju (ukupno 8 €) – plaća se na recepciji hotela

U slučaju da PAKET IZLETA nije rezervisan prilikom prijave i uplaćen u agenciji, cene pojedinačnih izleta za uplatu na licu mesta iznose:

 • Kordoba – 60 €
 • Granada bez ulaznice za Alhambru   – 75 €
 • Ronda - Sevilja – 75 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, dok se ostatak može platiti do 20.05.2021.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2021.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE:

 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA!
 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I KOPIJU PRVE STRANE PASOŠA!!! KOPIJA PASOŠA SE DOSTAVLJA NAJKASNIJE 24 SATA NAKON POTPISIVANJA UGOVORA ZA PUTOVANJE!
 • ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA KAO I POSEBNIM USLOVIMA VEZANIM ZA IZDAVANJE AVIO KARTI!

OPIS HOTELA:

APART HOTEL „BAJONDILLO“ 3***, Toremolinos (https://www.bajondillo.com/en/) ili sličan

Kompleks je lociran u centru letovališta Toremolinos, direktno na divnoj plaži. U neposrednoj blizini hotela nalazi se Železnička stanica, nekoliko restorana, barova, noćnih klubova... Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, salon za posluženje doručka, aperitiv bar, WiFi u javnim delovima hotela, info pult... Smeštaj naših putnika je u prostranim studijima, svi poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, klima uređaj, telefon.

UZ PROGRAM VAŽE I POSEBNI USLOVI PUTOVANJA VEZANI ZA AVIO SAOBRAĆAJ! PRILIKOM PRIJAVE KARTE SE ODMAH KUPUJU, I NISU REFUNDABILNE – U SLUČAJU OTKAZIVANJA PUTOVANJA, IZNOS UPLAĆEN ZA AVIO KARTE SE NE VRAĆA – 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA!

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 14 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 ( osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Објављено у Evropska putovanja avionom
Strana 1 od 10